Anorexia bij Overwinnaars met Arie Boomsma

 

Net5 startte kort geleden met het nieuwe human interestprogramma OverWinnaars met Arie Boomsma. Hierin zie je elke aflevering drie dappere jonge mensen die worstelen met een groot probleem. Ze staan op een keerpunt in hun leven en willen samen met Arie een belangrijke stap voorwaarts zetten. Zo zie je een meisje met een gezichtsaandoening die daardoor op straat wordt uitgescholden en nagestaard. Zij wil voor eens en voor altijd duidelijk maken dat ze het zat is om op haar uiterlijk beoordeeld te worden. Een ander heeft weer angst om te vliegen en gaat samen met Arie voor het eerst na lange tijd de lucht in. Maar ook het overwinnen van stotteren of anorexia zijn onderwerpen waarbij Arie de gasten steunt terwijl zij een moedige stap richting persoonlijk geluk zetten.


Bron

Iedere aflevering volgt Arie drie inspirerende jonge mensen met een lastige kwestie waarmee ze korte metten willen maken. Dat kan van alles zijn: van een jongen die na in coma te hebben gelegen zich terugvecht in het leven tot een jonge vrouw die aan automutilatie deed, maar nu een mooie tatoeage over haar littekens wil zetten. Gedurende de aflevering volgt Arie de drie personen in hun dagelijks leven, toewerkend naar de te zetten stap. Hoe begon hun probleem? Wat zouden ze willen bereiken? Welke stap is daarvoor nodig?

Arie Boomsma: "Dit is televisie zoals ik dat het liefst maak; over mensen die de obstakels in hun leven overwinnen. Ze nemen het heft in eigen hand. Een prachtig moment in het leven!"

Vanavond kan je o.a. kijken naar de 20-jarige Meike. Ze heeft al ruim 10 jaar last van een eetstoornis. Samen met Arie Boomsma gaat ze na twee jaar therapie spullen verbranden die voor haar symbool staan voor haar eetstoornis. Ook zet ze een stap richting meer openheid over haar eetstoornis en licht ze haar korfbalteam in.

OverWinnaars - met Arie Boomsma, dinsdag 24 mei, 22:30 uur op Net5

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

nynesxx - Dinsdag 24 mei 2016 16:06
Natuurlijk anorexia want andere eetstoornissen doen er niet toe. Ja hoor
@nynesxx en algemeen - Dinsdag 24 mei 2016 16:23
Deze reactie had ik wel weer verwacht. Altijd die opmerkingen "natuurlijk wéér anorexia" word ik ook een beetje beu hoor. Alle eetstoornissen zijn erg. Dat het toevallig over anorexia gaat, maakt niet dat BED/boulimia/NAO o.i.d. minder erg is, dat zul je niemand horen zeggen. Dat je over anorexia relatief vaker iets leest in de media, maakt het niet minder knap dat Meike haar verhaal op televisie vertelt. Daarnaast houdt berichtgeving in de media over modellen etc. juist vaak vooroordelen in stand. Ook over anorexia is er nog eer dan genoeg onwetendheid, dus ik vind het juist heel fijn dat er aandacht aan wordt besteed.
Lola - Dinsdag 24 mei 2016 16:24
@nynesxx alle eetstoornissen zijn net zo erg. niemand zegt dat alleen anorexia erg is
Mandy - Dinsdag 24 mei 2016 19:07
Jammer dat je NET 5 nooit op uitzending gemist kunt terugkijken
Willemieke - Dinsdag 24 mei 2016 20:03
Lijkt me een mooi programma om te kijken!
Alleen zoals Mandy al zegt; jammer idd dat het niet terug te kijken is (voor zover ik weet).
Half elf is net wat te laat hihi.
Miku - Dinsdag 24 mei 2016 20:59
Misschien is de uitzending terug te zien op YouTube? Dat programma waar gisteren een blog over was (zij houden nederland in leven) staat er ook in zijn geheel op.
@Mandy, Willemieke en Miku - Dinsdag 24 mei 2016 22:00
Het is wel terug te kijken volgens mij! https://www.net5.nl/blogs/overwinnaars-met-arie-boomsma/ staan ook de vorige afleveringen op :)
Dreamer - Dinsdag 24 mei 2016 23:40
Wauw hele mooie aflevering! Het raakte me echt, het heeft me zelfs aan het huilen gekregen en dat zegt wel wat. ;) Enorm veel herkenning, ik heb inmiddels ook al 10 jaar een eetstoornis en word binnenkort opgenomen. Het is mooi om te zien dat Meike zo ver is gekomen en ik hoop dat ik dat op een dag ook kan zeggen. Dit geeft me weer wat hoop dat genezing echt mogelijk is. Meike je bent enorm dapper en ik heb veel respect voor hoe je je door alles heen hebt geslagen en er zoveel sterker uit bent gekomen. Je mag zeker weten heel trots zijn op jezelf, you're a strong and beautiful woman! xx
xsnoesje - Dinsdag 24 mei 2016 23:58
Ik ben zo trots op meike. Heb met haar in de jeugd-deeltijd gezeten (herkende de schoenen die ze verbrandde ook..) & wów; Ze is zó veranderd! Ik voelde toen al dat ze hartstikke krachtig was en het écht wel kon.. Maar wat altijd leek te missen, was datzelfde geloof bij haar zélf diep van binnen.. Tijdens de therapieën leek ze zichzelf vaak gewoon compleet weg te willen maken.. Zoveel angst en onzekerheid.. Zo verdrietig..
Dus. Lieve lieve meike; Ik was echt gewoon ontroerd door het verschil in je manier van praten.. Niet langer meer dat muurbloempje, maar iemand die staat voor wie ze is.. En dat is méér dan terecht! Je bent het waard om gelukkig te zijn. En nogmaals; ik ben ongelofelijk trots.. Ik gun je dit zo erg
xsnoesje - Woensdag 25 mei 2016 00:01
Ps. Ik vraag me ook zelfs een beetje af, of de diagnose 'anorexia' in dit geval wel klopt..? Ik dacht eerder NAO, en er wordt in de aflevering ook alleen gepraat over 'een eetstoornis', dacht ik toch ..? Vond ik juist wel goed! Geen gewichten, geen compleet uitgemergelde lichamen in bikini-foto's etc.. Het ging veel meer over zelfwaardering!
ANYWAY
Een eetstoornis is een eetstoornis. Of het nou om anorexia, boulimia, bed, nao of WAT DAN OOK gaat.. Het is allemaal even beroerd en onleefbaar..
bellefleur - Woensdag 25 mei 2016 00:52
Jammer dat er over winnaars of over overwinnaars wordt gesproken. Alsof de mensen die wel vastzitten in een es of ander probleem verliezers zijn of zich aan het problwem onderwerpen. Net zo als het strijden/vechten tegen kanker. Als je doodgaat heb je dus niet hard genoeg gestreden dat je je leven hebt verloren.

niets ten nadele van het programma, ik heb het niet gezien, maar jammer van de woordkeuze
Willemieke - Woensdag 25 mei 2016 11:53
Oeh, bedankt voor de link! Superhandig!!
Willemieke - Woensdag 25 mei 2016 11:55
Bellefleur;
Ik snap je uitleg, maar als iemand van kanker geneest, wordt er toch ook gezegd dat die persoon kanker heeft overwonnen?
Meike - Woensdag 25 mei 2016 14:57
Ik heb geen anorexia gehad, maar NAO en boulimia. De beschrijving van Net5 (toen was de inhoud van mijn verhaal nog niet duidelijk) klopt niet helemaal. Geeft niet. Alle eetstoornissen doen er toe.
Bedankt voor de lieve reactiesxx
Anne - Woensdag 25 mei 2016 17:04
Meike,

Wat ben jij een ontzettend dapper en sterk persoon.
Motiveert me, echt. Ga zo door, je bent een topper.

Liefs
Jelle - Woensdag 25 mei 2016 19:52
Mijn reactie is ook: natuurlijk weer anorexia.
Het zou ook eens een keer anders zijn, zeg.
Jelle - Woensdag 25 mei 2016 19:53
Ik durf ook te wedden dat die meiden met anorexia ook kicken op de aandacht.
Deed ik toen ook, trots dat ik was op m'n lage gewicht. Bah.
Jill - Donderdag 26 mei 2016 09:42
Jemig Jelle, wat een trieste reactie is dit!
Dit vind ik een zeer ongepaste reactie.
myrthe - Donderdag 26 mei 2016 09:51
@jelle misschien kan je beter of eerst de aflevering kijken of eerst alle reacties lezen en dan zal je zien dat het in dit geval niet om anorexia gaat!!! 'kicken op de aandacht' vind ik echt nergens op slaan. Ik kan begrijpen dat je je wellicht niet gehoord voelt omdat er veel meer over anorexia dan boulimia/bed/nao verschijnt maar zo een reactie slaat in mijn optiek echt nergens op. Alle eetstoornissen zijn erg, zo ook anorexia.
**c-line** - Donderdag 26 mei 2016 19:19
Jelle... Waarom? Ik snap je reactie echt niet. Dit is weer een beetje de 'oude' Jelle, zoals ik je nog ken... Is niet nodig, je bent zoveel leuker!

OT: Ik ga deze aflevering zeker terugkijken. Bedankt voor de link!
Jelle - Donderdag 26 mei 2016 20:17
sorry, eigenlijk ben ik een beetje klaar met dat anorexia gedoe.
Sarah - Vrijdag 27 mei 2016 08:51
@ Jelle het gaat niet om Anorexia. maar om NAO. Het is juist een mooie aflevering om te zien en inspiratie voor meer meiden/jongens hier.
Lotte Bouma - Vrijdag 27 mei 2016 13:44
Wat ben ik trots op je lieve Meike
me - Maandag 30 mei 2016 14:39
sommige reacties hierboven zijn echt ongepast..

ik vind het heel stoer dat Meike haar verhaal durft te doen! helaas heb ik de aflevering gemist. weet iemand toevallig of ik deze ergens terug kan kijken?

me - Maandag 30 mei 2016 14:40
oeps sorry ik zie meteen het antwoord hierboven al staan (stom!) dacht dat ik reactie goed bekeken had, valt tegen :o
dank