Documentaire: Bully

 

Heb jij vorige week gekeken naar het programma Dag Tegen Pesten? Hierna werd de indrukwekkende documentaire Bully uitgezonden. De documentaire laat jonge kinderen zien die gepest worden. Ook komen hun vaders en moeders komen aan het woord. Onderstaand kan je de documentaire terugkijken:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

blauwwolkje97 - Maandag 11 februari 2013 13:55
ik heb dit huilend gekeken...
dacht bijna dat alles geacteerd was, hoe kun je zoiets doen?
Ik ben zelf ook heel erg gepest, heftig dit.
Evy - Maandag 11 februari 2013 14:09
Pfff wat erg!
E - Maandag 11 februari 2013 16:06
Was heel indrukwekken, ik heb dit ook huilend gekeken. Wat kunnen kinderen soms toch gemeen zijn en sommige leerkrachten op school hebben ook gewoon een blok voor hun ogen.
Jens - Maandag 11 februari 2013 19:10
kippevel, zo heftig pesten zo weinig die voor die jongen opkwamen, zo herkenbaar beeld. Die frustratie bij de speciale bijeenkomst dat niks aan pesten gedaan wordt is ook zo herkenbaar.
Hoop dat er nu echt iets aan pesten wordt gedaan en dat docenten ouders maar ook leerlingen sterk gaan staan tegen pesten.
Want pesten verdiend niemand!
Kaneeltje - Maandag 11 februari 2013 19:25
Ooh echt huilen dit! Die arme arme jongen, die gewoon afstand neemt van de rest van de wereld, ik wil em alleen maar een hele dikke knuffel geven! Ik denk trouwens dat hij een stoornis uit het autisme spectrum heeft...
Dat meisje vond ik echhhttttt respect ook! Zo sterk, intelligent!
Schitterend, pijnlijk.
jessica - Dinsdag 12 februari 2013 19:05
Wat verschrikkelijk hoe die vrouw deed van de school! Echt verschrikkelijk..
Laothe - Zondag 17 februari 2013 13:31
Op de helft van het filmpje heb ik hem gestopt, ik kon het niet meer aanzien. Het kippenvel liep over mijn armen, zoveel herkenning. Die pijn, dat verdriet, die zelfmoordpogingen. Het is verschrikkelijk, en het is zo frustrerend dat zo'n school dan niets doet, maar je staat machteloos. Je kunt niets. Ze willen het gewoon niet zien, ze willen het gewoon niet horen. Pas als iemand, in dit geval Tyler zelfmoord pleegt, openen ze hun ogen. Maar dan is het al te laat..
w - Vrijdag 24 mei 2013 20:09
Zo erg dat dit nog steeds orde van de dag is, na alle voorbeelden van de laatste tijd! Ik ben zelf vroeger ook gepest, maar het heeft mij sterker gemaakt als mens zijnde. Bij het kijken van deze docu kreeg ik steeds kippenvel bij elke herkenbare situatie, de tranen sprongen me in de ogen, en ik voelde de pijn van de ouders en gepeste kinderen.

Voor iedereen die zich nu in deze situatie verkeerd, zelfmoord is geen uitweg, hoe meer we het bespreekbaar maken, hoe meer mensen dit probleem serieus gaan nemen.

Yelyahlisan - Dinsdag 29 oktober 2013 21:01
Was echt heel heftig deze docu! heb er idd zoals velen met tranen in mijn ogen naar gekeken