Achter de voordeur: anorexia

 

petra kersbergenWat is het verhaal van de buren in je straat? Weet jij wie je buurman écht is? En klopt het wel wat je van hem denkt? In het NCRV-programma Achter de voordeur nemen buren een kijkje in elkaars huis en leven. Gaandeweg ontstaat er begrip en groeit het contact. In de derde aflevering twee aangrijpende verhalen, waaronder een verhaal over anorexia.

Petra Kersbergen uit Rotterdam was vroeger een onzeker meisje, ze werd gepest en had weinig vriendinnen. 'Als ik dunner ben krijg ik vast meer vriendinnen', dacht ze, en ging fanatiek lijnen en ontwikkelde de eetstoornis anorexia.

Er volgden jaren van therapie en opname in een kliniek, maar pas toen ze in contact kwam met de stichting JIJ lukte het om haar problemen met eten te overwinnen en de werkelijke oorzaak onder ogen te zien. Inmiddels werkt ze als ervaringsdeskundige voor deze stichting en staat ze op het punt om te gaan trouwen met haar vriendin Ginia.

Petra en Ginia wonen in een centraal wonen project, maar de buren hebben geen idee wat hun jonge buurvrouw allemaal heeft doorgemaakt...

Zaterdag 30 juni, 19:30 - 20:00 uur
Nederland 2

Bron: NCRV
Foto: Yoka van Eck

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

jorinde - Zaterdag 30 juni 2012 13:35
Ga ik kijken!
Marlous - Zaterdag 30 juni 2012 19:41
Interessant en herkenbaar!
Fayee - Zaterdag 30 juni 2012 20:05
Heb het gezien!
Ute - Zaterdag 30 juni 2012 20:56
Wat een onwijze kanjer is die Petra toch en zeker een voorbeeld voor velen van ons!

En ik kan vol overtuiging vertellen dat zij met enorm enthousiasme, zorgvuldigheid en gezonde betrokkenheid haar werk bij Stg. JIJ uitoefent. Als collega ben ik heel erg blij haar te kennen en met haar samen te mogen werken!
amanda - Zaterdag 30 juni 2012 23:38
mooi om te zien en te zien dat ze haar ervaringen nu gebruikt om andere te helpen,
was zij ook vandaag op de edad liefs xx
R. - Zondag 1 juli 2012 00:58
Heftig verhaal, maar ook inspirerend. :)
Esmee - Donderdag 30 augustus 2012 20:39
Kan je het ergens terug kijken?
Romy - Zaterdag 12 januari 2013 23:57
Ik ga naar stichting jij en ik heb de intake bij Petra gehad, echt een lieve vrouw. Dankzij deze uitzending heb ik nu eindelijk eens een goed gevoel bij een hulp instantie! Wel een heel heftig verhaal van Petra, enorme respect hoe ze er nu mee om gaat.