Altijd Jong: Eetstoornissen

 

Iedere zondag kan je om 11:50 uur kijken naar het programma Altijd Jong. Altijd Jong is een wekelijks programma op RTL4 in de vorm van een magazine: terugkerende items met andere thematiek. Afgelopen zondag was een van die thema's eetstoornissen. Presentatrice Beertje van Beers nam een kijkje in het Centrum voor eetstoornissen van GGZ Oost Brabant. Hier krijg je een kijkje in de behandeling van eetstoornissen en een ervaringsdeskundige vertelt haar verhaal.

altijd jong

GGZ Oost Brabant behandelt volwassenen en jeugdigen met anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetbuienstoornis en (morbide) obesitas. De behandeling richt zich op het eetpatroon, het gewicht en het compenseren. Maar ook op factoren die de aandoening in stand houden, zoals weinig zelfvertrouwen, een negatieve lichaamsbeleving of een groot perfectionisme. Het verlangen naar perfectie, de vrees voor controleverlies, de onzekerheid en het voldoen aan de eisen van het leven worden tevens aangepakt.

Meer over GGZ Oost Brabant from TV Media Partners on Vimeo.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Star* - Zondag 16 februari 2014 19:41
was dat dan vandaag al? of pas volgende week?
kon het niet vinden zo bij uitzending gemist..
- - Maandag 17 februari 2014 13:26
Dat ga ik zeker terugkijken!
Goed dat ze ook een keer iets anders doen dan Rintveld, Bascule of Ursula.
Ben benieuwd!
Nienke - Dinsdag 18 februari 2014 19:48
Ik vind die vrouw van de tv irritant:/ haha voor de rest wel goed dat er meer duidelijkheid komt..xd
*Esther* - Dinsdag 18 februari 2014 21:28
Interssant om te zien, leuk!
tears88 - Dinsdag 18 februari 2014 22:37
Leuk om dit te zien,
zelf loop ik al 3 jaar bij ggz oost brabant.
Ben hier ontzettend goed geholpen, ze hebben op t juiste moment ingegrepen bij mij toen het helemaal even niet meer goed met mij ging. Kreeg een opname en t was niet makkelijk maar ben er nu wel sterker uit gekomen. Heb nu nog wekelijks gesprekken en ze passen de behandeling ook goed aan op jou. Op dit moment kan ik geen deeltijd meer volgen maar krijg nu nog wekelijks gesprekken/therapie.
En t gaat nu ook heeel veel beter met me :)

Star* - Dinsdag 18 februari 2014 22:46
begreep ik het nu verkeerd.. of had die babs anorexia gehad en zei de presentatrice daarna tegen die psychotherapeut dat babs boulimia had gehad? En ik vond het eigenlijk een beetje naar dat die babs openlijk vertelde wat voor pillen ze nam. (maar kan ook zijn om dat ik nu zelf probeer daar mee te stoppen dat dat mij nu extra opvalt).
Ik vond het wel erg nep over komen allemaal. Maar wel goed dat ze ook laten zien van die creatieve therapie, en wat die socio vertelde.
Star* - Dinsdag 18 februari 2014 22:47
wat fijn tears : )
merel - Dinsdag 18 februari 2014 23:34
Grappig om te zien! Daar kom ik wekelijks..
Jacqueline - Woensdag 19 februari 2014 09:34
Pfffff, Beertje werkte me wel op de zenuwen mat haar houding......zo ontzettend quasi-geintresseerd en happy de peppy, maar volgens mij ging alles het ene oor in en het andere weer uit want volgens mij had Babs anorexia en noemde ze dat boulimia.
Star* - Woensdag 19 februari 2014 10:34
@jaqueline, dacht ik ook idd (zie mijn reactie)
Lies - Woensdag 19 februari 2014 15:57
dat is maf haha. daar was ik eerst 4 dagen in de week.
Anoniem - Maandag 14 april 2014 16:51
GGZ Oost-Brabant (Helmond dus) is een van de slechtse behandelingen die ik ooit heb gehad. Ik ben ben daar verschillende keren heen gegaan. Tussen mijn 15e en 22e.
Ik ben nooit sirieus genomen, ze stelden (zonder testen!) uit de losse pols, VERKEERDE diagnoses. Toen ik op mijn 18e daar kwam na weken niet gegeten te hebben, en braken van eten, om hulp vroeg daar was het antwoord; er is niks aan de hand want je hebt nog geen ondergewicht. Toen bestond deze afdeling nog niet, maar toch ikben daar jaren niet goed behandeling en niet sirieus genomen. Ik zou ook sirieus niemand aanraden om hier aan te kloppen voor hulp.

Ik heb ook een deeltijdbehandeling gevolgd en met verschillende mensen nog contact hiervan. Niemand is te spreken over de behandeling die ze daar hebben gevolgd, en 1 is inmiddels overleden.
Richelle - Maandag 12 mei 2014 22:49
die vrouw van de tv is irritant. Wel n duidelijk filmpje