Cherry investigates dieting

 

Hoe zorg ik ervoor dat ik mooi slank blijf? Hoe kan ik het beste met geld omgaan? Wat voor soort moeder wil ik zijn? Dat zijn de drie vragen die Cherry Healey in de nieuwe serie van ‘Cherry Healey Investigates' aan de kaak stelt. De onverschrokken journaliste, presentatrice, schrijfster, moeder, blogger en zelfbenoemd body neurotic duikt in het leven van zeven vrouwen in verschillende fases in hun leven, die antwoord op één van deze vragen zoeken.

We volgen Cherry terwijl ze zich verdiept in de strijd van veel vrouwen er zo mooi mogelijk uit te zien. Zo praat ze onder andere met professionele bodybuildsters, deelnemers uit de ‘Miss Teen' schoonheidswedstrijd, en een groep vrouwelijke nudisten over hun schoonheidsideaal.

cherry

In haar zoektocht naar de rol die geld speelt in het leven van Britten spreekt Cherry met vrouwen uit alle lagen van de bevolking. Ze bezoekt het huis van een Britse self made dame die haar fortuin dankt aan een ingenieuze uitvinding. Ook gaat ze stappen met een groepje aspirerende WAGs (wifes and girlfriends van rijke mannen) die op een missie zijn hun ideale, en vooral fortuinlijke, man te vinden.

Vanavond, in de eerste aflevering, spreekt Cherry met vrouwen die een negatief beeld hebben van hun eigen lichaam. Ze spreekt vrouwen van rond de 40, maar ook jonge meisjes. "Het was merkwaardig om te zien dat bloedmooie meiden ook piekeren over cellulitis. Ze blijken net zo onzeker te zijn over hun lichaam als zware vrouwen." (tvgids.nl)

Eén van de vrouwen werd naturist om van haar onzekerheid af te komen. Cherry deed met haar mee in de hoop hier andere vrouwen op positieve wijze door te beïnvloeden. "Ze besloot om bewust van haar lichaam te houden en zichzelf niet meer te vergelijken met anderen. Spiernaakt tegenover andere mensen staan hielp haar om haar lichaam te accepteren. Dat is gelukt. Nu is ze een geweldig rolmodel voor meisjes." (tvgids.nl)

Cherrys Body Dilemma's

Vanaf vanavond om 22:00 uur

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

S. - Dinsdag 3 januari 2012 21:03
Welke zender? Of heb ik erover heen gelezen?
- Dinsdag 3 januari 2012 21:10
Nee, je hebt er niet over heen gelezen: Op TLC is het te zien.
danny - Dinsdag 3 januari 2012 21:46
Wat is TLC? welk nummer?
Lamp - Dinsdag 3 januari 2012 22:09
@ Danny: dat is bij iedereen anders. Het is op Animal Planet (die verandert in TLC na 18 uur).

Nog even over het programma: ik kijk het nu en dat mens heeft echt een ES..
Charlotte - Woensdag 4 januari 2012 09:23
Zou deze aflevering ergens op internet terug te vinden zijn?
S. - Woensdag 4 januari 2012 10:17
Ja ze heeft in elk geval een eetprobleem. Dagelijks op de weegschaal voor een ´gezond´ iemand??
M. - Woensdag 4 januari 2012 11:03
Denk ook dat ze een eetprobleem heeft en een verstoord zelfbeeld... Ik lees net dat ze zelfs moeder is, en dan nog zo een figuur (niet dat dat onmogelijk is natuurlijk). Maar toen ze "naakt" ging kon je haar ribben tellen. En dan steeds dat excuus "eigenlijk heb ik een heel atletisch lichaam en juist daardoor moet ik extra opletten" bekende uitspraken om het gedrag van wegen, minder eten etc. te verantwoorden. Terwijl het in haar hoofd zit, niet op dr billen oid:P Maar das juist het lastige van de problematiek, dat zei ze op het eind zelf ook: het is niet 123 op te lossen, dit is een proces.
Isabella. - Woensdag 4 januari 2012 21:35
Pff..ik zou willen dat ze zag hoe ontzettend mooi ze is...echt ik vind haar geweldig. Leuk programma overigens..boddy issue weer eens van een andere kant belicht :).

xx
maureen - Donderdag 5 januari 2012 19:33
Wow... hoe negatief ze over hun lijf denken. Kan dr niet bij :(
peaches - Vrijdag 6 januari 2012 18:01
wow ik vond dit echt mega interessant!