Uitstapjes in de herfstvakantie

 

Thank God we hebben bijna herfstvakantie! Voor sommige begint de herfstvakantie op 12 oktober, en voor andere begint het op 18 oktober. Een weekje rust is zeker niet verkeerd maar saai thuis zitten is ook zonde. Daarom hebben wij een agenda samengesteld met leuke activiteiten voor in de herfstvakantie.

Herfstvakantie
Bron

♥ Markten

12-13 oktober Vlooienmarkt IJ-Hallen in Amsterdam Noord.
In de IJ-Hallen vind je de grootste vlooienmarkt van heel Europa. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Zelf ben ik er nog nooit geweest dus ik kan niet wachten!

Zondag 27 oktober Swan Market Festival Museumpark, Rotterdam.
Swan Market is een lifestyle markt. Hier vindt je Mode, sieraden, vintage, accessoires, betaalbare kunst en nog veel meer. De vorige keer kon ik er helaas niet bij zijn, dus nu mag ik hem zeker niet missen.

Zondag 20 oktober De FeelGood Market, Strijp-S, Eindhoven.
De FeelGood Market is ‘the place to be'. Op zondag 20 oktober kun je er terecht voor een goede sfeer, gezelligheid, inspiratie, leuke mensen, unieke, mooie spulletjes, biologische delicatessen en streekproducten. De naam trekt in ieder geval al mijn aandacht. 

Elk weekend, De Zwarte Markt Beverwijk.
De 'Zwarte' Markt is het begin van De Bazaar en nog steeds de plek waar je onder andere tweedehands spullen kunt vinden en verkopen! De diversiteit is hier enorm dus de kans is groot dat je hier wat leuks vindt. 

Herfstvakantie
Bron

♥ Festivals/Uitstapjes

Zaterdag 12 t/m zondag 20 oktober Sprookjesfestival Arnhem.
Negen dagen lang staat Arnhem in het teken van sprookjes. Met sierlijke parken, vorstelijke kastelen, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is Arnhem de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival. Dans, theater, musical, muziek, film, workshops, en nog veel meer.

18 september t/m 27 oktober World Food Festival Rotterdam.
Rotterdam is vijf weken lang een internationale, culinaire hot- spot. Het World Food Festival gaat over kokkerellen, eten en de nieuwste ontwikkelingen in de voedselindustrie. Grote en kleine events, markten, proeverijen, workshops, in- teractieve tentoonstellingen, stadsroutes en havenexcursies bieden u een kijkje in de gehele voedselketen.

19 t/m 27 oktober Dutch Design Week Eindhoven.
Alweer de twaalfde editie van de Dutch Design Week. Met veel nieuwe producten, maar ook de laatste trends en ontwikkelingen op ontwerpgebied, en traditiegetrouw veel aandacht voor onderzoek en experiment.

25 oktober Crea Weekend in Evenementenhal Gorinchem.
Hobby mee tijdens de Crea Weekend met de verschillende workshops en pas deze toe op je eigen creaties! Tevens vindt je alles op het gebied van o.a. scrapbooking, schildertechnieken, sieraden maken, groendecoraties, mozaiek, stempeltechnieken, patchwork, originele geschenken, accessoires en nog veel meer!

Herfstvakantie
Bron

♥ Halloween

11 t/m 27 oktober Halloween Fright Nights‎ Walibi.
Oktober wordt een duistere maand. Donkere wolken pakken zich samen boven Walibi Holland. Voor de 13e keer vindt Halloween Fright Nights plaats en breekt de hel los op aarde. Om dit gruwelijke feit te vieren is Eddie alvast aan het moorden geslagen. It's slashing time!

12 t/m 27 oktober Heksendoorn Avonturenpark Hellendoorn.
Houd jij van griezelen? Dan kun je in Avonturenpark Hellendoorn je lol op, want van 12 t/m 27 oktober 2013 is het Heksendoorn, Halloween voor families! Het pretpark is omgetoverd tot het domein van heksen en andere griezelige figuren. Het hele park ligt bezaaid met pompoenen en bezems.

12 oktober t/m 3 november Happy Halloween Weeks Toverland.
Tijdens Halloween wordt Toverland opgedeeld in verschillende scare-zones met ieder een eigen thema, bijbehorende karakters en spannende verlichting en muziek.

Herfstvakantie
Bron

♥ Kermis

12 oktober t/m 20 oktober Najaarskermis Breda.
De Bredase najaarskermis wordt dit jaar gehouden van 12 oktober t/m 20 oktober 2013 op het Chasseveld. Deze dagen staan garant voor: 9 dagen zwieren, zwaaien en rondjes draaien.

16 t/m zondag 27 oktober Najaarskermis op de Dam te Amsterdam.
Leuke kermis in het centrum van Amsterdam op de Dam van woensdag 16 t/m zondag 27 oktober 2013. Diverse attracties staan garant voor spanning en plezier. Draaien, zwaaien en zwieren op de Dam met diverse attracties voor jong en oud.

05 t/m 13 oktober Kermis Nijmegen.
Van 5 t/m 13 oktober is het weer zover, de Nijmeegse Najaarskermis staat garant voor vele dagen plezier en vermaak. Waalkade en Waalkade oost tot onder de Waalbrug, Koningsstraat, Mariënburg, Klein Mariënburg/Hertogstraat, Kelfkensbos, kop Valkhof.

23 t/m 27 oktober Najaarskermis Amstelveen.
De najaarskermis van 23 okt. t/m 27 okt. in Amstelveen is een gezellige en leuke kermis met attracties voor jong en oud en ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Iedereen kan zich vermaken op de Amstelveense Kermis.

proud2meet

Proud2Bme

Op vrijdag 18 oktober en woensdag 23 oktober is er weer een Proud2meet. Maandag a.s. lees je hier meer over op de site.

Dit waren onze tips voor leuke uitstapjes in de herfstvakantie. Mocht een van jullie nog een leuke tip hebben, deel ze dan in de comments zodat andere er ook van op de hoogte zijn.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Liadan - Donderdag 10 oktober 2013 10:59
Niks leuks in het noorden van het land? :(
tentamens :( - Donderdag 10 oktober 2013 11:14
Als je studeert heb je geen herfstvakantie meer :( dan zit je in je tentamens. Jammer!
rwn - Donderdag 10 oktober 2013 12:01
ik ga lekker een weekje naar frankrijk toe! yeeehh heel veel zin in!
lisan.33 - Donderdag 10 oktober 2013 12:21
Kermis A'dam is aaaltijd leuk! (:
tomaatkomkommer - Donderdag 10 oktober 2013 12:23
en het oosten?
D - Donderdag 10 oktober 2013 16:39
Zwarte markt in Beverwijk is wel leuk!
Gab - Donderdag 10 oktober 2013 17:04
Gewoon tentamens (y)
Anne - Donderdag 10 oktober 2013 17:21
yeah... ik ga overmorgen weer naar toverland halloween met een stel vriendinnen!
Ben dr vorig jaar ook al geweest, en het is écht een aanrader!

Wel echt vreselijk enge figuren daar! Ze laten je zó schrikken!

Roosk - Donderdag 10 oktober 2013 18:08
Ik ga naar paris!!
drup - Donderdag 10 oktober 2013 18:49
Even een opmerking tussendoor: ik vind de manier waarop je deze weblog begint niet zo prettig. Gewoon in het wilde weg de naam van God gebruiken, voelt voor mij niet prettig.

(Ik wil hiermee absoluut geen discussie op gang brengen, wil het alleen even genoemd hebben, zodat er misschien in het vervolg rekening mee gehouden kan worden. Ik denk namelijk dat er naast mij nog meerdere mensen zijn die dit niet fijn vinden. Dus please, ga hier niet een lange discussie van maken.)
p. - Donderdag 10 oktober 2013 21:27
halloween fright night is een echte aanrader
Lovatica - Donderdag 10 oktober 2013 22:57
Herfstvakantieloos..tentamens all the way!
x - Vrijdag 11 oktober 2013 16:15
Inderdaad, niks in het noorden van het land??
Lusi - Zaterdag 12 oktober 2013 21:52
Herfstvakantie, wat is dat?
Voor iedereen die het wel heeft: geniet er van!