BN'ers In Therapie op televisie

 

BN’ers In Therapie is vanaf donderdag 17 mei wekelijks te zien bij RTL 5. Social media geeft vaak de indruk dat iedereen heeft wat zijn hartje begeert. Toch worstelen velen van ons met allerlei uitdagingen. Zo wijst onderzoek uit dat maar liefst 75% van de jongeren overweegt een bezoek te brengen aan een psycholoog maar een deel niet gaat vanwege het taboe dat erop heerst. Om dit taboe te doorbreken, praten Patricia Paay en Christina Curry, Javier Guzman, Patty Brard, Glenn Helder, Bibian Mentel en Ismail Ilgun openhartig met psychiater Esther van Fenema. Ook zij die geregeld in de spotlights staan kunnen professionele hulp gebruiken voor de issues waar zij mee moeten dealen...

Voor de Nederlandse versie van het Britse ‘Celebrities in Therapy’ volgen de BN’ers individueel een aantal therapiesessies bij psychiater Van Fenema. De diepgaande gesprekken worden aangevuld met fragmenten en quotes van familieleden en vrienden.

BN'ers in therapie

In de eerste aflevering vertelt Patricia Paay hoe zij door social media aan de schandpaal is genageld. Door het uitlekken van persoonlijke sekstapes werd haar leven behoorlijk kapot gemaakt. Zowel afzonderlijk van elkaar, alsook gezamenlijk volgt ook dochter Christina Curry een aantal sessies met Van Fenema over oa. de scheiding van haar ouders en wat dit voor haar heeft betekend.

bn'ers in therapie

Snowboardster Bibian Mentel behaalde behoorlijk wat gouden plakken op de paralympics. Ondanks dit grote succes staat haar leven in het teken van ziek zijn. Ze vecht al jaren tegen kanker, heeft meerdere longoperaties ondergaan, 74 bestralingen gehad, een beenamputatie en diverse andere operaties. Ondanks alles vecht Bibian door. Ze heeft moeite om anderen met haar ziekte te belasten.

De 20-jarige Ismail Ilgun kwam met zijn vlogs negatief in het nieuws en werd bestempeld als ‘treitervlogger’. Sindsdien heeft hij last van stress en paniekaanvallen.

BN'ers in therapie

Cabaretier Javier Guzman is als klein jongetje gevlucht uit Cran Canaria. In Nederland werd hij als Spaans jochie erg gepest en maakte de verschrikkelijkste dingen mee. Ook heeft hij verslavingsproblemen en wil hij niet in zijn oude patroon terugvallen.

Oud-profvoetballer Glenn Helder raakt financieel aan de grond als hij zijn fortuin vergokt. Ook in relationele sfeer ontstaan problemen: zijn vrouw gaat vreemd met een vechtscheiding tot gevolg. Uiteindelijk belandt hij zeven maanden in de cel voor stalking, bedreiging, mishandeling en verboden wapenbezit. De problemen zijn nu verleden tijd, maar Glenn wil leren minder hard voor zichzelf te zijn en hij wil zichzelf vergeven voor de fouten uit het verleden.

Het leven van Patty Brard kent de nodige ups en downs. Ze werd beroemd met LUV en leidt een jetset-leven, maar kreeg ook te maken met een persoonlijk faillissement  en heeft geen contact meer met haar dochter en moeder.

Het leven van Patty Brard kent de nodige ups en downs. Ze werd beroemd met LUV en leidt een jetset-leven, maar kreeg ook te maken met een persoonlijk faillissement  en heeft geen contact meer met haar dochter en moeder.

Patricia, Christina, Javier, Patty, Bibian, Ismail en Glenn stellen zich allemaal open om door middel van coaching van een professional hun moeilijkheden te overwinnen.

BN'ers In Therapie - 17 mei 2018 20:30 uur

Bron: RTL

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sterregoesforit - Vrijdag 4 mei 2018 14:12
Oeh, zeker interessant! Thanks voor de tip, ik ga kijken :)
M. - Vrijdag 4 mei 2018 19:11
Ik vind het goed dat ze in therapie gaan als zij daar behoefte aan hebben, maar waarom moet dat op tv?
kokosnootje - Zaterdag 5 mei 2018 08:51
@M

Beste M,

Ik begrijp dat je het niet nodig vindt dat beroemdheden hun therapie met heel Nederland delen, maar ik denk dat zij dit juist doen om het taboe op therapie en mentale problemen te doorbreken. Waarschijnlijk hopen ze hiermee te bereiken dat Nederland zich er van bewust wordt dat psychische problemen veel meer voorkomen dan gedacht wordt, het ook iedereen kan overkomen en het niet uit maakt of je nou succesvol en beroemd bent of niet. Ik denk dat hun boodschap is dat iedereen getroffen kan worden door psychische problematiek en recht heeft op hulp en steun daarvoor.
D - Vrijdag 4 mei 2018 19:40
I love Patricia Paay, nomather what. Het maakt me echt niets uit wat ze privé op seksueel gebied doet of gedaan heeft en vind het vreselijk dat ze zo aan de schandpaal is genageld. Saturday Nights heb ik gezongen op de bruiloft van mijn zus. Dierbare herinneringen aan Paricia Paay. Liefduuuh voor jou.
Kim - Vrijdag 4 mei 2018 22:21
Ik vind dat individuele therapie een standaard moet zijn voor beroemdheden. Het lijkt mij erg moeilijk om constructief om te gaan met alle prikkels die op je afkomen als celebrity. Iedereen vind en wil wat van je. Het gebeurt zelden dat een bekendheid een vlucht zoekt in alcohol, drugs, eten, etc.
Mandy - Vrijdag 4 mei 2018 22:44
@Kim: De meeste celebs hebben ook wel een coach.