Verslaafd!

 

Vorige week dinsdag keek ik met veel interesse naar het nieuwe televisieprogramma 'Verslaafd!'. Hierin krijgen mensen van hun familie en vrienden een laatste kans om met hulp van o.a. ervaringsdeskundige Jim Geduld van hun verslaving af te komen. In Nederland zijn maar liefst twee miljoen mensen verslaafd aan een middel als alcohol, drugs, gokken of eten.

verslaafd!Iedere aflevering begint met een interventie, geleid door Jim Geduld, die jaren geleden zelf afkickte van een cocaïneverslaving. In de vroege ochtend licht hij samen met familie en vrienden de verslaafde bijna letterlijk van zijn bed. Iedereen leest een brief voor waarin ze de verslaafde op een liefdevolle, maar tegelijkertijd zeer confronterende manier wijzen op de gevolgen van zijn of haar verslaving. Een zeer emotioneel moment waarbij ze aangeven dit gedrag niet langer te tolereren.

Na een succesvolle interventie gaat de verslaafde direct mee naar een afkickkliniek in Nederland of het buitenland. Hier wordt het zogenaamde 12-stappen Minnesota model gehanteerd, één van de meest succesvolle methodes ter wereld. De verslaafde wordt gevolgd gedurende zijn of haar afkicktraject in de kliniek. Daarnaast is ook de familie te zien die counseling aangeboden krijgt om de problemen het hoofd te bieden die ontstaan zijn door het leven met een verslaafde. Ook in de maanden na thuiskomst volgen Peter en Jim de ex-verslaafde en zijn familie die alle nodige ondersteuning krijgen.

Bekijk hier de uitzending van vorige week terug.

Verslaafd is iedere dinsdagavond te zien om 20:30 uur op RTL 4

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

*Esther* - Dinsdag 5 november 2013 19:00
Wauw, het lijt me een ontzettend heftig programma! Ik ga hem zeker kijken!
Liadan - Woensdag 6 november 2013 08:18
Is dit een nederlandse remake van het amerikaanse Intervention?
Jana. - Woensdag 6 november 2013 08:41
Super goed programma!
lunetha - Woensdag 6 november 2013 08:58
ik had het vorige week ook al gekeken..mooi programma!
Wendiee_ - Woensdag 6 november 2013 11:06
vind er niet zoveel aan
Roos89 - Woensdag 6 november 2013 14:58
Ik vind het een super goed programma!
Sophie - Woensdag 6 november 2013 16:09
Dit lijkt echt veel op intervention Canada!
HH - Woensdag 6 november 2013 17:07
Uitzending van vorige week gekeken, pffoeh heftig, maar wel mooi!
.. - Woensdag 6 november 2013 22:33
Beetje jammer dat het alleen over drugs en alcohol verslaafden gaat, had het leuk gevonden wat meer "ongewone" verlavingen te zien..