Documentaire: Onder de huid

 

Vanavond (23:00 uur, ned2) is de documenaire Onder De Huid van Frans Bromet op televisie. Over een paar dagen is het Valentijnsdag, de ideale dag om je liefde aan de ander te bevestigen. Vroeger ging dat met bloemen of een ring, tegenwoordig zet je beiden een liefdestattoo. Maar wat doe je met de tatoeage als de liefde voorbij of als er een ander in je leven is? Frans Bromet gaat in NCRV Dokument Onder de huid op zoek naar de verhalen achter de tattoo.

tatoeage liefde frans bromet onder de huid

De 24-jarige vuilnisman Sander laat in zwierige letters de naam van zijn geliefde Daphne in zijn nek tatoeëren. Zonder haar is zijn leven ‘useless', en vanwege een financiële meevaller kan hij haar eindelijk in zijn nek vereeuwigen. Amanda en Wicher gaan trouwen en daar hoort ook het zetten van een tatoeage bij. Hij een hart met ‘true' en zij met ‘love'. Dat de relatie ook kan stranden kunnen ze zich niet voorstellen.

Maar zoals het leven gaat kan het verhaal zomaar een andere wending krijgen. De liefde is over, er is een ander en de tatoeage moet weg....

Tatoeages zijn een trend sinds 2010. Van de Nederlanders tussen de 18 en 50 jaar heeft 24% minstens één tatoeage. In de leeftijdsgroep tussen 18 en 29 jaar is zelfs 31% getatoeëerd.

Wat vind jij van een tatoeage met je liefde?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Peanutbutter - Maandag 11 februari 2013 19:06
Ik vind alle tattoos lelijk. Of er nu een verhaal achter zit of niet.
m - Maandag 11 februari 2013 19:11
Ik hou sowieso niet van tatoeages maar vind het gewoon ronduit 'dom' om een naam te laten zetten.
PeanuttButterfly - Maandag 11 februari 2013 19:19
Oh ik wil juist supergraag een tattoo, alleen niet een als ik ooit verkering heb ofzo. da's dom, als het uitgaat enalles.
Maar verder vind ik het vet mooii.
hockeymeisje95 - Maandag 11 februari 2013 19:44
Ik vind eerlijk gezegd tatoeages altijd echt spuuglelijk (op hele kleintjes op niet voor iedereen zichtbare plekken na). Maar vooral heel dom als je een tatoeage laat zetten met een naam erin..
m - Maandag 11 februari 2013 19:48
Ik kende iemand die de namen van zijn kinderen in zijn hals liet tatoëren, vond ik wel lief en het stond bij hem mooi!
Ik vind een tatoo alleen mooi als het een eenheid vormt met, vooral de kleur van de huid en de vorm van het lichaamsdeel waarop het wordt gemaakt.
Een zwarte tatoo op een witte huid bv. vind ik teveel contrasterend en daarom meestal niet mooi.
inger - Maandag 11 februari 2013 20:13
Ik ben nog steeds mega blij met mijn tattoo....
mijn eigen kleine geluk gaija.

Erin - Maandag 11 februari 2013 20:43
Kleine subtiele, maar ik zou nooit, nooit iemands naam laten tatoeëren. Dat vind ik gewoon echt heel erg dom eerlijk gezegd.
.... - Maandag 11 februari 2013 21:18
Mijn neef heeft de voorletter van zijn vriendin op zijn rug gezet en andersom, voor zijn 18e verjaardag. 2 weken later was het uit.

Ik zou het niet doen; dan maar ouderwets zijn een gewoon een verlovingsring kopen (wel zorgen dat ie niet te strak zit en ik em dus nog wel van mijn vinger af kan halen, voor het geval dat het uit gaat...)
Nouk - Maandag 11 februari 2013 21:36
Snap niet dat mensen het direct dom vinden als iemand een naam getatoeëerd heeft. Het ligt er heel erg aan wiens naam het is... Ik heb de naam van mijn moeder op mn borst, op mn hart als het ware, laten zetten, 10 jaar na haar overlijden. Ik krijg er heel verschillende reacties op, mensen die het mooi vinden, lelijk, dom, enz. Waarom zou ik me daar iets van aantrekken? Ik heb die tatoeage laten zetten omdat IK dat wil... and I'm proud of it!!!
Sunshine - Maandag 11 februari 2013 21:37
ZO een hoog percentage had ik nooit verwacht
_Luckamy_ - Maandag 11 februari 2013 22:55
Ik wil ook nog steeds heel graag een tattoo laten zetten, niet een super grote ofzo. Bij mij zal het zijn om mezelf te herinneren aan hoeveel kracht en moed ik eigenlijk bezit. Ik zou niet zo snel de naam van een liefde laten zetten, misschien wel de namen of letters van mijn kinderen als ik die ooit krijg.
M. - Maandag 11 februari 2013 23:06
Ik vind een tattoo mooi, maar niet een naam van een partner, want je hebt nooit échte zekerheid. Op de dag dat ik 18 word laat ik een tattoo zetten 'Fall down seven times, stand up eight' zodat ik mezelf altijd trots kan voelen dat ik alles overwonnen heb. Het heeft een betekenis en duurt voor altijd, in deze tijd doet liefde dat niet meer..
Koffie - Dinsdag 12 februari 2013 11:19
Ik vind dat het moet kunnen. Ik heb zelf een hele kleine tattoo.
Een naam laten zetten vind ik op zich niet zo slim, maar anderzijds als je trouwt denk je ook dat je niet gaat scheiden. Scheiden is ook een hoop gezever, is een tattoo laten verwijderen niet eenvoudiger dan? Soms ben je er nu eenmaal van overtuigd dat je samen zal blijven, en ik vind dat dat geloof moet kunnen. Anders kun je toch nergens meer op vertrouwen als je zelf niet echt 100% gelooft in je partnerrelatie..
Ik vind dat iedereen het zelf maar moet weten :) al zou ik zelf niet graag een tattoo willen die mij doet denken aan een geliefde. Ik heb al een ring die me daar aan herinnert ;)
Anne - Dinsdag 12 februari 2013 12:00
Ik heb zelf een tattoo, een flinke babydraak op mn schouder
groentetuin - Dinsdag 12 februari 2013 15:50
ik wil heel cliche lekker een sterretje op mijn pols / of 3, voor mijn mama papa en zusje
My - Woensdag 13 februari 2013 08:25
Ik heb ook een naam maar dan van mijn dochter. Maar dat is anders want die relatie gaat nooit uit :p
Evy - Zaterdag 16 februari 2013 23:51
Ik zou er ook alleen een laten zetten van iemand waarvan je zeker bent. Alles wat je kwijt kunt raken (vrienden, partner) dus niet. Van familie wel. Want wat er ook gebeurt, familie blijft familie. Dat is en blijft voor altijd van jou. Ik vind kleine subtiele tatoeages trouwens alleen mooi. Grote tekeningen en dergelijke vind ik maar niks.