10 originele moederdag kado's

 

Aankomende zondag is het weer moederdag. De tien meest gegeven kado's op moederdag zijn bloemen, een Hotelbon, een bon voor een kuuroord of sauna, een geurtje, een foto in een lijst, een boek of tijdschrift, sieraden, bonbons, een keukenmachine en lingerie. Maar wat als je je moeder een keertje iets anders wilt geven, gewoon iets origineels dat niet te veel moet kosten. Wat kan je dan geven? Ik ging voor jullie op zoek naar 10 originele moederdag kadootjes en vond de volgende dingetjes. Veel van de dingen die ik heb uitgekozen kun je ook zelf (na) maken of op andere sites bestellen, dus dan is last-minute bestellen vanuit het buitenland niet nodig.

Natuurlijk hoef je op moederdag niet per se een kado te geven. Mijn moeder geeft daar bijvoorbeeld niets om. Die vindt het echt zo'n onzin, gewoon iets voor de commercie. Daarentegen vindt ze het altijd wel leuk om een bos bloemen te krijgen of om gewoon gezellig even af te spreken. Zo doen we op moederdag iets eenvoudigs, wat weinig kost, maar wel leuk is. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij geen moeder hebt om moederdag mee te vieren. Misschien hebben jullie ruzie of misschien is je moeder wel overleden. Dat is heel verdrietig. Juist dan kan een dag als moederdag extra zwaar zijn. Hierover hebben we ook een blog geschreven: Moederdag zonder moeder.

10 originele moederdag kado's

Onderstaand vind je mijn 10 originele kado ideetjes. Ik hoop dat jullie ze leuk vinden.

1. Bijzondere kaarten
Natuurlijk kun je een 'gewone' kaart naar je moeder sturen, maar waarom het dit jaar niet net wat anders aanpakken en een echte bijzondere kaart sturen. Misschien brengen onderstaande kaarten je wel op eigen leuke DIY ideetjes.

moederdag kaart

moederdag kaart

Etsy

moederdag kaart

moederdag kaart

Etsy

moederdag kaart

moederdag kaart

Etsy

2. Een origineel, handgemaakt sieraad
Je kunt bij een winkel als Lucardi een sieraad kopen, maar je kunt ook gaan voor iets echt origineels en handgemaakts. Dat is misschien een stukje duurder, maar kan wel veel toffer zijn. Zo vond ik onderstaande sieraden. Stuk voor stuk zou ik ze zo willen kopen. Ze zijn zo mooi!

armband moederdag armband moederdag

Etsy

armband moederdag armband moederdag

Etsy

ketting

Etsy

ketting moederdag

uncommongoods

3. Een originele beker
Op zich een heel eenvoudig kado, maar met een bijzondere, originele tekst erop, wel heel erg leuk. Bovendien is het iets wat je iedere dag weer gebruikt, waardoor het je moeder dus keer op keer herinnert aan het feit dat ze gewaardeerd wordt. Met een watervaste stift kun je zelf ook een leuke beker maken.

beker moederdag

beker moederdag

beker moederdag

Etsy

beker moederdag

Etsy

4. Een quote voor aan de muur
Je ziet de bordjes met quotes overal, maar onderstaande bordjes zijn wel erg leuk! Natuurlijk kun je ook zelf zo'n bordje maken. Bijvoorbeeld met foam letters, een canvas doekje en verf. Maak het zelf en het is extra origineel!

moederdag

moederdag

Etsy

moederdag

Etsy

moederdag

Etsy

5. Bestek
Deze geweldige lepels heb ik al vaker gezien. Ik vind ze zo gaaf en ga er ook echt een keertje wat bestellen. Een mooie lepen met een simpele tekst, die je moeder er iedere dag aan herinnert dat je van haar houdt. Je kunt natuurlijk ook een ander iets kopen en dit ergens later graveren. Superleuk!

lepel moeder

lepel moeder

lepel moeder

Etsy

6. Om haar te KUSSEN
Om je moeder te kussen, geef je haar een lief kussen. Onderstaande kussens vond ik erg mooi en origineel. Natuurlijk kun je dit soort kussens ook zelf maken met textielstift, textiellijm en wat stof.

kussen ilove

Etsy

home kussen

Etsy

kussen

Etsy

7. Spulletjes voor in huis
Altijd leuk zijn mooie en originele spulletjes voor in huis. Ik vond er een aantal via bol.com en wat andere sites. Het moet natuurlijk wel je moeder smaak zijn en ook hierin kun je dingen zelf maken. Zo maakte ik kort geleden een etensbakje voor mijn hond van een eenvoudig houten kistje.

krukje

bol.com

lamp lamp

bol.com

servies blond moederdag

bol.com

klok notitie

Zalando

boot salade

uncommongoods

zenguin mokken

uncommongoods

8. Handig kadootje
Dit blijft toch wel een all time favorite. Misschien is je moeder wel een enorm zelfstandige vrouw, maar ontbreekt het haar aan goede tools. Deze gereedsschapsset en tuinset is helemaal geweldig en zeker origineel.

roze gereedsschapskoffer

tuin roze

megagadgets

9. Magic Beans
Deze planten worden steeds populairder. Er zijn verschillende soorten op de markt. De boon peulen van de Canavalia Gladiata plant zijn zwaardvormige, en bevatten grote jansbroodpitten. De "Magic Bean" of "Message Bean" is geëtst met korte berichten. Deze bonen bevatten aan twee kanten een verschillende tekst/symbool.

magic beans

love love

Marktplaats.nl

10. Een origineel boek
Een boek is natuurlijk altijd leuk om te geven, zeker als een beetje origineel boek is. Onderstaand vind je drie verschillende ideetjes voor boeken. Ik vind vooral het eerste boek erg leuk!

boek mom

uncommongoods

14000

koken

bol.com

Wat geef jij je moeder met moederdag? Ik ben benieuwd of je bovenstaande kado's leuk vindt en of ze een inspiratie voor je zijn voor een eigen kadootje. En als je gewoon bloemen of parfum geeft is dat natuurlijk ook prima. En zelfs al geef je niets, het gaat erom dat jij een fijne band hebt met je moeder, dat is immers belangrijker dan ieder kado.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Angela - Woensdag 7 mei 2014 10:55
Een dagje sauna voor twee. Dan ga ik ook gezellig mee. šŸ˜Š
Rebeccaa - Woensdag 7 mei 2014 11:32
Oh die mokken zijn zĆ³ leuk, vooral de "Thanks Mom, I turned out awesome" haha. Jammer genoeg heb ik geen mama meer, maar zoiets is ook heel erg leuk voor vaderdag. :)
J - Woensdag 7 mei 2014 13:32
Wat een leuke cadeautjes Scarlet! Ben het met je eens dat iets groots en duurs helemaal niet nodig is, het gaat om het gebaar. Mijn moeder is er nu al een paar jaar niet meer, veel te vroeg. Ze vond het wel altijd leuk als we iets kleins en persoonlijks aan haar gaven maar hechtte er verder weinig waarde aan. En af en toe onverwachts je mama verrassen is eigenlijk nog leuker! :)
Me - Woensdag 7 mei 2014 14:00
Mijn moeder krijgt een weekendje Antwerpen van mij voor 2 personen, maar met niks is die schat al blij.

Leuke cadeautjes hier. Bijzonder en apart. Genoeg ideeen voor next year. Thanks!
anoniem - Woensdag 7 mei 2014 14:25
Nee, ik zou niet menen wat er op die kaarten en mokken staat, dus zoiets zou ik niet geven. In plaats daarvan krijgt ze gewoon iets dat ze nodig heeft (telefoonhoesje).
.. - Woensdag 7 mei 2014 16:20
Ooit biefstukken gegeven:p
... - Woensdag 7 mei 2014 17:42
Whaha serieus, lingerie is een van de populairste cadeau's? Lijkt me een beetje een apart cadeau om aan je mams te geven :p
. - Woensdag 7 mei 2014 19:18
het walnotenbrood is ook leuk om je moeder mee te verrassen ;)
zie post van vandaag
yessy - Woensdag 7 mei 2014 20:51
Ik heb geen band met mijn moeder/zie haar niet meer.. dus ook geen moederdag
Haremaje - Woensdag 7 mei 2014 22:44
Ik geef een taart en een melkopklopper:)
Denisee.. - Woensdag 7 mei 2014 23:12
Bedankt voor deze blog,
ik was er nog niet helemaal uit wat ik voor mijn moeder wilde kopen,
maar dit heeft me wel op leuke ideetjes gebracht! :)
M. - Donderdag 8 mei 2014 10:02
Ik ga back to basics; mijn mams wil eigenlijk niets meer voor moederdag en is dit jaar ook oma geworden ^_^, maar ze verzameld uilen en nu wil ik zelf een uil maken (pakketje van Action). Net als toen we klein waren; iets zelfgemaakts dus :P. Vind het ook geen prettig gevoel om niks te geven; zo heeft ze me niet opgevoed :P
BeProudReader - Donderdag 8 mei 2014 16:09
Leuke tips, maar ik hou het toch bij een zelfgemaakt cadeau;)
Star* - Zondag 11 mei 2014 23:03
leuke orginele cadeaus!
julia - Dinsdag 5 mei 2015 19:59
super site! ik heb voor het kussen gekozen en ze vond het fantastisch! dankjewel!
Lianne - Zaterdag 13 mei 2017 11:35
5
Joanne - Donderdag 2 mei 2019 17:12
Super leuk! Het zal mijn moeder super blij maken.
Renee - Dinsdag 14 mei 2019 10:01
Misschien kunnen de afbeeldingen de volgende keer wat kleiner, dat leest en bekijkt makkelijker ;) een tip