Persoonlijkheidsstoornissen bij Altijd Jong

 

Afgelopen zondag had het televisie programma Altijd Jong het over persoonlijkheidsstoornissen. Hoe is het om een persoonlijkheidsstoornis te hebben en nog belangrijker; hoe kom je er weer van af? Altijd jong interviewt klinisch Psycholoog Odette Brand van het landelijke centrum voor persoonlijkheidsproblematiek: De Viersprong. Daarnaast komt Anita, ervaringsdeskundige op het gebied van de persoonlijkheidsstoornis borderline aan het woord. Naast dat er wordt gesproken over de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen komt het thema comorbiditeit ook nog kort aan bod.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anomia - Maandag 10 maart 2014 12:01
Ik zag het dagboekje van Anita waarin ze deze link meegaf en wàt een knappe doorzetter, wat een ongeloofelijke vechtster. Echt. Respect voor jou meid. x
Anoniem - Maandag 10 maart 2014 14:12
Mooi verhaal, maar de wachtlijsten eej. Daar zeggen ze niets over. Sta nu al 5 maanden op de wachtlijst en ik kom hopelijk in November/December in het voortraject voor MBT. Het voortraject duurt ook nog een half jaar. Dus ja. Wat moet je dan??
xfrisx - Maandag 10 maart 2014 18:02
Wow, wat een mooi en professioneel verhaal zeg!
zeeuw - Dinsdag 11 maart 2014 15:47
Ik sta al meer dan een halfjaar op de wachtlijst voor mbt, het is jammer dat ze tussentijds geen contact houden eens in de zoveel tijd.
Espoir - Woensdag 12 maart 2014 21:38
"In de psychiatrie wordt je gezien als normaal mens, maar in het normale leven word je gezien als ziek"

So true..
Laura - Dinsdag 22 juli 2014 22:12
Ze mogen zo jong geen borderline vaststellen.. Alleen 'in ontwikkeling'
Anita - Zondag 1 februari 2015 01:05
Haha, Ik zie NU pas dat dit fragment ook op de site is geplaatst. Lekker op tijd -_-'
Net nu ik mij ontzettend druk aan het maken ben, of deze uitzending alsjeblieft niet nog een keer uitgezonden gaat worden. Ach ja thats life.

Thanks voor jullie positie reacties hierop. Blijft toch altijd spannend hoe mensen reageren op de opnames (al is het inmiddels bijna een jaar geleden en werk ik ook niet meer bij Stichting Borderline).
ano - Woensdag 8 april 2015 15:32
Onzin. De Viersprong richt zich net zo goed op 1 probleem. Misschien nog wel meer als andere plekken.