Ploggen: De week van Phoi Cai 17

 

Na drie weekjes vakantie ben ik er weer en heb ik afgelopen week voor jullie vastgelegd met foto's. Het was wel even wennen om weer te werken, maar vooral om de zorg over Romy weer op me te nemen. Vooral toen we allemaal wat ziekjes werden... Het was daarom vooral een rustig weekje met hier en daar wat grote lichtpuntjes. Ik hoop dat jullie het alsnog leuk vinden om mee te kijken! 

collage

♥ Maandag
Afgelopen weekend heeft Romy kou gevat en daar is ze behoorlijk beroerd van. Ze is slaperig, huilerig en vooral erg snotterig. Niet zo fijn en heel erg sneu. We beginnen deze week daarom rustig thuis. In de middag en avond heb ik nog wel gewerkt. Tussendoor hebben we kip uit de römertopf gegeten. Dit is een dichte ovenschaal gemaakt van klei. Je maakt de römertopf alleen even nat en stoomt hierin het eten gaar. Echt heerlijk! 

maandag

♥ Dinsdag
Vanmiddag komt mijn schoonmams lunchen en hiervoor ging ik boodschappen doen. Alleen kwam ik in de ochtend in tijdsnood waardoor ik vrijwel direct na het douchen de deur uit moest. Dit doe ik liever niet omdat ik zulke rode vlekken krijg van het douchen. Vandaag viel het wel mee en trok het snel genoeg weg, waardoor ik wel de deur uit durfde. Natuurlijk neem ik weer veel te veel mee, zoals deze heerlijke chocoladereep met Oreo! Gelukkig kon ik de verleiding van al het Sinterklaas-eten weerstaan. Bij mij geldt de regel om er niks van te halen tot 1 november. De pepernoten boeien me niet zo veel maar gevulde speculaas... Oef, daar heb ik wel erg veel zin in!.

dinsdag

Na een gezellige middag hebben we nog een kleine wandeling gemaakt. Frisse lucht doet soms ook even goed. In de avond heb ik nog gewerkt. 

dinsdag

♥ Woensdag
Blughhh na een veeeeels te kort nachtje werd ik ook vanochtend wakker met een verstopte neus, bonkende hoofdpijn en een pijnlijke keel. Niet fijn... Hoewel het er wel aan zat te komen, is het niet leuk om met z'n drietjes ziekjes te zijn. Daarbij komt ook nog dat mijn man vandaag gewoon moet werken, waardoor ik alleen thuis ben met Romy. We doen het vandaag rustig aan. Gelukkig vermaakt Romy zich wel ondanks haar verkoudheid en een veels te kort nachtje. 

woensdag

Mijn neus zit inmiddels zo verstopt dat ik er toch iets voor wilde halen. Omdat we er toch al uit waren, hebben we ook even snel geluncht en heb ik deze vaporub gehaald. Wat een verlichting!

woensdag

♥ Donderdag
Gisteren werden we helemaal overdonderd door een ontwikkeling van Romy. Ze is namelijk, met behulp van de box, gaan staan! Wowwww wat gaat dat snel. Mijn man had daarom gisteren een cadeautje voor haar gehaald en vandaag hebben we daar lekker mee gespeeld. In de middag wilde Ebi ook heel graag meedoen.

donderdag

In de avond ben ik lekker op de bank geploft en heb ik Pitch Perfect gekeken. Heerlijk met een stukje taart die grotendeels op was voordat ik me herinnerde een foto te maken. Daarnaast heb ik nog wat hapjes klaargemaakt voor Romy. We maken zo veel mogelijk zelf en dat betekent dat we één of twee avond(en) per week in de keuken staan om te kokkerellen. Ondertussen snoep ik ook nog wat fruit. 

donderdag

♥ Vrijdag 
Eindelijk werkt het weer een beetje mee en voelen we ons ook wat beter. Ik heb meteen de kans gegrepen om een lekkere wandeling te maken in de buurt. Wat kan een frsse wandeling toch fijn zijn!

vrijdag

Onverwachts was ik vanavond vrij en ik besloot wat lekkers te maken als avondeten. Al heel wat dagen heb ik zin in sushi en aangezien mijn man vanavond ook vrij is, heb ik sushi gemaakt. Ik heb als vulling gekozen voor ei, komkommer, krabsticks en garnalen. Jummy!

vrijdag

♥ Zaterdag
Na heel lang twijfelen heb ik vandaag besloten naar de kapper te gaan. Ik heb een dik bos haar wat heel zwaar gaat worden naarmate het lang wordt. Ik krijg er vaak hoofdpijn van, dus vandaag laat ik er een stuk vanaf knippen. Er werd ongeveer 8 centimers afgeknipt en flink uitgedund. Wat een verlichting!

zaterdag

Daarna hebben we geluncht en kozen we voor dimsum. Vooral dit gerecht is zo smullen! Het zijn dungesneden stukjes eend en dit vouw je met komkommer en hoisinsaus in een soort pannenkoekje. Super lekker. Daarna snel naar huis om me klaar te maken voor het werken!

zaterdag

♥ Zondag
Mijn ochtendje begon met werken. Romy vond mijn laptop erg interessant.. Een beetje te interessant want zij had mijn 'page down'-knopje te pakken. Oeps... Gelukkig had ik het snel door en natuurlijk meteen afgepakt. Jammer genoeg wil het niet meer op z'n plek.

zondag

In de middag hebben we een wandeling gemaakt naar de Prenatal. We zijn even langs een kinderboerderijtje gelopen. Dat was wel leuk. Bij de Prenatal heb ik onder andere dit stoere shirtje gehaald voor Romy. 

zondag

Voor het werken 's middags heb ik nog tiramisu gemaakt omdat ik daar zo'n zin in had. Tijdens het werken 's avonds wilde ik een stukje pakken maar het bleek niet goed opgestijfd.... Jammer! In plaats daarvan nam ik een verwenmomentje van Hertog. Niet helemaal hetzelfde maar alsnog lekker.

zondag

Toen zat mijn weekje er weer op! Het was een erg rustig weekje, maar soms is dat ook niet anders. Ik heb wel mijn rust kunnen pakken en dat was erg fijn. Hopelijk werkt het weer deze week beter mee en kan ik weer vaker op stap. Ik hoop dat jullie het toch leuk vonden om mee te kijken in mijn weekje en ik wens jullie een mooie week toe!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Marleen - Maandag 18 september 2017 19:37
Haha, grappig! Dat zijnook mijn kapper en supermarkt.
Nerveus - Maandag 18 september 2017 19:42
Leuke plog! Al dat eten ziet er zo lekker uit. Je nieuwe kapsel staat je ook echt heel mooi!
. - Maandag 18 september 2017 20:17
Heb eindelijk een cocosmagnum gevonden, jammer dat ze niet in 4 of 6 stuks verpakking te koop zijn. Ik vond ze heerlijk!
Bedankt!
Ronja - Maandag 18 september 2017 20:58
Nou, voor mij zou het een drukke week zijn hoor.
Maar fijn dat je hier van kan uitrusten.
DragonFly1991 - Maandag 18 september 2017 21:00
Vind het altijd heerlijk je plogs te lezen.
Stellar - Dinsdag 19 september 2017 14:31
wat zit je haar prachtig nadat je naar de kapper bent geweest, staat je ontzettend mooi
ik vind jouw plogs altijd zo heerlijk om te lezen, dankjewel dat je een stukje van je leven met ons deelt ♥