Een trauma verwerken op TV

 

Niet iedereen die een schokkende of levensbedreigende gebeurtenis meemaakt, reageert hetzelfde. Sommige mensen ontwikkelen PTSS en hebben hulp nodig om zo'n gebeurtenis goed te kunnen verwerken. In het nieuwe RTL4 programma Mij Een Zorg kan je vanmiddag kijken naar een reportage over de traumabehandeling van Psytrec. In het eerste deel van de reportage over deze GGZ instantie vertelt Drs. Sjef Berendsen welke behandelingen er zijn om mensen met een trauma te helpen deze te verwerken. 

Als gespecialiseerde GGZ instelling richt Psytrec zich puur en alleen op het behandelen van complexe PTSS. Dit doen zij op een innovatieve wijze om zo kort en intensief, maar bovenal zo effectief mogelijk te behandelen. In plaats van vele maanden één keer per week of één keer per twee weken te behandelen, kiest Psytrec ervoor de patiënten meerdere dagen aaneensluitend te behandelen. De patiënten overnachten daarvoor op de locatie van de instelling.

zorg

Mij Een Zorg! is een informerend programma over de diverse innovaties en ontwikkelingen binnen de zorg. Dit kan variëren van medicinale voeding tot aangeboden zorgpakketten, van psychische zorg tot fysieke klachten zowel bij jongeren als ouderen. 

Al eerder werd de instelling Psytrec op televisie in een korte reportage in beeld gebracht. In 'Zij Houden Nederland in Leven' zie je het verhaal van David. David is als kind zwaar mishandeld door zijn stiefvader. Nu hij zelf vader is, komen zijn trauma's naar boven en wordt hij gediagnosticeerd met Post Traumatische Stress Stoornis. Middels een unieke behandelmethode midden in de Bilthovense bossen wordt David in korte tijd behandeld: een zeer intensief en confronterend traject.

Zondag 18 september om 14.00 uur te zien in MIJ EEN ZORG! bij RTL4. De herhaling is te zien op zaterdag 24 september om 15.00 uur Mij Een Zorg! bij RTL4. Meer lezen over Trauma en PTSS.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dayspring - Zondag 18 september 2016 17:24
Interessant!!