Samen sterk!

 

De ProudFunding is afgelopen maand van start gegaan en wat is het spannend. Voor ons, maar ook voor jullie, want Proud2Bme is vooral jullie veilige plek. We krijgen dagelijks ontzettend lieve berichten. We lezen wat jullie aan Proud2Bme hebben gehad, hoe jullie Proud in de toekomst voor je zien. Dat is inspirerend om te lezen. Daarnaast wordt de funding door velen van jullie ook gedeeld. Door jullie steun en inzet hebben we afgelopen week de mijlpaal van 10% behaald. Daar zijn we heel blij mee! 

Wanneer het gaat om eetstoornisherstel, is er vaak een groot doel. Dat doel kan, juist omdat het zo groots en soms zelfs abstract aanvoelt, als iets onhaalbaars voelen. Het is gewoon te ver weg om realistisch te zijn. Mijn eetstoornisherstel heeft me echt geleerd dat, hoe onhaalbaar en onrealistisch het doel om beter te worden ook kon voelen, het toch haalbaar bleek.

Tijdens mijn herstel heb ik veel gehad aan het maken van subdoelen. Niet alleen krijg je daardoor meer overzicht, ook is het hierdoor makkelijker om te meten wat je al hebt bereikt. Want elk stapje telt. Elk stapje is een stapje dichterbij dat grotere doel. En zo zien wij de crowdfunding ook. Elke donatie telt en is weer een stapje dichter bij het doel: een nieuwe toekomst voor Proud2Bme!

In Nederland lijden jaarlijks ongeveer 200.000 mensen aan een eetstoornis. Dat is een schatting, want nog steeds heerst er veel schaamte rondom het praten over eetstoornissen. Gelukkig weten veel van deze mensen ons te vinden. Onze website trekt maar liefst 200.000 unieke bezoekers per maand (vanuit Nederland, maar ook vanuit België bijvoorbeeld). Dat zijn ontzettend veel mensen! Stel je eens voor dat al die 200.000 mensen iets bij zouden leggen. Jouw 5 euro, 10 euro, het draagt echt bij! Daarnaast bereiken we op instagram dagelijks maar liefst 12.100 mensen, tel die 5 euro's erbij op en je hebt een ontzettend groot bedrag waar we Proud2Bme zeker toekomstbestendig mee kunnen maken. 

Onder die 200.000 mensen bevindt zich een percentage mannen. Mannen die, doordat de signalen minder goed herkend worden, vaak minder goed geholpen worden. Mannen die, omdat onze website er vrouwelijk uitziet, hier minder snel terechtkomen. Dat moet en kan anders. Jouw bijdrage kan hierin echt een verschil maken. Om Proud2Bme zo toegankelijk mogelijk te maken, voor zoveel mogelijk mensen. 

Driehonderd donateurs hebben inmiddels een bijdrage geleverd. Driehonderd! Driehonderd mensen die Proud2Bme een warm hart toedragen. Driehonderd mensen die samen al zoveel meters hebben gemaakt naar dat grotere doel toe. Elke stap helpt. Elke donatie helpt. Al die stapjes samen maken een grote afstand. Samen staan we sterk. Samen halen we de 100%! Samen bereiken we de finish van de ProudFunding. Want we zijn met veel meer dan driehonderd man sterk. Al mensen en naasten van mensen met een eetstoornis en eetproblemen. Het maakt uit. Dus laat je stem horen, doe die donatie - hoe klein het ook voelt - en blijf de ProudFunding delen. Dat helpt echt!

Wil je graag doneren? Onze doneerpagina vind je hier.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Floor - Vrijdag 29 oktober 2021 20:30
300 donateurs, zijn dat 300 mensen die voor 11.000 hebben gezorgd? Want dat is volgens mij 10%.
Daniël - hoofdredacteur Proud2Bme - Maandag 8 november 2021 18:21
Ja, dat klopt Floor. De gemiddelde donatie ligt dus ergens tussen de 35 en de 40 euro. Al zitten er uitschieters naar boven en beneden tussen - en dat is natuurlijk ook helemaal prima.

We zijn blij met elk bedrag dat iemand maar kan missen!
Daniël - hoofdredacteur Proud2Bme - Maandag 8 november 2021 18:23
Op onze Kentaa-pagina kan je de donaties trouwens allemaal op een rijtje zien (onder het tablad donateurs).

Sowieso is het een aanrader om die pagina regelmatig te bekijken, want daar staan ook mooie en inspirerende berichten met de motivatie van een aantal donateurs. :-)
Daniël - hoofdredacteur Proud2Bme - Maandag 8 november 2021 18:24
Dit is de link naar de Kentaa-pagina:
https://proud2bme.kentaa.nl/