BBC One: Freddie Flintoff on boulimia

 

Cricket speler Freddie Flintoff zal in een nieuwe documentaire op BBC One openheid geven over zijn worsteling met boulimia. Hij wil de oorzaak achterhalen, de impact van de eetstoornis op zijn leven onder ogen zien en onderzoekt waarom eetstoornissen onder mannen zo verborgen zijn.

Één op de vier mensen met boulimia is man. Naar schatting zoekt maar 10 procent van deze groep professionele hulp. En als we naar de berichten in de media kijken, lezen we veelal ervaringsverhalen van vrouwen. Persoonlijk denk ik dat deze documentaire een welkom en eerlijk geluid kan zijn, wat de realiteit voor veel mannen met een eetstoornis weer kan geven.

Freddie Flintoff was een bekende cricket speler in Engeland, nog voordat hij aan een succesvolle televisiecarrière begon. Na zijn sportcarrière werd hij een geliefd presentator van onder andere het populaire programma Top Gear. Hij stond veel in de schijnwerpers en kreeg veel aandacht van fans en pers. Dat eiste zijn tol. Hij voelde de druk om zijn gewicht laag te houden en zijn lichaam werd een obsessie. Wat begon als een 'snelle oplossing', groeide uit tot een jarenlang gevecht dat hij nog steeds niet helemaal overwonnen heeft.

In de documentaire (het is helaas nog niet bekend wanneer deze uitkomt) zal Freddie spreken met psychologen en ervaringsdeskundigen. Wat betekent het eigenlijk om een man met een eetstoornis te zijn? Dat is de vraag die hij deze mensen en uiteindelijk ook zichzelf zal stellen.

Charlotte Moore - directeur van BBC Content - zegt: "Ik wil Freddie bedanken voor zijn openheid over zijn strijd met boulimia in deze zeer persoonlijke film voor BBC One. Ik hoop dat deze film de aandacht zal vestigen op een onderwerp dat maar al te vaak een taboe is. En dat het een verschil zal maken in de manier waarop mannen over geestelijke gezondheid praten."


Bron: bbc

 "Als dit ervoor zorgt dat slechts één iemand ziet dat er hulp mogelijk is, dan is dit de moeite waard."

- Freddie Flintoff

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Aine - Donderdag 5 maart 2020 20:06
Heel erg benieuwd hiernaar!
Monarosa - Donderdag 5 maart 2020 20:32
Gaaf initiatief!
S* - Donderdag 5 maart 2020 21:08
Heel waardevol dat hij zijn verhaal deelt. Taboe-en stigmadoorbrekend!
E - Donderdag 5 maart 2020 22:17
Wow, wat goed zeg. Ben ook erg benieuwd.
britneyangel - Donderdag 5 maart 2020 22:19
goed van freddie
Lisasjourney - Donderdag 5 maart 2020 23:42
Heel fijn dat er een documentaire komt over boulimia! Ben erg benieuwd!
Maartje - Donderdag 5 maart 2020 23:43
Wát een knappe man!
C - Vrijdag 6 maart 2020 21:00
Heel fijn dat hier aandacht voor is. Als man heb je soms weinig 'voorbeelden' en contact van en met andere mannen die hier ook mee worstelen.