Ploggen: de week van Irene 23

 

Weer een week voorbij om op terug te blikken. Aan de hand van foto's geef ik antwoord op een aantal vragen die ik mezelf stel. M'n eerste werkweek na drie weken vakantie vloog voorbij! Al had ik wel een beetje moeite met m'n jetlag. Wat vond ik verder leuk of juist moeilijk deze week? Hoe heb ik goed voor mezelf gezorgd en hoe had deze week eruit gezien als ik nog een eetstoornis had gehad? Ook eindig ik met een vraag voor jullie!

Wat vond je leuk deze week?

Eerlijk gezegd was dit best een prima week voor mij. Zoals ik in het intro al benoemde, vloog de tijd voorbij en ik fladderde gemakkelijk mee. Ik was net teruggekomen van drie weken vakantie in het zonnige Californië en voelde me weer helemaal opgeladen om van alles te gaan doen. Lekker zwemmen, want dat vond ik op vakantie ook zo fijn. Tekeningen maken voor een nieuwe expositie in december. Eindelijk dat pak van Henk bestellen, dat ik al maanden in m'n tabbladen opgeslagen had en niet uit m'n hoofd kon zetten. Weer aan het werk voor Proud2Bme. De nieuwe patches van bezochte plekken op mijn jas laten naaien. Lekker fris herfstweer (ja, echt.) Bij m'n vader eten en vakantiefoto's laten zien. M'n vriend weer zien, samen leuke dingen doen, lekker in m'n eigen bed slapen en op m'n eigen bank chillen. 

Wat vond je moeilijk deze week?

Ondanks het feit dat ik me opgeladen voelde, had ik wel last van een jetlag. Dit zorgde ervoor dat ik veel onregelmatiger sliep. Hoewel ik veel zin had om alles weer op te pakken na m'n vakantie, merkte ik ook wel dat ik moe was en zelfs een beetje chagrijnig af en toe. Logisch ook wel, als je niet zo lekker slaapt. Een goede nachtrust maakt echt een wereld van verschil in je algehele gemoedstoestand. Ook merkte ik dat ik door het onregelmatige slapen en de soms korte dutjes, mijn dromen vaker onthield. Dromen zijn oké, maar er zat ook een flinke nachtmerrie tussen, waar ik echt even goed bang van was geworden. Meh. Dromen kunnen soms zo levensecht voelen!

Hoe heb je goed voor jezelf gezorgd?

Naast mezelf zo goed mogelijk door die jetlag heenslepen, of slapen, heb ik niet het idee gehad dat ik echt extra zorg nodig had deze week. Het was een makkelijk weekje voor mij en nogmaals, de tijd vloog echt voorbij. Wel voelde ik de behoefte om wat meer voor mijn omgeving te zorgen. Mijn oma voelde zich deze week niet zo lekker. Ze was ontzettend blij dat ik langs kwam om te eten in het verzorgingstehuis. Ook bracht ik wat bloemen voor haar mee. Dat vond ze heel leuk. Het doet me goed om haar dan op te zien leven. Fijn hoe zoiets kleins toch al zo betekenisvol voor iemand kan zijn. 

Ook heb ik wat extra aandacht in mijn relatie gestopt. Ik heb mijn vriend tenslotte toch drie weken in het regenachtige Nederland achtergelaten, terwijl ik lekker jaloersmakende foto's van het zonnetje stuurde. Hoewel het me gegund is, werd dat me niet geheel in dank afgenomen. Snap ik wel, haha. ;-) Eenmaal in Nederland was ik meteen weer druk, druk, druk met van alles, viel me op. Dus ik heb bewust tijd gemaakt om ook leuke dingen met m'n vriend te doen. Zo zijn we samen naar het Tikibad geweest en hebben we een avondje gepoold. Dat was heel gezellig. Het is belangrijk om af en toe echt even tijd vrij te maken voor elkaar en leuke dingen te doen. 

Hoe had deze week eruit gezien als je nog een eetstoornis had gehad? 

Als ik nog een eetstoornis had gehad, dan had ik waarschijnlijk een stuk meer moeite met die jetlag gehad. Naast dat ik op rare tijden ineens heel moe was, had ik ook op rare tijden ineens honger of juist helemaal geen trek. Nu sloeg ik me daar aardig doorheen. Goed naar m'n lichaam luisteren, af en toe een beetje uitstellen of juist pushen, en dan trekt het vanzelf wel weer recht. Vroeger had het waarschijnlijk een stuk chaotischer gevoeld. Het gebrek aan structuur had ongetwijfeld eetbuien uitgelokt. Fijn dat het opnieuw moeten vinden van mijn ritme nu goed te handelen is. Pas nu ik deze vraag invul, besef ik hoe ver ik eigenlijk gekomen ben. Dat had ik nooit kunnen bedenken, maar het kan écht. We staan soms te weinig stil bij wat we allemaal overwonnen hebben, denk ik. Niet dat je daar dag in dag uit mee bezig moet zijn, maar tijdens dit schrijven voelt het best als iets waardevols om dat af en toe bewust te doen. Doe jij het ook vandaag?

Proud of... 

Al het bovenstaande eigenlijk wel. Ik ben blij met m'n leven en dat merk je soms extra goed als je terugkomt van vakantie. Vakantie was heel erg fijn en leuk, maar ik had ook echt zin om hier weer alles op te pakken. Dat is een goed teken! Maar er is nog iets... Ik was dus met twee vriendinnen op vakantie. We hebben een rondreis door Californië gemaakt met een gehuurde camper. Hoewel het niet van deze week is, werkte de trots van het feit dat ik ook veel in de camper heb gereden, nog lekker even door. Dat was voor mij namelijk best wel een dingetje en echt hetgene dat ik spannend vond aan deze vakantie; gaat het mij lukken om in die camper te rijden?

Ik ben geen ster in autorijden. Ik vind het spannend en vermoeiend. Ik heb zelf geen auto, dus in Nederland doe ik het haast nooit. Maar wie met de camper op vakantie wilt, die moet wel. Ja, natuurlijk had ik het rijden ook aan mijn twee vriendinnen kunnen overlaten als het echt móest, maar dat hadden ze me niet zomaar toegestaan en ik mijzelf ook niet. Gelukkig, want ik zou er echt spijt van hebben gehad als ik niet had gereden en dat wisten zij ook wel. Maar ik heb me er zo goed doorheen geslagen en ook echt van het rijden genoten. Vaak met een gespannen gezichtje, maar zeker ook met een enorme glimlach. Ik! In zo'n grote camper! In dit fantastische landschap! Wauw! Ja, die trots werkt nog wel even door. En dat mag van mij ook wel.

Wanneer heb jij voor het laatst iets gedaan wat je heel spannend vond?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

I. - Maandag 21 oktober 2019 19:25
Ik heb vandaag nog iets gedaan wat ik ontzettend spannend vond, een systeemgesprek.
Irene - Team Proud2Bme - Maandag 21 oktober 2019 19:26
Wat goed! :-) Ik hoop dat het ook goed ging ♥
Marilyn - Maandag 21 oktober 2019 19:29
Goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt gehad op vakantie en ook deze week klinkt erg prettig. Wat fijn voor je! Enorm stoer dat je toch met de camper hebt gereden. Ik vind het heel inspirerend en motiverend om te lezen, dankjewel. Het is iets voor mij om naar toe te werken. Welterusten ;)
Irene - Team Proud2Bme - Maandag 21 oktober 2019 19:32
Dankjewel voor je berichtje! Wat ik kan, dat kan jij ook. Zeker weten. ;-)
Rian - Maandag 21 oktober 2019 21:08
Respect zeg, dat is echt een enorm ding šŸ˜²
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 22 oktober 2019 09:27
Gelukkig zijn de wegen in Amerika ook vrij groot, dat scheelt wel echt! Maar, dankjewel! :D
L - Maandag 21 oktober 2019 22:02
Zo leuk om te lezen! En die tekening van het meisje met zonnebloemen is echt zo mooi, tof dat je die hebt opgehangen!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 22 oktober 2019 09:27
Ha wat leuk dat je de tekening herkent! Super thanks :) ♥
britneyangel - Dinsdag 22 oktober 2019 09:13
mooie plog met leuke en mooie fotos
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 22 oktober 2019 09:28
Dankjewel Britney ^_^ ♥
Lilith_x - Dinsdag 22 oktober 2019 09:42
Wat ontzettend stoer van je om in zo'n grote camper te rijden. Ik zou het doodeng vinden om te doen. Ik ben laatst weer naar een all-you-can-eat restaurant geweest met vrienden en dat vond ik ontzettend spannend en lastig.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 22 oktober 2019 09:48
Ah dankjewel Lilith. Ik hoop dat je ondanks de spanning toch lekker hebt gegeten en dat het gezellig was met je vrienden. Hoe dan ook goed gedaan. x :)
Lilith_x - Dinsdag 22 oktober 2019 11:46
Het was super gezellig en heb gewoon lekker gegeten waar ik zin in had op dat moment.
Anoniem - Dinsdag 22 oktober 2019 15:50
Ik weet dat dit er niks mee te maken heeft maar ik kan nergens mijn gevoelens kwijt, Ik heb vandaag gedeeld hoe ik me voelde tijdens het eten van de havermout koekje met me moeder. Het eengste wat ze zei doe normaal. En ik voelde de pijn zo erg..
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 22 oktober 2019 15:54
Hey Anoniem,

Wat vervelend dat je moeder niet reageerde zoals je had gehoopt. En dat terwijl jij je met zo veel moeite openstelde. Ik kan me voorstellen dat dat wel even rauw op je dak kwam. Zou het lukken om aan je moeder aan te geven wat dat met jou deed en haar te vragen waarom ze zo reageerde? Kom gerust eens bij ons op het forum langs, om daar al je vragen te stellen en door te praten. We steunen je graag!

Liefs
Anoniem - Dinsdag 22 oktober 2019 20:35
Dankjewel voor je bericht, Ik was al van plan om een account aan te maken maar het kwam er steeds niet van. Ik ga zeker ergens deze week vragen stellen op het fourm. Dat zou me hopelijk helpen. :)
Laura - Dinsdag 22 oktober 2019 19:22
Heel leuke weekblog. Het terugkomen van vakantie en de jetlags is voor mij ook altijd even moeilijk om terug op het goede pad te vallen....
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 22 oktober 2019 20:07
Bedankt voor je berichtje Laura. Take care x ^_^