Film: Grijs is ook een kleur

 

Grijs is ook een kleur is een 3LAB film over het 11-jarige meisje Cato. Cato’s broer Douwe komt weer thuis wonen, nadat hij een zelfmoordpoging heeft gedaan. In de dagen die volgen zet Cato alles op alles om haar broer weer gelukkig te krijgen, maar is dat nog mogelijk na alle gebeurtenissen? Cato krijgt de ene tegenslag na de andere te verduren en op een avond is ze het zo zat, dat ze zich gefrustreerd opsluit in de schuur.

Als de moed haar in de schoenen dreigt te zakken ontmoet ze daar, op diezelfde plek, een vreemde man met grote, witte nepvleugels. Een markant figuur, maar wel een die een luisterend oor biedt voor Cato's angsten en haar zelfs het een en ander bijbrengt over de onoverkomelijke thema’s van het leven...

De film ging in juni 2016 in première, draaide op diverse filmfestivals en werd in oktober 2016 uitgezonden KRO NCRV. Afgelopen dinsdag kregen de makers te horen dat ze in de prijzen zijn gevallen bij de Student Academy Awards, het jongere broertje van de Oscars. Ze horen bij de top 3 beste buitenlandse inzendingen en zijn daarmee verzekerd van een prijs, op 12 oktober horen ze in LA of ze de hoofdprijs winnen.... De makers zaten hiervoor recent aan tafel bij DWDD.

"When Grey is a Colour is een ontroerende film met een prachtig kleurenpalet, goed en geloofwaardig geacteerd"


Je kunt de hele film HIER kijken.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

underconstruction - Zondag 1 oktober 2017 19:51
thanks voor de tip :D
Lost girl - Zondag 1 oktober 2017 22:12
Traan en nog eentje en nog eentje
Haremaje - Zondag 1 oktober 2017 22:29
Helaas is de trailer niet te bekijken