Proud2B Reality 4

 

Het is alweer een tijd geleden sinds we een 'Proud2b Reality' blog hebben gedaan. Het werd dus weer de hoogste tijd om dit op te pakken! Vandaag delen we weer wat momenten die onze realiteit toch iets beter laten zien dan de eenzijdige of 'perfecte' plaatjes op bijvoorbeeld social media. 

Proud2B Irene

In mijn vlogs laat ik vaak de planten in m'n huis zien. Wel alleen de mooie planten. Er staan ook best wat half dode planten in mijn huis. En dit plantje - of ja, blaadje - had ik eens uit de Efteling meegenomen en gestekt. Het staat er nu al een jaar zo bij, dus het leeft wel, maar wat het nou voor moet gaan stellen? Ik heb geen idee! Hij hoort misschien ook gewoon in de tuin te staan.

Nog iets waar ik achter kwam tijdens het vloggen; voor het mooie beeld schuif ik altijd alle rommel opzij. Ik ruim het niet echt op. Nee, ik schuif het opzij zodat het niet in beeld is. Soms ruim ik m'n bureau wel eens op, maar het ziet er meestal meer zo uit!

Dat je je frontcam opent op een onbewaakt moment en plotseling je eigen gezicht van onderaf op je telefoon ziet kijken. Oh hello! In de eerste Proud2B Reality blog liet ik deze realiteit al zien. Maar dit is iets dat zó vaak voorkomt en zo herkenbaar is, dat hij er best nog een keertje in mag.

Proud2B Lonneke

Ik ben weer aan het bakken geslagen! En dat was toch wel even wennen. Op de eerste foto zie je de koekjes zoals ik had gehoopt dat ze zouden worden. Helaas ging dat niet in één keer. Op de tweede foto zie je de eerste ronde koekjes. Lekker, maar toch wel iets minder mooi. 

Op Instagram delen we tegenwoordig vaak onze blogs in de stories. Dat is soms wel even een karwei. Want welke kleuren zijn nu eigenlijk het mooist..? En hoe groot willen we de letters precies? Zoals je ziet, is dat soms wel even puzzelen!

Op Instagram kom ik veel selfies tegen die bewerkt zijn met een facetune app. Voor de grap heb ik het zelf ook eens geprobeerd. Wat een verschil! Links is de bewerkte foto, rechts mijn 'echte' gezicht. Ik voel zelf niet echt de behoefte om dit bij mijn foto's te doen.

Proud2B Daphne

Zodra er ui in gaat, weet ik al hoe laat het is: dat worden krokodillentranen. Meestal snij ik eerst de ui, daarna neem ik een paar minuten pauze en dan ben ik klaar voor de rest. 

Ik ben nog steeds verbaasd over hoe goed mijn pannenkoekjes soms lukken, dus dat deel ik altijd graag! Maar dat neemt niet weg dat er soms echte karbonkels tussen zitten. Die ook echt niet lekker zijn...

Die video's, zeker met het thuiswerken, komen er niet zomaar. Mijn hele boekenkast moet eerst leeg om te kunnen dienen als statief. Stukje muur: check. Statief gebouwd: check. 

 Herken jij dit soort momenten?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lisz - Donderdag 18 juni 2020 23:08
Leuke blog! Daphne, kleine tip: als je de uien een paar uur van tevoren in de koelkast legt scheelt dat een hoop tranen bij het snijden.
marleen - Donderdag 18 juni 2020 23:12
wow jouw echte gezicht is zoveel mooier dan het 'gefilterde'! Waarom zou iemand er in godsnaam zo'n bewerking voor over hebben???
Lost girl - Vrijdag 19 juni 2020 09:52
Dat is precies ook het eerste wat ik dacht. De puurheid gaat eraf. Je wordt er een soort tekenfilmfiguurtje van. Het gezicht ziet er door die filter niet meer uit als een echt persoon.
Lonneke - Team Proud2Bme - Vrijdag 19 juni 2020 10:15
Heey Lost girl en Marleen,

Ja helemaal mee eens! Ik moet zeggen dat ik er zelf ook best van schrok, het is echt zo anders en inderdaad haast wel tekenfilm figuur achtig. Ik zie het zelf best vaak voorbij komen, maar het moet inderdaad je ding zijn denk ik.

Liefs,
Lonneke
Anoniem - Vrijdag 19 juni 2020 09:28
Wat een leuke blog :)
Sterregoesforit - Zaterdag 20 juni 2020 11:21
Leuke blog! :)