Laatste uitzending: Van de straat

 

Vanavond kan je naar de laatste uitzending kijken van het TV programma Van De Straat. De jongeren in Van de Straat krijgen het niet voor elkaar iets van hun leven te maken. In Van de Straat ging psycholoog en coach Kas Stuyf met de deelnemers aan de slag om hun dromen en doelen te verwezenlijken. Op een locatie weg van hun vertrouwde omgeving, Nepal, werkten ze keihard aan zichzelf. Kas gebruikt de laatste therapiedagen om de jongeren voor te bereiden op hun terugkomst in Nederland, waar alle verleidingen en slechte gewoontes weer op de loer liggen. Zes maanden later, terug in de Hollandse kou, zien we hoe het de jongeren is vergaan sinds de turbulente weken in Nepal.

van de straat ncrv

In de afgelopen 7 afleveringen leerden de vier jongeren, Anouk, Jacky, Mariska en Rik, tussen de 17 en 20 jaar de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te nemen. Alleen door keihard te werken kunnen ze de regie over hun leven terugkrijgen. Behalve de coaching van Kas, gaf ook de feedback uit de groep hen het nodige zelfinzicht. Daarnaast kwamen ook de ouders van de jonge deelnemers naar Nepal om hun kind te steunen en in gesprek te gaan met elkaar.

van de straat ncrv

In de afgelopen afleveringen was te zien dat Anouk lijdt aan een eetstoornis. Het format van dit programma komt overeen met dat van Family Matters. Het is een indrukwekkend en interessant programma!

Onderstaand kan je kijken naar alle voorgaande uitzendingen. Wat vind jij van de afgelopen uitzendingen van het programma Van de Straat?

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Vanavond om 21:50 uur op Nederland 3 de laatste uitzending.

Bron tekst & foto's: NCRV.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Dinsdag 14 mei 2013 16:17
Heb het inderdaad gekeken, vorige aflevering. Vond het wel interessant maar niet heel erg leuk, ga overigens deze aflevering ook wel weer kijken, want ik wil nu weten hoe het verder gaat :-)
.. - Dinsdag 14 mei 2013 16:35
Inderdaad, dat heb ik ook :) Niet echt geweldig maar eigenlijk wil ik het nu ook wel verder zien. En ik kijk toch altijd al naar 'je zal het maar hebben' en dit komt erna.

Toch denk ik niet dat dit de ideale manier is van een eetstoornis behandelen, want jongeren met allerlei problemen zitten bij elkaar. Elke ochtend sporten bijvoorbeeld lijkt me in haar geval niet handig.
Iris - Dinsdag 14 mei 2013 16:41
Ik vind 'm zeker wel interessant, en niet alleen betreffende Anouk, maar ook met Mariska, Rik en Jacky. Ik ga vanavond echter niet kijken - ik kijk 'm waarschijnlijk morgen terug!
Scared - Dinsdag 14 mei 2013 17:09
Wat voor eetstoornis heeft ze?
Isa1990 - Dinsdag 14 mei 2013 17:13
Ik had het vorige week niet gezien, maar net wel teruggekeken. Heftig... Ga vanavond zeker kijken!
grietje - Dinsdag 14 mei 2013 17:35
ik vind het interessant jammer dat het zo laat er voor is ik moet van mezelf rond 10 uur in bed liggen.
Iris - Dinsdag 14 mei 2013 18:22
@Grietje - Maar je kunt 'm ook via Uitzending Gemist terugkijken!
EB91 - Dinsdag 14 mei 2013 18:25
Dat programma klinkt wel interessant. Ik ga denk ik ook eens kijken. Het klinkt ook wel herkenbaar, want zelf lukt het ook niet om iets van mijn leven te maken. Ik vind het normale leven veel te moeilijk.
Pse - Dinsdag 14 mei 2013 18:44
Strange, ik wilde hier het eerste seizoen aan meedoen.. Maar werd het mij door Scarlet/Proud afgeraden, omdat je dan op tv komt.. En het je hele leven zou kunnen achtervolgen ivm je latere loopbaan/carriere... En nu wordt er hier aangegeven dat het zo goed is...???
s - Dinsdag 14 mei 2013 19:21
heb ik gezien. Ik vond alleen dat ze in de eerste aflevering vooral veel aandacht besteedden aan de twee jongeren met de drugsverslaving. het meisje met de eetstoornis en de gameverlaafde jongen kwamen niet echt in beeld. toch wel weer kijken vanavond :)
TheMirrorLies - Dinsdag 14 mei 2013 20:28
@s klopt ja, tis tot nu toe nog niet echt eerlijk verdeeld nee. Hopelijk besteden ze vanavond iets meer tijd aan de anderen.
meisje - Dinsdag 14 mei 2013 20:53
Ben ik de enige die het raar vindt dat een meisje met een eetstoornis tussen verslaafde jongeren 'van de straat' gezet wordt? Een eetstoornis hebben is iets anders dan opstandig en verslaafd zijn en niets van je leven willen maken. Het is best een goed programma, maar dit waren de eerste gedachten die bij mij door mijn hoofd spookten bij het zien van dit programma.
R. - Dinsdag 14 mei 2013 21:06
@meisje, Zelf heb ik in een behandeling gezeten met mensen met heel verschillende problemen en dat kan soms ook juist confrontatie en van elkaar leren versterken. En buiten dat kunnen verschillende uitingen van problemen, gelijke oorzaken hebben, dus dat ze alsnog veel herkenning bij elkaar kunnen vinden.
@pse - Dinsdag 14 mei 2013 21:59
Waar wordt gezegd in de blog dat het goed is dan?
lotski - Dinsdag 14 mei 2013 22:08
wie kijkt?
Paula. - Woensdag 15 mei 2013 12:28
Zeker een interessant programma. Niet alleen door de eetstoornis, maar ook zeker de andere problemen. Ik wil hem op uitzending gemist vanmiddag/vanavond wel terug kijken!
EB91 - Woensdag 15 mei 2013 16:41
@ meisje
Zeg je nou dat verslaafden en opstandige jongeren niets van hun leven wíllen maken? En dat mensen met een eetstoornis dat wel altijd willen? Dat vind ik allemaal wel heel kort door de bocht eerlijk gezegd. Het feit dat die jongeren zich allemaal hebben opgegeven voor het programma om alsnog iets van hun leven te maken, laat zien dat ze allemaal wel motivatie hebben.

Verder heb ik het idee dat ik de enige ben die zich afvraagt hoe verantwoord het is om iemand met een eetstoornis eerst om 6 uur 's ochtends te laten sporten, en vervolgens gaten laat graven. Nou weet ik niet hoeveel tijd dit bij elkaar opgeteld was dus kan ik daar ook niet veel zinnige uitspraken over doen, maar ik heb er toch een beetje mijn twijfels bij.
amanda - Woensdag 15 mei 2013 18:08
ik vind het wel een beetje vaag dat ze anouk laten sporten omdat het voor haal wel goed voelt alleen in combinatie met de problemen aanpakken niet. ook vind ik het raar dat ze zegt dat ze al 4 of 5 jaar niet meer ongesteld is maar ze is nog maar 20 jaar.

verder mooi programma ook voor mijn school opleiding goed om te kijken doe pedachocgisch werker, en nivau 4 is jeugdzorg dus wel best interesant
xx
-- - Donderdag 16 mei 2013 08:08
@ Amanda
Je kan best als je 20 jaar bent al 4 of 5 jaar niet meer ongesteld zijn geworden.
Ik was zelf bijna 3 jaar niet meer ongesteld en ik ben 17.
MChantalle - Donderdag 16 mei 2013 10:06
Het besef, dat alleen ikzelf degene ben die het kan veranderen...
Kir - Dinsdag 21 mei 2013 22:49
Even een reactie op "Meisje"...Ik ken 2 mensen met "eet problemen".
Net als verslavingen of opstandig zijn , ligt de oorzaak negen van de tien keer bij,geen goede of zelfs geen basis van huis uit hebben meegekregen.
Het gaat niet zozeer om de lijn of het gewicht ,als wel om "controle issues" ....Door niet te eten of dwangmatig controle te houden ,hebben mensen met een eetstoornis het gevoel dat ze in ieder geval ,ergens controle over hebben...
Aan de grondslag gaat vaak een trauma gepaard waar ze geen controle over hadden ...
Opstandigheid of losbandigheid komt ook vaak voort uit een trauma .....Het is een logisch gevolg dat jongeren gaan blowen of andere verslavingen opbouwen om maar niet te hoeven voelen...
Niets is zwart wit dus wat ik zeg geld natuurlijk niet voor iedereen ...
EB91 - Woensdag 22 mei 2013 08:58
@ Amanda
Dat van die ongesteldheid kan wel hoor! Waarom zou dat volgens jou niet kunnen? Zelf ben ik bijna 22 en 5,5 jaar niet ongesteld geweest.
serafien - Zaterdag 25 mei 2013 18:25
Plaatsen jullie die andere afleveringen hier ook op of kan je ze ergens anders vinden? Ik kan deze post namelijk niet zien hier.
Mar - Zondag 26 mei 2013 16:01
Ik vind het een 'leuk' programma!
Keek vorig seizoen ook al.
Anna - Zondag 26 mei 2013 23:57
Ik ben benieuwd naar de volgende aflevering! Eigenlijk vind ik het wel een goed concept, ook met het sporten erbij. Het gaat erom dat je normaal met jezelf kan omgaan, en daar hebben ze een algemeen programma voor opgesteld. Dat je leert omgaan met goede beweging per dag, elke ochtend een beetje sporten is prima om te doen en ook gezond, dat moet ook gewoon worden voor iemand met een eetstoornis. Je kunt eten en bewegen toch niet uit je leven bannen omdat je het moet. Het is in die zin anders dan andere verslavingen omdat je wel gewoon moet eten elke dag en moet bewegen elke dag, en daar op een gezonde manier mee moet leren omgaan in plaats van alles wat ermee te maken heeft te bannen.
EB91 - Woensdag 29 mei 2013 10:43
@ Anna
Je hebt er zeker gelijk in dat je beweging niet helemaal moet schrappen, maar voor iemand die lichamelijk wat zwakker is door bijvoorbeeld een te laag gewicht of slecht eetpatroon, lijkt het me wel verstandiger om wel binnen bepaalde grenzen te blijven. Ik plaats wel mijn vraagtekens bij eerst sporten en daarna direct doorgaan met zwaar lichamelijk werk. Al maakt het natuurlijk wel uit of dit ging om een uurtje of om een hele dag.
S. - Woensdag 29 mei 2013 14:16
Ik vind het echt superstom dat ze die mensen beschrijven als ''ontspoorde jongeren'' alsof zij er iets aan kan doen dat ze een eetstoornis heeft!
Ik ben er bij voorbaat al principieel tegen!
m - Woensdag 29 mei 2013 15:25
Ik heb gisteren gekeken, laatst ook een keer, ik vond het leuk om de vier jongeren weer eens te zien en tof dat ze bv. niet meer veel moeite hadden met het veel minder aantal rookmomenten en inmiddels gewend waren aan het dagritme.De meesten voelden zich al veel fijner, vind ik wel top. En dat ritje op die olifant, hoe natuur en dieren je gelukkig kunnen maken, zo simpel, ik mis in Nederland meer natuur en spontaan bezig zijn in de natuur. We staan er al snel ver vanaf als we in een stad wonen en daar ook werken ed. en er bijna nooit eens op uit gaan de natuur in. Dat alleen al kan je ziek maken, zonder dat je het doorhebt.
Anoniem - Woensdag 29 mei 2013 18:41
Moet je dan alles wat mensen met een eetstoornis triggert, verwijderen? Ik denk dat het juist goed is dat ze moet sporten. In het normale leven 'moet' je ook sporten en zo leer je geleidelijk erme om te gaan.
Anna - Woensdag 29 mei 2013 22:39
@S ik heb niet het idee dat ze als ontspoord wordt omschreven omdat een probleem met eten heeft, maar eerder dat ze het idee heeft dat ze haar leven niet op de rails krijgt mede door haar eetprobleem.
Wat ik wel krom vind aan het programma is dat het maar een therapie van 2 weken is, na 3 jaar therapie kan ik me gewoon niet voorstellen dat 2 weken je tot inkeer kan brengen. Maar ja, misschien helpt het ook wel ... ik hoop voor de jongeren dat het hun in ieder geval wel verder helpt!
Anouk - Zaterdag 22 juni 2013 00:10
Ik lees nu pas al jullie berichten over het programma! Het is heftig geweest en er zijn ontzettend veel dingen waarover jullie discussiëren die voor mij juist positief hebben uitgepakt, de confrontatie met ander voedsel, met de issues van de andere kandidaten, het geaccepteerd worden door onbekenden! Maar wat voor mij het allerbelangrijkst was ttijdens de reis was mijn verhaal publiekelijk maken. Misschien niet handig op het eerste gezicht, maar ontzettend goed achteraf gezien! Het taboe is eraf, mensen om me heen durven eindelijk te vragen en ik durf te vertellen en hulp te vragen,eten in de trein of met meerdere personen om me heen maakt me weinig meer uit en de schreeuw om hulp is aan het minderen!

Jammer dat er conclusies of oordelen worden geveld over het sporten of werken, dat ritme was ook niet zo zeer op mij van kracht, maar een andere omgeving en fe kijk op hoe anderen met problematiek omgaan heeft me wel de ogen doen openen.

De ongesteldheid is nog niet terug (en ja, het ken echt al 5 jaar uit zijn oookkk als je 21 bent), maar ik ben op de goede weg!

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, contact me gewoon persoonlijk even via fb of dergelijke! In ieder geval thanks voor het kijken, ik ga lekker op weg en hopelijk kan ik over een periode de eetstoornis een plekje geven (want eindelijk ben ik er, mede door het programma en hun fantastische nazorg) achter dat het niet binnen 2 weken over hoeft te xzijn en om hulp mag vragen! Kunnen velen, ook zonder eetproblemaiek mog wat van leren!
xlittlegirl - Dinsdag 25 juni 2013 11:26
Anouk, ik wil even zeggen dat je het ongelofelijk goed doet! Ik heb echt bewondering voor je! En vanavond ga ik weer kijken (:
Lisa28 - Dinsdag 25 juni 2013 12:07
Anouk, ik heb vol bewondering gekeken naar je!! Knap dat je dit kon..
Ik moest zelf verschrikkelijk huilen (raakt me nu ook weer) op het moment dat je de opdracht moest doen met die touwen om je heen en 4 man aan je trokken..
De perfectionisme in mij werkt ook zo met me, toen ik zag dat het los geknipt werd en je zo mooi zag rennen naar die steen.. hielt ik het niet meer droog! Want zo is het.. Was een hele mooie uitgebeelde opdracht van hoe het kan zijn..
Ik wens je heel veel succes in de toekomst, ik hoop dat je het onder controle mag krijgen en hulp blijft vragen.. Het leven is ook jou gegunt!!
Ronja - Dinsdag 25 juni 2013 12:08
Fijn dat je goede nazorg krijgt Anouk. Daar ben ik altijd bang voor met dit soort programma's. Dat het alleen om de sensatie en zo gaat en dat ze je dan weer laten vallen.
-- - Dinsdag 25 juni 2013 13:06
Gave serie! :)
Charlotte - Dinsdag 25 juni 2013 23:38
Ik heb met veel bewondering gekeken naar alle 4 de kandidaten en de hulpverleners. Heel tof en interessant om te zien!
ano - Woensdag 26 juni 2013 11:33
Ze was xx kilo en gooit nu haar eten eruit. precies hetzelfde als ik
Roos - Woensdag 26 juni 2013 23:39
Interessant programma! Keek er met veel interesse naar, maar jammer dat de afleveringen elke keer zo kort duurden.. daardoor miste ik de diepgang een beetje. Van mij had het elke week een uur mogen duren & hadden ze wat meer van de therapieën mogen laten zien.. maar misschien geldt dat voor anderen niet. Ik vond m.n. de laatste aflevering heel erg tegenvallen omdat het uit 20 minuten herhaling bestond en maar heel kort samen werd gevat hoe het nu met iedereen ging, terwijl ik er heel erg naar uit had gekeken iedereen zijn verhaal (uitgebreid) te horen!

Anyway fijn dat het programma volgend jaar terug komt :) maar de afleveringen mogen van mij wat langer duren.
eliseeexx - Donderdag 27 juni 2013 02:13
Vond het heel interessant vooral de opdracht dat Anouk met linten om haar heen had en iedereen eraan trok en ze los moest maken om pas verder te kunnen.
Mij heeft sporten ook heel erg geholpen om er vanaf te komen
Anoniem - Zondag 18 augustus 2013 10:36
Ik vind wel dat Cas, de psycholoog, het heel goed doet.
jeannette - Donderdag 16 januari 2014 13:34
ben zelf moeder van een verslaafde zoon,hij heeft sinds zijn 15de al in verschillende instellingen gezeten.Hij is nu 19 en waarom kan niemand hem hier helpen en moet het zo uit de hand lopen dat de justitie er bij is gekomen,terwijl ik als moeder al jaren heb gezegd dat het niet goed gaat.Ik hoop dat deze jongeren wel geholpen worden,ik zelf blijf ook hopen het is en blijft je kind hoe moeilijk het ook is.Dit wilde ik gewoon even kwijt,een radelose en verdrietige moeder.