Honden die autorijden

 

In Nieuw-Zeeland hebben ze honden wel iets heel bijzonders geleerd: autorijden. Op deze manier wilden ze aandacht vragen voor zwerfhonden. In nog geen acht weekjes leerden de hondentrainers de hondjes de basis van het autorijden. Ze haalden uiteindelijk allemaal hun hondenrijbewijs in een Mini die speciaal aangepast was op de hond. Natuurlijk reden ze allemaal netjes met gordel om.

Dierenrechtenorganisatie The Society for the Prevention of Cruelty to Animals in Nieuw-Zeeland wilde de honden op deze manier positief onder de aandacht brengen van mensen die ze mogelijk zouden willen adopteren.

'We leiden hen op om allerlei acties uit te voeren in de wagen. Tot dusver doen ze het alle drie geweldig. We hebben deze honden zelf opgevangen en nu opgeleid tot 'chauffeurs'. Onze bedoeling is dat de kijkers zo onder de indruk zal zijn van de kunstjes van deze honden dat ze hen zullen adopteren. Zo willen we aantonen dat een achtergelaten zwerfhond helemaal geen 'tweedeklas hond' hoeft te zijn', aldus Mark Vette, hondentrainer in een artikel op AD.nl.

Zou jij een hond uit het asiel willen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

LaDolceVita - Donderdag 6 december 2012 19:22
Ja heel graag zelfs, een puppy is natuurlijk wel leuker, maar een dier uit het asiel halen is nuttiger. Ik vindt het zelf heel zielig als een dier daar lang zit...
Vlindertje. - Donderdag 6 december 2012 20:02
Als ik ooit een hond neem wil ik hem zeker uit het asiel halen. Natuurlijk is een puppy idd schattig, lief en leuk maar die 'grotere' dieren kunnen er ook niets aan doen dat ze daar zitten en verdienen net zo hard een baasje.

Inge - Donderdag 6 december 2012 20:05
Wij hebben een asielhond!
Hij was een jaar toen we heb kregen en het is een schat van een beest!
Moeilijke periode met 'm gehad, omdat hij moeilijk aan mensen hechtte, maar nu hij ons eenmaal vertrouwd en weet dat we niet meer weggaan, is het echt een superhond!
Wij kunnen niet meer zonder hem en hij kan niet meer zonder ons!
Een pup is zeker ook ontzettend leuk, maar die pups komen toch wel in een gezin terecht. De asiels zitten vol met super leuke en lieve dieren waarvan het nog maar afwachten is of ze geplaatst worden.
* - Donderdag 6 december 2012 20:11
Voor mij zou het niet veel uitmaken. Ik denk dat je via goede opvoeding je hond wel kan maken tot hoe jij die wilt.
Bv. Jull (hond van mijn broer) is een engelse bulldag. Maar is super lief, doet geen vlieg kwaad omdat hij gewoon goed is opgevoed.

Nu doet me dit artikel wel denken aan iets. :p
Jull zit soms in de auto van mijn broer. En overlaatst was ik met mijn broer naar de colruyt geweest en mijn broer zei zo: 'seg, welke debiel zit hier nu te toeteren op een parking?' Keken we naar de auto: was het Jull :p Die was met zijn pootjes op het stuur gaan staan haha :D Hilarisch!
sindy - Donderdag 6 december 2012 21:51
Een hond uit het asiel die jarenlang verkeerd is opgevoed.....dat kan best moeilijk zijn. Vooral om zo'n beestje weer goed op te voeden als het wat ouder is. Puppy leren nu eenmaal makkelijk, kun je vormen en meteen goed gedrag aanleren.
TheMirrorLies - Vrijdag 7 december 2012 16:09
AAAH :) Hoe gaaf! Geef mij maar zo'n hond hoor.. die kan me lekker een lift naar school geven, hahaah..
Sanniej93 - Zondag 9 december 2012 04:16
Gaaf!! Erg grappig om te zien ook!
Wij hebben zelf een hond uit Bulgarije. Ze is daar gered door een stichting. We hadden ons geen lievere hond voor kunnen stellen!
wl - Zondag 9 december 2012 11:09
belachelijk, zelfs honden moeten zich bewijzen...als je niet slim/grappig/mooi bent dan ben je een tweedeklas hond dus is wat zij suggereren.