Vanavond: Lelijke Eendjes

 

In het nieuwe RTL 5-programma ‘Lelijke Eendjes', dat vanaf vanavond te zien is en gepresenteerd wordt door Lieke van Lexmond, helpt een team van plastisch chirurgen mensen die zichzelf belemmerd voelen door hun looks. De deelnemers hebben een in het oog springend uiterlijk kenmerk dat een zorgeloze toekomst in de weg staat. Ze voelen zich verre van mooi, zijn onzeker of worden gepest. Een team van medisch specialisten van een gerenommeerde landelijke kliniek helpt deze mensen, zodat ook zij uiteindelijk met zelfvertrouwen en trots de wereld in kunnen stappen...

In elke aflevering vertellen twee ‘lelijke eendjes' hoe hun uiterlijk hun leven beïnvloedt en een positieve toekomst in de weg zit. Ze vertellen over hun ervaringen, onzekerheden en gevoelens: wat zeggen andere mensen over hun uiterlijk? Hoe belemmert het ze in het dagelijks leven? Durven ze bepaalde dingen niet en wat vinden familie en vrienden van hun uiterlijk?

lelijke eendjes rol

Zo is het verhaal van de 32-jarige Melissa te zien. Zij is niet blij met haar neus. Ze kan zich niet anders herinneren dan dat ze daarmee wordt gepest en mensen maken regelmatig knorgeluiden naar haar. Uitgaan doet ze dan ook liever niet omdat ze het gevoel heeft dat iedereen naar haar neus kijkt. Ook de 22-jarige Jeffrey is klaar met de opmerkingen over zijn hangende oogleden. Hij is vroeger veel gepest en is daardoor erg onzeker.

Mensen vragen regelmatig of hij stoned is. En dat terwijl hij helemaal geen drugs gebruikt. Rachel (23) is niet blij met haar kleine borsten. Ze vindt dat ze het lichaam van een man heeft en draagt altijd twee bh's om het te laten lijken alsof ze grotere borsten heeft. Haar vriend mag haar borsten niet aanraken en zwemmen met haar kinderen vindt ze vreselijk. Deze en een aantal andere kandidaten worden in ‘Lelijke Eendjes' geholpen met een nieuwe start.

Vanaf donderdag 4 februari om 21.30 uur bij RTL 5
Bron: RTL

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dees - Donderdag 4 februari 2016 13:06
Zielig. En dan ook het programma nog lelijke eendjes noemen! Wat is lelijk? Wat is mooi?
S - Donderdag 4 februari 2016 13:12
Ik vind de titel van het programma erg bot, niemand is lelijk.
Leeen - Donderdag 4 februari 2016 13:21
Toen ik op televisie deze serie voorbij zag komen dacht ik hetzelfde als hierboven 'Waarom noem je het programma Lelijke eendjes' --> Alsof je lelijk bent als er iets aan je lichaam niet helemaal is zoals je het wenst.
Maar goed, wel 'fijn' dat deze mensen nu geholpen worden om gelukkiger te zijn met hun lichaam .
Maris - Donderdag 4 februari 2016 13:32
Wat ik ook dacht, is dat de vrouw met de kleine borsten super mager is. Wat mij vaak is gezegd toen ik ondergewicht had is dat borsten vanzelf zouden komen wanneer ik zou aankomen. En het is echt gebeurd, nu ik op gezond gewicht zit heb ik ineens cup B! Misschien eerst dat eens proberen voor zo'n ingrijpende operatie?
Jacqueline - Donderdag 4 februari 2016 13:40
@maris. Die vrouw met die kleine borsten heeft wel kinderen en zal dus echt wel goed eten. Waarschijnlijk gewoon zo gebouwd.
L - Donderdag 4 februari 2016 13:44
@Maris : precies wat ik dacht! Maar het kan ook zijn dat deze vrouw van nature zo dun is, dat verandert de zaak natuurlijk. Maar inderdaad, ook ik heb borsten 'gekregen' eenmaal ik op een gezond gewicht kwam :)
petra - Donderdag 4 februari 2016 15:23
ik vind de titel van heb programma niet echt een goede keuze lelijke eendjes.
ik vind lelijk zijn bestaat niet iedereen heeft wel iets moois en schoonheid is voor iedereen anders.schoonheid zit van binnen,er word zoveel nadruk gelegd op het uiterlijk en mooi zijn,dat vaak vergeten word dat dit maar voor een deel belangrijk is.
en ik moet ook denken bij de titel aan het sprookje en ook dat eendje veranderde in een mooie zwaan.accepteer wie bent en ben blij met jezelf.
N - Donderdag 4 februari 2016 15:33
Zwanen worden als baby lelijke eendjes genoemt. Denk dat het daar op slaat.
Ze groeien uit tot een mooie zwaan.
Sorry.x - Donderdag 4 februari 2016 16:03
Gisteren werd dit programma ook op RTL Late Night besproken. Toen liep ik ook al tegen de titel aan, net als Lieke van Lexmond - die het programma presenteert. Als ik haar moet geloven heet het programma zo omdat de deelnemers zich 'Lelijke eendjes' voelen, maar dat niet zijn. Ze groeien inderdaad uit tot een mooie zwaan, die ze al zijn, maar dat zien ze zelf niet.
Q-girl - Donderdag 4 februari 2016 16:14
ik vind het zielig voor die vrouwen maar eigenlijk wil ik als ik heel eerlijk ben de borsten van die vrouw. Ik wil het want dan word je minder snel volwassenen aangekeken en dus minder verantwoordelijk. me psycholoog zegt ook dat ik liever kind wil zijn want dan voel ik me minder ongemakkelijker in dit lichaam. maar nu ik op een gezond gewicht zit heb ik cup a ookal voelt het als c voor me maar dat kan liggen aan me "vertekende beeld" zoals het vaak bij me word gezegt :/ maarjha ben wel blij dat ze nu a zijn dan wat ik eerst had :P
RosieV - Donderdag 4 februari 2016 16:54
Ik vind de benaming echt vreselijk.
Jessica* - Donderdag 4 februari 2016 17:14
De titel is inderdaad niet vriendelijk. Maar ik denk niet dat ze met de titel willen zeggen dat die mensen lelijk zijn, maar dat zij zichzelf lelijk vinden/voelen. Zo kun je het ook bekijken ;)
plukje - Donderdag 4 februari 2016 19:01
Ik vind die magere vrouw wel echt moeilijk om te zien. Ik weet niet of je wel kunt zeggen dat ze gezond eet, omdat ze kinderen heeft... Na zwangerschap kun je ook afvallen. En ik word zelf met een ernstig ondergewicht nog ongesteld. Het brengt bij mij grote weerstand om te zien dat ze niet verder kijken dan der borsten...
N - Donderdag 4 februari 2016 19:06
@Q-girl welke borsten :P?
Je wilt dus plat zijn maar waarschijnlijk niet omdat je het mooi vind maar omdat je bang bent voor verantwoordelijkheden. Het zit meer in je hoofd in dat geval niet in de onvrede met je lichaam.
Ik zou het echt balen vinden als ik helemaal plat zou zijn omdat het afwijkt en je er dus heel erg op aangekeken word. In het zwembad of op het strand. Mensen zijn nou eenmaal zo bot dat ze staren en opmerkingen maken.
Dat is wat al deze kandidaten gemeen hebben.
Ik heb zelf een neus correctie gehad. Ik werd ontzettend gepest met mijn neus vroeger en kreeg er altijd opmerkingen over. Dat is Zo Kut...
Zie wel vaak voorbij komen dat je jezelf moet accepteren zoals je bent maar als je echt iets afwijkends hebt en je word daar dag in dag uit mee geconfronteerd door de mensen om je heen is dat traumatisch... dat is totaal iets anders dan iets te brede heupen hebben of iets te kleine of te grote borsten. Nobody s perfect maar mensen met afwijkende uiterlijke kenmerken die heel erg in het oog vallen hebben echt een extra uitdaging op hun levenspad! De neuscorrectie is echt een hele goede keuze geweest heb er geen dag spijt van gehad.
♥ - Donderdag 4 februari 2016 20:18
Het raakte mij heel erg toen ik de commercial voor het eerst zag. Hoe vreselijk deze mensen zich voelen, omdat anderen bepaald hebben dat zij 'lelijk' zijn. Uit het diepste van mijn hart hoop ik dat deze mensen zich na een behandeling wél fijn kunnen voelen, dat zij zich niet meer hoeven te schamen voor wie zij zijn.
lotte - Vrijdag 5 februari 2016 00:38
ik heb het programma gekeken en ik vind het eigenlijk heel positief. Je ziet gewoon dat de vrouwen het er zo moeilijk mee hebben en zo gelukkig zouden zijn als dat ene kleine dingetje wordt aangepast. Ik moest echt huilen toen de vrouw met de borsten wakker werd uit de narcose en zo zielsgelukkig was. Ook de vriendinnen en de man waren zo lief en steunend en zo oprecht blij voor. Verder dan de term lelijke eendjes wordt ook niks lelijk genoemd. En lieke is gewoon een lieve vrouw die heel begrijpende overkomt zonder te impliceren dat het inderdaad lelijk is en het lage zelfbeeld terecht gegrond is. Ik denk wel dat plastische chirurgie echt de allerlaatste toevlucht is maar als het zo ontzettend veel doet voor n persoon dan ben ik er zeker niet op tegen. Women empowerment for the win :)
kippetje - Vrijdag 5 februari 2016 08:58
Wat mij vooral opvalt is dat programma mede gefinancierd is door een kliniek voor plastische chirurgie. Ze willen dus een bepaald doel bereiken met deze serie. Namelijk dat plastische chirurgie normaler wordt en dat je hebt gezien dat mensen er heel gelukkig van worden. Niet zo lang geleden was de algemene mening juist dat ongelukkige mensen met een laag zelfbeeld zich laten opereren zonder er daadwerkelijk gelukkig van te worden. De lichamelijke "tekortkoming" is dan niet het werkelijke probleem. Op zich goed dat mensen nu ook begrijpen dat een operatie in sommige gevallen een oplossing is. Maar ik hoop niet dat het straks de norm is dat iedereen flawless moet zijn.
Lotte - Vrijdag 5 februari 2016 12:56
Ik heb toch heel erg veel moeite met dit programma. Ik struikelde in eerste instantie al bij het horen van de naam van het programma. Uit nieuwsgierigheid ben ik het programma terug gaan kijken en ik krijg er een naar gevoel bij.

Ik vind dat iedereen het zelf moet weten wanneer hij/zij iets wil laten doen aan zijn uiterlijk. Laat ik dat voorop stellen. Maar, ik vind het ook een gevaarlijke... Ik geloof niet dat het probleem bij enkel de borsten (bijvoorbeeld) zit. Dat is gewoon een punt waar je volledig gefixeerd op bent. Vind het jammer dat het programma niet naar het achterliggende kijkt.

Bovendien, wanneer gaan we met z'n allen gewoon eens accepteren hoe we zijn? Dik, dun, groot klein? Waarom met zo'n programma opnieuw de maakbaarheid van schoonheid stimuleren? Waarom een perfect maakbaar plaatje stimuleren, een ideaalbeeld die we met z'n allen bedacht hebben? Volle borsten, rechte neus. Ik vind het jammer. Wat mij betreft komt er televisie die gaat over het accepteren van hoe je eruit ziet, zonder al die chirurgie. Een team aan psychologische hulpverlening, misschien een kapper, een visagist. En that's it. Gewoon, oke zijn met jezelf, zoals het is. Je bent immers oke, dat geldt voor iedereen.
N - Vrijdag 5 februari 2016 21:23
@Lotte;
Zulke opmerkingen van je moet jezelf gewoon accepteren kon ik echt helemaal niks mee voor mijn neus correctie als ik ze kreeg. Als je regelmatig kwetsende opmerkingen krijgt en/of uitgelachen word over iets in je uiterlijk dan word jezelf accepteren je héél lastig gemaakt. Vooral als je al onzeker aangelegd bent
Ik ben nogmaals super blij dat ik die stap gezet heb. Juist omdat ik mezelf oké vind heb ik mezelf dat gegund! En ik moet nou eenmaal dealen met de wrede medemens die mij en anderen afrekent op zulke eigenlijk weinig zeggende dingen als een neus maar daar heb ik nu geen last meer van.
Die tijd dat we elkaar met zn allen gewoon eens accepteren hoe we zijn komt namelijk nooit!! Vrede op aarde ook niet!
Ik heb inmiddels zelf ook aversie tegen misvormde afwijkende neuzen. Ik zou bijvoorbeeld nooit een vriend willen met een misvormde neus. Waarom?
Omdat ik niet het risico wil lopen mocht ik ooit een kind krijgen dat diegene hetzelfde moet doormaken als ik met al die pesterijen. Zo diep zit het.

Star* - Zondag 7 februari 2016 20:04
wel een goed programma als er al is gekeken naar innerlijk en mensen er hun hele leven al last van hebben (en niet zomaar). Ik vond het enige denigrerende dat er tussendoor "kwaak" geluidjes tussendoor kwamen..

Lona - Zondag 7 februari 2016 20:23
Hallo,
Weet soms iemand of dit ook uitzend in België?
Het is nogal dringend wil echt graag zien 😉
iets - Donderdag 3 maart 2016 22:04
Ik vind het een beetje raar dat mensen de titel bot vinden, het gaat er om dat mensen die iets lelijk aan hun zelf vinden later heel mooi worden. Net als ''het lelijke eendje''!!
Fleur van Beuzekom - Maandag 22 januari 2018 11:42
Ik ben geboren zonder schildklier en daar zijn veel nadelen in me leven bij zoals me ogen me stem . Ik word al me hele leven gepest en mishandeld seksueel maar ook
Fysiek in elkaar geslagen . Alleen maar omdat me ogen scheel staan . Ik word uitgescholden voor leljjke kankermongool leljjke trol en spullen van mij worden gesloopt fietsbanden worden lek gestoken ,olie doppen worden uit me scooter gehaald zodat ik niet meer wegkan ,
En ik ben geestelijk helemaal kapot gemaakt . Dat ik afval ben en geen flikker waard ben en dat door teveel mensen . Ik voel nu dat ik niet mag bestaan . Ik haat mensen
intens echt haat ik heb geen fijne gevoelens naar mensen en ben liever met me hond alleen dan dat ik nog mensen toelaat in mijn leven ik ben het zat ik kan het nooit goed doen in andermans ogen altijd afgezeikt worden coor mij hoeft het niet meer
Alice bender - Zaterdag 29 december 2018 08:35
Onze zoon is 28 jaar en heeft een verschrikkelijk gebit hij is panische voor de tandarts hier zit een lange weg van ellende achter in het kort het begon al bij zijn geboorte te vroeg en kreeg gelijk kinkhoest Dit resulteerde in zo'n 7 jaar ziekenhui in en uit uiteindelijk ging het beter toen hij misbruikt werd zo'n 3 jaar van 8 jaar tot 11 jaar door de vriend van onze dochter die 13 jaar ouder is dan haar broer dit werd een lange lijdensweg voor onze zoon met verwaarlozing voor zijn uiterlijk hij was alleen maar aan het vechten Ik hof denk niet uit te leggen wat dit voor het hele gezin betekend heeft met op namens en pogingen om er een eind aan te maken nu gaat het eindelijk beter heeft een lieve vriendin en is bezig voor zichzelf te beginnen als hovenier dus is je gebit toch een soort van visitekaartje willen jullie ons helpen m.v.g zijn moeder