Geef mij nu je angst en Verslaafd!

 

Vanaf aankomende dinsdag kan je op RTL4 kijken naar twee interessante programma's die gaan over psychische problemen: 'Geef mij nu je angst' en 'Verslaafd!'. Geef mij nu je angst is een nieuw programma dat wordt gepresenteerd door Irene Moors en start om 21:30 uur. Voor dit programma kan je vanaf 20:30 uur een uur lang kijken naar het tweede seizoen van Verslaafd. Een interessante, maar wel heftige televisieavond staat ons de komende tijd te wachten.

In Geef mij nu je angst worden mensen met een angst- en dwangstoornis geholpen om een nieuwe start te maken. Irene Moors maakt kennis met zowel deze mensen als hun familie en vrienden. Zij laat zien hoe moeilijk, en soms hoe onbegrijpelijk, hun leven is, en wat voor invloed dit heeft op hun directe omgeving. Last hebben van een angst- en dwangstoornis is voor de persoon zelf, maar ook voor zijn of haar naasten zeer ingrijpend. Samen met zeer ervaren hulpverleners van GGZ InGeest zorgt Irene ervoor dat er langzaamaan weer meer grip op hun leven is.

geef mij nu je angst irene moors rtl4

Irene Moors: "Ik hoop dat wij de mensen in dit programma hun leven weer een beetje kunnen teruggeven".

In de eerste aflevering van Geef Mij Nu Je Angst zien we het verhaal van Karin. Karin heeft al haar hele leven last van controledwang. Alles moet op haar manier staan, opgeruimd of behandeld worden. Daarnaast mag haar grote liefde Hans niet zijn eigen boekhouding doen of een glas pakken uit de kast. Als Karin haar gedrag niet aanpast, gooit de liefde van haar leven haar het huis uit. Irene schakelt een team met therapeuten in om Karin de controle uit handen te geven.

geef mij nu je angst irene moors rtl4 geef mij nu je angst irene moors rtl4

Hiervoor, om 20:30 uur, kun je kijken naar Verslaafd!. Dit programma is vaak de laatste hoop voor de direct betrokkenen van verslaafden. De vraag is echter of de verslaafde deze unieke kans grijpt zijn of haar verslaving achter zich te laten. Na de zeer goede ontvangst van het eerste seizoen gaan Peter van der Vorst en interventionist Jim Geduld opnieuw taboedoorbrekend te werk. In deze nieuwe reeks van ‘Verslaafd!' bieden zij hulp aan mensen met een zware alcohol- of drugsverslaving, maar ook een anabole steroïdenverslaving en een 'love-addiction' behoren dit seizoen tot de cases.

Ook in deze reeks lezen alle gezinsleden een brief voor aan hun geliefde in de hoop dat hij of zij daarna direct meegaat naar een kliniek. Vervolgens worden de familie en de verslaafde minimaal acht maanden lang gevolgd en begeleid door een professioneel team. Aan het eind van die periode volgt er een onverwachte drugstest, waaruit blijkt of de verslaafde ook écht clean en nuchter is gebleven.

Beide programma's kan je zien vanaf dinsdag 28 oktober:

  • 20:30 uur Verslaafd!
  • 21:30 uur Geef mij nu je angst
 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Odette - Maandag 27 oktober 2014 10:09
Het lijken me interessante programma's! Ik ga zeker kijken morgen.
miri - Maandag 27 oktober 2014 11:23
interessant! Bedankt proud voor de tips:)
Anoniem - Maandag 27 oktober 2014 11:36
Vindt het zo onwijs goed dat er een programma komt over angsten en dwang!
Ik denk dat voor vele de schaamte ook iets minder zal worden.
In mijn periode dat ik dwang had, zocht ik veel naar erkenning. Dit soort afleveringen helpen daar enorm bij. Gelukkig is er nu meer over te lezen en te zien dan nu.
Het zelfde geld voor het programma verslaafd! Ik denk dat het echt veel mensen zult helpen.
Maanmeisje - Maandag 27 oktober 2014 12:22
Interessant! Ik had er al van gehoord. Ik ga zeker kijken.
marloes - Maandag 27 oktober 2014 15:40
vanuit mijn avond dienst van stage maar gelijk voor de tv. lijkt mij allebei heel interessant :)
sindy - Maandag 27 oktober 2014 21:03
Bedankt! Het is altijd zo'n gedoe om leuke programma's te vinden.
Ravenelfje - Dinsdag 28 oktober 2014 12:14
Ook te bekijken via uitzending gemist ? (Belgje )
Ingrid - Dinsdag 28 oktober 2014 16:54
Ik ga zeker kijken ja, verslaafd het eerste seizoen heb ik al gezien. Heftig maar ook mooi als de mensen hulp aanvaarden, dat zijn ze waard, het is zwaar voor ze en ook voor de mensen die van ze houden....Ik vind het goed dat er zulke programma's zijn ik pink altijd een traantje weg.
S. - Dinsdag 28 oktober 2014 20:31
Lijkt me wel interessant, maar ik houd niet zo van dat RTL-sfeertje. Denk niet dat ik ga kijken.