Vetgelukkig: strijd tegen overgewicht

 

Patty Brard en Diederik Jekel weten allebei hoe het is om te strijden tegen overgewicht. In deze serie onderzoeken ze de wetenschappelijke en culturele kanten van overgewicht. Elke aflevering onderzoeken Patty en Diederik verschillen aspecten van dik zijn. Thema's die ze onderzoeken zijn: fatshaming, daten, overgewicht en het dieet.

In de eerste aflevering gaat het over fatshaming. Fatshaming is discriminatie over lichaamsgewicht. Patty luncht in de eerste aflevering met Nikkie, bekend door NikkieTutorials. Zij vertelt over haar strijd met de vooroordelen en de negatieve reacties op haar YouTube kanaal.

https://www.npo3.nl/vetgelukkig-patty-brard-en-diederik-jekel-zoeken-het-uit 
bron foto: NPO3

Liefde en geluk

Hoe kan je liefde hebben in een dik lichaam. Diederik gaat in de tweede aflevering in gesprek met Emmie, zij heeft een speciale dating site voor dikke mensen en stelt dat het echt moeilijker is de liefde te vinden met een dik lichaam.

In aflevering 3 staat centraal: Hoe we aan onze overgewicht komen? Welke factoren zijn nu van invloed. Danny kreeg landelijke bekendheid door het televisieprogramma ‘Obese’, hij viel vele kilo’s af maar bracht het hem zijn geluk? Patty zoekt hem op.

Hoe staan Patty en Diederik er nu voor?

In de laatste aflevering kijken we naar wat we kunnen doen om van ons overgewicht af te komen: dieet of maagverkleining. In het Erasmus MC wordt de rustverbranding gemeten en gekeken naar de voedsel inname van Patty en Diederik. Hoe staan Patty en Diederik er nu voor. Patty spreekt met haar BFF Richard Groenendijk, jarenlang is hij op dieet geweest echter niets hielp. Na de diagnose ‘diabetes’ is bij hem de knop om gegaan.

Brard & Jekel: Vetgelukkig?! Vanaf 23 oktober  -  elke dinsdag om 20:25 uur op NPO 3.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

eenzaam-bloempje - Dinsdag 23 oktober 2018 17:42
Wat een mooie video.
En wat een krachtige vrouw die Lotte dat ze haar lichaam zo durf te laten zien. Echt respect voor haar.
En voor die mevrouw op het laatst wat een mooi verhaal.

Één woord prachtige video hier heb ik heel veel aan.
Anoniemm - Donderdag 22 november 2018 23:04
ik heb een aantal afleveringen gezien.. ik vind het goed dat er aandacht word besteed aan bodyshaming. wat ik alleen jammer vind is dat het lijkt alsof dat alleen bij overgewicht is. ik heb het ervaren bij ondergewicht en zelfs nu nog bij "normaal" gewicht.
Daarnaast begrijp ik het stuk dus van geen oordeel hebben over elkaar, dat vind ik super. alleen ik denk niet dat we het normaal moeten vinden om ongezond (mentaal en/ of fysiek) te zijn of dit nu ondergewicht is, overgewicht, of "normaal" gewicht.
Het belangrijkste is dat iemand zich fijn voelt en gelukkig is hoe je ook bent en als iemand dat niet is daar hulp bij krijgt maar anders word geaccepteerd hoe hij/ zij is. ( :