Zembla: borsten voor je verjaardag

 

Een 21-jarig meisje kort na een liposuctieoperatie. Het OM doet nog steeds onderzoek naar de fatale afloop van de ingreep. Het meisje was niet alleen superslank maar ook beeldschoon. Waarom was ze dan toch ontevreden met haar uiterlijk? Een gesprek met haar moeder.

Waar komt het verlangen naar schoonheid en perfectie vandaan? Jonge meisjes die hun borsten laten vergroten, vet laten wegzuigen of hun schaamlippen laten corrigeren zijn in Nederland niet meer uitzonderlijk. Waarom betalen ouders die ingrepen en waarom werken chirurgen mee aan operaties die medisch gezien niet noodzakelijk zijn? Cosmetische chirurgen vertellen dat ze wekelijks meisjes tussen de 16 en de 21 jaar opereren.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Datum Uitzendig: 17 juni 2007

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

maureen - Vrijdag 9 maart 2012 20:30
dan zijn de borsten niet eens volgroeit!
Elise - Zaterdag 10 maart 2012 12:17
Pfff zulke artsen hebben de eed van Hippocrates niet goed begrepen, onbegrijpelijk dat ze zo hun vak mogen uitvoeren. Een schaamlipcorrectie vergelijken met een besnijdenis of een sterfgeval na liposuctie met een auto-ongeluk... drogredeneringen! Bah hier kan ik echt boos over worden..
Jessicaa - Zaterdag 10 maart 2012 18:59
Verschrikkelijk, vind het echt heel verdrietig als ik die moeder hoor/zie.

Een plastisch chirurg ziet toch zelf ook wel dat iemand van haar leeftijd en gewicht/lengte dat echt niet nodig heeft? en dan doe je dat toch ook gewoon niet, ondanks dat ze dat willen?

Net als wat die psychologe zegt, een kind van 3 wil misschien ook wel een pistool, die geef je toch ook niet?
Ongelofelijk..
Isabella. - Zaterdag 10 maart 2012 22:14
Wat vreselijk zeg..pfoe..echt heftig!
En dan die chirurg?! Jeetje..wat een bal gehakt is dįt zeg..
Die psychologe had wel een paar sterke en tegelijkertijd ironische opmerkingen..wel goed dat hier een uitzending aan besteed wordt.

xx
Maxime - Zondag 22 april 2012 19:22
die moeder ook het is wat zij graag wilt als zij mooiere borsten wilt ja dan sta ik daar achter... Uhm ouders staan er niet achter als hun kind dunner wilt zijn omdat ze zich dan gelukkig voelen..
Roos - Maandag 25 maart 2013 20:29
die chirurg is indd een bal gehakt. jeetje. Maar verder wel een goeie docu (: