Vanavond: Internetpesters Aangepakt

 

Ze maken mensen het leven zuur door iemand zwart te maken op het internet, intieme foto's van anderen online te zetten of allerlei verwensingen naar het hoofd te slingeren: internetpesters. Wat zij in tien seconden op Twitter of Facebook plaatsen, blijft het slachtoffer weken, maanden of misschien wel jaren achtervolgen. Peter R. De Vries neemt het internetpesten vanaf 11 mei onder handen in het nieuwe spraakmakende RTL 5-programma ‘Peter R. de Vries: Internetpesters Aangepakt'. Het is het eerste programma dat de misdaadverslaggever voor RTL 5 presenteert.

peter r de vries

Peter R. de Vries: "Ik wil dit programma maken omdat ik de afgelopen jaren veel uitwassen van internetterreur heb gezien en heb meegemaakt hoe dat levens kan beïnvloeden. Ik wil graag dat er meer aandacht voor komt en dat de daders worden aangepakt. Slachtoffers krijgen vaak weinig gehoor en dat moet veranderen."

In deze nieuwe reeks komen slachtoffers van cyberpesten in beeld. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries spoort met zijn team de (vaak anonieme) web-terroristen op en confronteert deze daders met hun negatieve gedrag. In zes afleveringen nemen zij het op voor de slachtoffers, die niet langer het mikpunt willen zijn van deze respectloze acties. Want ook op het internet zijn er grenzen.

Ook BN'ers moeten het online regelmatig ontgelden...

Mensen die worden bedreigd, getreiterd of gestalkt via internet of social media kunnen zich nu opgeven via rtl.nl/internetpesten.

Vanavond: 20:30 uur RTL 5

Foto: RTL.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

x - Maandag 11 mei 2015 17:22
net goed dat jan kooiman langs de deur gaat! dan staan ze wel even te kijken! HAHA
2BFie - Maandag 11 mei 2015 17:25
Goed filmpje erbij ook met die BN'ers.
Pesten was er altijd en is er helaas nog steeds altijd en de mogelijkheden tot pesten worden met het internet steeds groter. Laatst de Dag tegen Pesten teruggekeken en ook daar allerlei kinderen en volwassenen aan het woord die vreselijk gepest zijn. Of mensen aan het woord die iemand hebben verloren omdat een geliefde zelfmoord pleegde door het pesten. Te erg.

Hoe meer aandacht er aan pesten en internetpesten besteedt wordt hoe beter. Al helpt t maar weer om één en t liefst heel veel pesters te doen na laten denken wat voor gevolgen dit kan hebben....en ze dus stoppen.
Hopelijk draagt dit programma daar ook weer aan bij.
Sindy - Maandag 11 mei 2015 17:27
Eigenlijk gebeurt dat hier op Proud ook. Hulpverleners worden anoniem bij naam soms compleet de grond ingeboord.
Roeline - Dinsdag 12 mei 2015 12:33
Goed dat er aandacht voor is! Met alles via internet tegenwoordig is het pesten voor de pesters onder ons alleen maar makkelijker geworden. Pesten moet de kop ingedrukt, het is zo ontzettend laag bij de grond en laf!! Bah! Laat ze maar eens goed beseffen wat ze een ander aandoen!
ruudrouwhorst@ hotmail.com - Dinsdag 26 april 2016 18:43
Mijn steun heb je