Ploggen: de ups en down van Lonneke 5

 

Mijn 5e 'ups en downs' alweer, wat gaat het snel (zeg ik elke keer geloof ik..) Afgelopen week was met vlagen best een pittige week. Ik heb, helaas, weer veel pijn gehad waardoor het voor mij extra belangrijk is om goed voor mezelf te zorgen en regelmatig wat rust te pakken. Hoe dat is gegaan, lees je vandaag!

Down (en een beetje up) op Maandag

Na een fijn weekend kamperen in het bos begon mijn week helaas wat minder prettig. Mijn lichaam deed pijn en ik was nog heel moe. Gelukkig kon ik een beetje uitslapen maar uiteindelijk moest ik er toch aan geloven. Toen ik met mijn vermoeide hoofdje de keuken binnenliep, was ik eigenlijk al vergeten hoe we deze de avond ervoor achter hadden gelaten. Het aanrecht stond vol afwas en de wasmand zat goed gevuld. Het nadeel van een weekend kamperen is dan ook wel deze aftermath. Na wat koffie en een ontbijtje heb ik de muziek hard aangezet en ben ik zingend begonnen aan deze klusjes. Gelukkig ging het sneller dan verwacht en na een uurtje zag het er allemaal al weer een stuk beter uit!

Op dagen als deze heb ik dan ook wat extra behoefte om aandacht te besteden aan dingen die mij beter laten voelen. Vaak knap ik al heel erg op van een maskertje en een lekkere douche. Ook heb ik mijn nagels gelakt, een bananenbrood gebakken en nog een klein rondje door het bos gewandeld. De geur van warme naaldbomen vind ik een van de lekkerste geuren en zorgt altijd voor een glimlach op mijn gezicht.

Mijn vriend heeft die avond ontzettend lekker gekookt. Ik word altijd heel gelukkig van de combinatie peer met blauwe kaas en hij heeft gekozen om hier een pasta van te maken met walnoot. Echt een aanrader! 's Avonds hebben we samen nog even op de bank gelegen en geknuffeld met Winnie. Al met al hebben we de dag dus heel fijn en rustig afgesloten.  

Veel ups maar ook een down op de dinsdag

Vandaag was ik weer in Leiden. Dit is altijd heel erg gezellig. Tegenwoordig lunchen we met mooi weer buiten, iets waar ik echt van kan genieten. Ik had onderweg een pretzel gehaald en van thuis wat tomaat en mozzarella meegenomen, heerlijk voor bij de lunch!

In de middag heb ik samen met Irene en Daphne een video opgenomen voor de volgende week, die morgen te zien zal zijn. Beetje verwarrend. ;) We hebben iets nieuws geproefd en wat we ervan vinden zie je morgen! 

In de trein terug werd ik geappt door mijn vriend, of ik in de stad wat wilde eten. We kozen voor een plekje waar we vaak heen gaan en ook dicht bij het station zit. We hebben wat biertjes en wijntjes gedronken en lekker een curry gegeten. Toevallig waren er wat vrienden van mijn vriend die ik nog niet kende en wat heel gezellig was. En nog een upje in een up; toen we lekker buiten in de zon zaten liep Han Liberg ineens voorbij. Een cabaretier die ontzettend goed is met de piano. Vroeger, toen ik zelf onder pianoles zat, keek ik heel graag naar hem. Heel grappig om hem jaren later dan ineens tegen het lijf te lopen!

Helaas was er ook een kleine down op de dinsdag. Echt een down is het denk ik niet, maar wel iets waar ik van schrok en me even weer terug in de wereld plaatste. Nadat mijn vriend en ik thuis waren gekomen vertelde hij dat hij vorige week zag dat er waarschijnlijk was geprobeerd om bij ons in te breken. Op onze voordeur zitten ineens wat dutsen die overeenkomen met wat krassen die ook in het kozijn zitten. Alsof iemand geprobeerd heeft om er iets tussen te krijgen. Ik merk dat ik hier toch wel van geschrokken ben. Niet eens zozeer dat ik het erg vind als mijn spullen weg zouden zijn, maar wel het idee dat er iemand anders in mijn veilige plek wilde komen. 

Down na down na down en een upje op de woensdag

Jemig wat een dag was dit. Alles wat mis kon gaan ging ook mis. Sinds kort werk ik naast Proud een aantal uur in een verzorging- en cosmetica winkel. Iets wat ik ontzettend leuk en interessant vind. Misschien ook omdat ik het hier vroeger zo lastig mee heb en ik hier nu van kan genieten. Vandaag was een hele spannende dag. Ik moest voor het eerst zelfstandig openen en sluiten. Iets wat misschien niet heel spannend klinkt, maar me toch wel even bezig heeft gehouden. Ik heb één keer meegekeken en ik voelde me toch een beetje onvoorbereid. Ik was extra vroeg gekomen, zodat ik op mijn gemakje alles stap voor stap kon doornemen. Helaas ging het al mis bij het alarm, dat schijnbaar een melding had gemaakt. Toen dit eenmaal was opgelost, had ik niks meer aan mijn voorsprong en voelde ik toch een beetje de druk. Hierdoor ging het mis bij de kluis en moest ik deze ineens hacken wat een halfuur duurde. Bezweet kwam ik uiteindelijk beneden, waar er een dag volgde met diverse pin- en kassastoringen. De hele dag ben ik bezig geweest om oplossingen te zoeken en mensen (in Engeland!) te bellen. Ik denk dat het hele bedrijf nu wel weet wie ik ben. ;) Best pittig, aangezien de winkel ook best druk was.

Ondanks alle stress en tegenslagen lukte het me gelukkig om mezelf op de been te houden en mezelf op te peppen. Heel even voelde ik me echt even verslagen en heb toen in de pauze de winkel even dichtgedaan en rustig mijn vriend gebeld. Dit luchtte gelukkig al heel veel op en met nieuwe energie kon ik daarna weer verder. Door alle storingen was aan het eind van de avond de kassa ook weer van slag, waardoor de manier van afsluiten die ik had geleerd ook niet meer lukte. Gelukkig heb ik hele lieve collega's die mij met behulp van Facetime erdoorheen hebben gesleept. 

Met een druk en vol hoofd liep ik uiteindelijk de winkel uit (wel na de deur goed op slot te doen natuurlijk). Helaas moest ik toen ook nog een halfuur op mijn bus wachten (die dus om het kwartier gaan, dus hier snapte ik ook even niks meer van). Om mezelf op te vrolijken heb ik een lekker drankje gehaald en in de zon op de bus gewacht. Ik was niet ontzettend gelukkig, maar dit was wel het gelukkigst wat ik op dat moment kon zijn. Ik kreeg zelfs kippenvel van de zon en een muziekje maakte alles weer even goed.

Down en een up op de donderdag

Misschien dat het toch door de drukte van gister kwam, maar vandaag stond ik weer heel beroerd op. In bed voelde ik al de pijn. Meestal voel ik dit pas als ik daadwerkelijk opsta, dus dit was geen goed nieuws. Ik ben een halfuurtje blijven liggen en heb hierna toch mijn laptop gepakt. Ook heb ik wat thee gezet en Chefke erbij gehaald. In bed heb ik toch even gewerkt en samen met Chefke was dit eigenlijk heel gezellig. Het was misschien niet de ochtend die ik voor ogen had, maar wel het beste wat ik er van kon maken. 

Ik merkte dat ik me toch een beetje onzeker voelde over gister. Ik besloot om mijn collega, die mij gister zo goed geholpen heeft en vandaag moest openen, een berichtje te sturen. We hebben even gebeld en ze vond dat ik het heel goed had gedaan en dat alles er goed uitzag. Dit stelde me gelukkig wat gerust en ik denk dat dit ook bewijst dat ik echt wel wat meer vertrouwen in mezelf mag hebben.

Gelukkig deed de rust me vandaag best goed. Tijdens het werken heb ik nog even snel een rozen maskertje opgedaan en van een ijsje gesnoept. Na het werken heb ik de bus naar de stad genomen. Een tijd geleden heeft Arnhem haar eigen foodhallen geopend. Ik ben er nu al een aantal keer geweest en ik vind het een hele gezellige plek om met wat vrienden te eten. Vandaag heb ik gekozen voor Mexicaanse quesadilla's met courgette, een aardbeiencocktail en wat sue bites als toetje.

Mijn vriend had een soort Vietnamese platter, waar ik ook wat van heb gesnoept. De reden dat we eigenlijk naar de stad gingen is omdat we binnenkort een aantal (!) bruiloften hebben waar ik nog geen jurk voor heb. Ook een vriendin van mij had nog geen outfit, dus na het eten zijn we een aantal winkels ingedoken. 

Een aantal maanden geleden zag ik een hele mooie jumpsuit hangen die ik heel graag wilde hebben maar nog een beetje te duur vond. Gelukkig hing deze ook bij de sale dus die heb ik meegenomen. Ook heb ik een jurkje voor de bruiloften gevonden. 

Ups en downs op vrijdag

Vandaag was weer een drukke dag. Ik moest maar liefst twee uur eerder aanwezig zijn in de winkel waar ik naast Proud een aantal uur werk. Er moest een nieuwe meter geplaatst worden en dat moest voor openingstijd. Helaas was er een 'kleine' miscommunicatie waardoor de monteur anderhalf uur later eindelijk aanwezig was. Ik was dus niet alleen voor niks zo vroeg mijn bed uit gekomen, ook was ik bang dat hij niet op tijd klaar zou zijn voor openingstijd. Gelukkig bleek het ge-stress voor niks en was hij in no time klaar!

De rest van de dag liep gelukkig vrij soepel, totdat de tweede kassa niet meer wilde opstarten door het plaatsen van de meter. Weer heb ik de hele dag aan de telefoon gehangen met het hoofdkantoor in Engeland. Gelukkig herkende ze me nog van woensdag en was het vooral ook heel gezellig. :)

De up van vandaag waren toch wel de staffsamples. Elke maand krijgen we een aantal producten mee naar huis om te testen en voor eigen gebruik. Iets beters kan ik me niet wensen! Daarnaast vond ik ook een hele lieve tekening van Totoro (uit een Ghibli film) die een collega voor mij had gemaakt. Op dit soort momenten kan ik zo dankbaar zijn met het leven dat ik nu heb, waarin ik echt omgeven word door lieve mensen. 

Ook al wonen mijn vriend en ik al even in het appartement waar we zijn gaan samenwonen, echt close met de buren zijn we niet. Daarom heb ik gister afgesproken dat we vanavond een kopje thee zou drinken bij de buurman die we regelmatig op de galerij zien. Het is een alleenstaande man die vorig jaar met pensioen is gegaan. Voordat we gingen hebben we snel wat frietjes gehaald en met Chefke geknuffeld; iets waar ik nu echt van kan genieten.

Het was eigenlijk heel fijn en gezellig om hem wat beter te leren kennen en ik merk dat ik me nu toch iets minder opgelaten voel als ik hem tegenkom. Ook kregen we van hem een appeltaartje mee naar huis. 

De ups op zaterdag

Vandaag weer een dagje werken. Ik had een nieuw jurkje aangedaan waar ik me heel fijn in voelde. In de middag stond ik samen met een collega uit een ander filiaal. We kenden elkaar nog niet maar we hadden veel gemeen en het was heel gezellig. In mijn pauze heb ik, samen met mijn vriend, een broodje gegeten in de Hema. Het was heel druk maar wel gezellig. Voordat we gingen sluiten heb ik snel een ander Ghibli karakter getekend voor de collega die de Totoro voor mij had gemaakt.

'S avonds ben ik, samen met mijn vriend, naar een vriend gegaan en hebben we Indonesisch eten besteld en een film gekeken.

De ups op Zondag

Enthousiast werd ik 's ochtends gewekt door mijn vriend die een evenement had gevonden in Berg en Dal. Hij is sinds een tijd gek op oude auto's en dit was een dag waarin deze centraal stonden. Na een snel ontbijtje bij een tankstation, waren we op weg. Normaal heb ik hier niet zoveel mee, maar het was heel leuk om er rond te lopen. Daarna zijn we naar de Millinger theetuin geweest. Dit was vlakbij en hier wilde ik al een tijd heen. Het was echt prachtig! Er was een heel mooi en hoog bamboebos en je kon heerlijk zitten en een taartje eten, echt een aanrader!

Op de terugweg naar de auto hebben we samen een veldboeket geplukt dat nu naast me staat te glunderen op tafel. Een heerlijk en fijn aandenken aan een hele mooie dag!

We hebben de week afgesloten met een heerlijke ovenschotel, een glaasje wijn en call of duty. Een betere dag kon ik me niet wensen!

Wat waren de leukste momenten van de afgelopen week?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Hihi - Maandag 8 juli 2019 19:06
Blijft altijd leuk en relativerend om te lezen! Thanks daarvoor!

Maar onder gitaarles? Is dat een dialect? :p
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 8 juli 2019 19:06
Hmm nu je het zegt.. Hoe zeg jij het dan? :P
Hihi - Maandag 8 juli 2019 19:10
Op! Wat grappig hoe dat dan kan verschillen haha vind het altijd wel iets bijzonders
Lost girl - Dinsdag 9 juli 2019 20:45
Hihi, dat viel mij ook al gelijk op. Alsof het een allergische reactie is. Ik zit onder de gitaarles hahaha. Briljant dat dat zo in een dialect gevormd kan zijn.
I. - Maandag 8 juli 2019 19:36
Wat een super leuke blog. Als ik in Arnhem ben wil ik zeker weten even advies van dé beste verkoopster van de stad! X
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 8 juli 2019 19:39
Haha je bent altijd welkom! ♥
Ifke - Maandag 8 juli 2019 20:15
Haha, ik zou zeggen óp pianoles.
Nu lijkt het alsof je er helemaal onder zat!

Leuk om te lezen!!
Saskia - Maandag 8 juli 2019 20:30
Leuk om te lezen weer, vooral omdat je zo goed beschrijft hoe je met bepaalde situaties omgaat!
Tinka - Maandag 8 juli 2019 20:57
Leuk!
Li - Maandag 8 juli 2019 21:57
Zo gezellig om te lezen gewoon! Lijkt me inderdaad een heavy werkdag, als er eigenlijk zo veel niet gaat zoals gepland en je er nog niet zo lang werkt. Maar wel fijn dat het uiteindelijk allemaal goedgekomen is! En gelukkig had je ondanks de downs een leuke afsluiting op zondag! Hopelijk heb je deze week ook een leuke week met fijne ups! Liefs!
Anoniem - Dinsdag 9 juli 2019 22:25
Wat fijn om weer te lezen, thanks Lonneke! ♥