Je Ouders In De Lik

 

JE OUDERS IN DE LIK is een nieuwe reality-serie, waarin jongeren van gedetineerde ouders, gesteund door ervaringsdeskundige Claudia Schoemacher, voor het eerst aan hun vader of moeder in de gevangenis hùn kant van het verhaal vertellen voor de camera. Het programma biedt jongeren de mogelijkheid om hun opgekropte gevoelens te ventileren; verdriet, boosheid, verbijstering, teleurstelling, ..., ... Je ziet alle emoties voorbijkomen.

ouders in de lik

Claudia bereidt samen met de jongeren dit gesprek voor en is aanwezig als ‘steuntje in de rug' tijdens het gesprek met de ouder in de gevangenis. Soms is het nodig dat zij het gesprek op gang helpt, of 'vertaalt' voor de ouder wat er door de jongere heengaat.

Claudia Schoemacher schreef het boek KIND VAN DE ONDERWERELD, waarin zij openheid gaf over hoe zij gevormd werd door het feit dat haar vader een geweldsdelict pleegde, veroordeeld werd en jarenlang gedetineerd was.

Net als Claudia zijn er duizenden kinderen en jongeren in Nederland die in eenzelfde situatie zitten en getraumatiseerd zijn of worden door het feit dat ze kind van een gedetineerde zijn. Deze kinderen zijn verward, eenzaam, worden gepest, verliezen vrienden en vriendinnen, zitten vol vragen en frustraties èn missen hun vader of moeder enorm. Maar ze weten ook dat er aan die detentie weinig te veranderen valt en dat ze moeten leren omgaan met die eenzame situatie.

De kern van JE OUDERS IN DE LIK is het gesprek tussen de jongere en zijn/haar gedetineerde vader of moeder, samen met Claudia die als steun en richtinggever aanwezig is. Dit gesprek vindt (uiteraard) plaats in de Penitentiaire Inrichting waar de ouder gevangen. 

Vanaf vanavond (dinsdag), 21.50 uur, bij de TROS op Nederland 3.

bron: Stokviscontent.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

s - Dinsdag 1 mei 2012 20:24
Zij zat ooit in "mooiste meisje v.d. klas"