Kinderen reageren op modellenfoto's

 

Hoe denken kinderen over modellen in grote modecampagnes? Wat vinden ze er van en wat roept het bij hen op? In het project 'Niños vs. Moda' laat de Spaanse kunstenares Yolanda Domingues zien hoe een aantal achtjarige kinderen kijken naar de foto's en poses, gezichtsuitdrukkingen, etc. in de reclamecampagnes van de grootste mode industrie ter wereld. Hoewel veel vrouwen zich bedreigd voelen, minder waardig en proberen vast te houden aan dit schoonheidsideaal, kijken kinderen er op een heel andere manier naar.

Ze brengt hiermee een aantal gendercliches aan het licht. De vrouwelijke modellen zijn te zien in de meest eigenaardige onnatuurlijke en soms zelfs denigrerende poses. De kinderen zeggen hier bijvoorbeeld over dat het lijkt alsof ze honger heeft, dronken is, ziek of dat het zelfs lijkt alsof ze dood gaat. Wanneer het gaat om foto's waar mannelijke modellen in voorkomen, wordt er eerder gedacht dat hij een baas moet zijn van een groot bedrijf. Iemand anders zegt dat het net superhelden zijn. Domingues legt met dit project de ongezonde ongelijkheden in de modewereld bloot.

Bron: Yolanda Domingues

Wat vind jij van deze video?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Star* - Woensdag 29 juli 2015 21:24
haha geweldig ^^
QQQ - Woensdag 29 juli 2015 21:48
Duidelijk dat "vrouwen" modellen niet meer weten hoe ze moeten poseren om normaal over te komen.
Mannen integendeel, De mannelijke model wordt gezien als Super Held, Baas, Gelukkig, Voorspoedig....

Wanneer jongens dit kijken is dit een Fantastische Stimulans om een model als voorbeeld te nemen, goed op het eten te letten, veel te trainen.... Dat doen deze mannelijke modellen namelijk...

Amanda - Donderdag 30 juli 2015 19:46
super mooi hoe nuchter hoe hun naar die modellen kijken. Echt mooi in kaart gebracht.

liefs