Op1: over eetstoornissen en feestdagen

 

Wat doe je als je wordt gevraagd voor een live-talkshow? Hard wegrennen natuurlijk. Ook al was dat mijn eerste ingeving, toch ben ik ingegaan op de uitnodiging van OP1, waar aandacht werd geschonken aan eetstoornissen tijdens de feestdagen. Want ik denk dat het heel belangrijk is om over eetstoornissen te praten. Ik ben al eerder eens geïnterviewd over de feestdagen - door Linda Meiden, maar goed, zo live op tv is toch anders.

Gelukkig stond ik er niet alleen voor: Proud-bekende Julia Vaessen (bij velen hier misschien wel bekend als Amourchapters), Ricky Frissen (een eerder interview met hem kan je hier lezen) en Ron Meijering: ervaringsdeskundige coach die zich onder meer inzet voor jongens met eetstoornissen waren er ook.

Je wilt natuurlijk van alles kwijt en er is altijd te weinig tijd en te veel spanning, maar ik hoop dat het delen van onze verhalen toch iets teweeg zal brengen.

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Proud2Bme (@proud2bmenl)

Wil je de aflevering terugkijken? Dat kan hier.

Een artikel van Op1 zelf over het item kan je hier lezen.

Wat zou jij willen meegeven aan iemand die opziet tegen de feestdagen vanwege een eetstoornis of eetprobleem?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Bas - Vrijdag 22 december 2023 15:08
Ik weet niet of je op het moment zelf nog zenuwachtig was, maar het was niet aan je af te zien. Je kwam heel rustig/natuurlijk/persoonlijk, duidelijk en empathisch over!

En dan zeggen ze dat autisten niet empathisch kunnen zijn... ;-)

Maar ik vond dat je -jullie alle vier trouwens- het erg goed deden en je als ervaringsdeskundigen goed hebben vertegenwoordigd, en raad iedereen die de uitzending nog niet heeft gezien dan ook van harte aan om deze alsnog te kijken. Iets om trots op te zijn, en weer geleerd dat er iets is waar je in de toekomst niet voor weg hoeft te rennen.

Voor mijzelf was het in ieder geval een leuke verassing om daar ineens een bekend gezicht aan tafel te zien.

En ik denk dat deze ervaring mooi aansluit op de vraag onder deze blog:

"Wat zou jij willen meegeven aan iemand die opziet tegen de feestdagen vanwege een eetstoornis of eetprobleem?"

Het is misschien makkelijk gezegd en hangt ook af van jouw persoonlijke situatie op dat moment, maar het is maar een dagje, maximaal twee. Zelfs al zit het niet mee, dan is het niet het einde van de wereld en gaat het leven daarna gewoon weer door. En wie weet valt het achteraf toch allemaal hartstikke mee, en als je je zorgen opzij weet te zetten en er met goede moed in stapt dan houd je er misschien wel een leuke/gezellige ervaring aan over.
En van een enkele dag een beetje snoepen kom je echt niet meteen veel aan, en als je een excuus nodig hebt om van eten te genieten (of van je schema af te wijken) dan kan ik mij geen betere voorstellen...
Iedereen de beste wensen!
britneyangel - Zaterdag 23 december 2023 11:04
wat goed van je lonneke!

ik vond het intressant en fijn want kerst vind ik echt lastig, ik heb er gewoon een hekel aan!
S - Zaterdag 23 december 2023 11:09
Super dat je hier aan meegewerkt hebt Lonneke, alles wat meer duidelijkheid kan geven over eetstoornissen is zo gewenst en nog steeds zo hard nodig.
Roos - Maandag 25 december 2023 09:15
Heel goed gedaan Lonneke!!
Joli - Maandag 25 december 2023 12:06
Waarom hebben ze irene niet gevraagd?
Anoniem - Woensdag 27 december 2023 18:34
Waarom zou dat moeten? En wie zegt dat dat niet gebeurd is?

Ik hoop dat deze vraag anders bedoeld is, maar hij komt op mij toch wat naar over.

britneyangel - Woensdag 27 december 2023 21:38
ik vond het juist leuk om lonneke te zien, irene zie je al vaak bij podkast en andere videos!
eens met anoniem.