Ploggen: De week van Irene 16

 

Hey! Fijn dat je er bent! Vandaag is het weer aan mij de beurt om een fotoverslag van mijn afgelopen week te laten zien. Het is een bijzondere tijd voor mij geweest waarin ik voor mij grote keuzes heb gemaakt. Stoppen met derby, een nieuwe weg inslaan en een nieuwe tattoo?! Daarnaast heb ik bier gedronken dat naar pizza smaakte. Huhhh? Het was nogal wat deze week.   

♥ Maandag

Gisteren ben ik naar een concert geweest van de band Garbage. Als puber luisterde ik veel naar deze band. De zangeres is intussen alweer 51, maar ze is en blijft een prachtige, stoere vrouw. Misschien zelfs nog prachtiger en stoerder dan vroeger! Ja, zeker weten. Ik zag dat ze een heel leuk shirt hadden bij de merchandise, dus ik kon het niet laten om hem te kopen. Als ik iets nieuws heb wil ik dat het liefst direct aan. Als ik bijvoorbeeld nieuwe schoenen heb dan wil ik ze in huis ook de hele tijd dragen, haha. Daarom zat ik deze ochtend lekker in m'n nieuwe t-shirt te werken. Blij mee! 

In de middag had ik een afspraak met m'n psycholoog bij Indigo in het PsyQ gebouw. Ik sta namelijk op de wachtlijst voor een ADHD behandeling. Echter duurt die wachtlijst nog maanden, vandaar dat ik om de zoveel weken een afspraak heb met een psycholoog om toch nog wat contact te houden. Deze psycholoog is heel toevallig gespecialiseerd in ADHD, dus daar heb ik maar weer mooi geluk mee. De diagnose AD(H)D is rond mijn 16e gesteld. Omdat ik toen midden in mijn eetstoornisbehandeling zat is er nooit echt heel veel aandacht aan besteed. Vandaar dat ik het fijn vind om daar nu nog iets mee te doen. Ik denk dat er nog best wel wat verbeterpunten zijn!

In de avond ben ik naar mijn nieuwe atelier gegaan. Dat is nog een heel verhaal! Toen ik mijn pols had gebroken begon ik namelijk te twijfelen aan of ik nog wel roller derby wilde spelen. Het was inmiddels mijn derde heftige blessure (en dan nog de minst heftige). Had ik nog wel zin om zo veel risico te lopen? Ik heb immers 6 jaar derby gespeeld en misschien is het ook wel logisch om op gegeven moment toe te zijn aan iets nieuws. Toen kreeg ik plotseling een voorstel van een vriendin om samen een atelier te huren. Ze had al een hele toffe locatie gevonden dus ik was meteen enthousiast. Na twee weekjes denken had ik de knoop doorgehakt. Tijd voor iets nieuws! Ik heb m'n derby lidmaatschap opgezegd en ben het atelier gaan huren.

Ik ben nog een beetje bezig om het atelier echt eigen te maken en m'n ritme erin te vinden. Het is immers zo'n tijd geleden dat ik zo'n werkplek had. Ik zou graag weer grote werken gaan maken zoals het doek dat je op de linke foto op de grond ziet liggen. Op de kunstacademie heb ik een tijdje van dit soort enorme lichamen gemaakt, maar daar had ik in mijn eigen huisje geen ruimte voor. Voor nu ben ik even bezig geweest met wat inkt-tekeningen. Ik vind het lastig om niet super kritisch te zijn, ik ben intussen zo gewend om op de computer te tekenen, maar dan herinner ik mezelf weer aan deze blog.

♥ Dinsdag

Vandaag begon ik de ochtend met (onder andere) een boterham met XXL hagelslag. Je weet zeker dat de hagelslag groot is als de hagels groter zijn dan de funnies die erin zitten. Ha! Het is weer echt koud aan het worden. Dus op kantoor dronk ik een lekker kopje herfstthee. Echt een lekkere smaak. Op het labeltje van het theezakje stond de vraag: Op welke manier rust jij het best uit? Door goed te slapen natuurlijk! En van kopjes thee drinken. ;-) Hoe is dat voor jou?

Ik was van plan om vanavond te gaan sporten, maar ik voelde me zo ontzettend moe in de loop van de middag. Toen m'n vriend me aan het eind van de middag een berichtje stuurde of hij voor me mocht koken was de keuze snel gemaakt. Hij had een recept van een salade gevonden die hem heel lekker leek. Het recept vind je hier en lekker was het zeker! Uiteindelijk hebben we de avond gezellig op de bank doorgebracht met een bordje eten en Boer Zoekt Vrouw gekeken. Ik viel heel vroeg in slaap. Ik zal het wel nodig hebben gehad en eerlijk gezegd was het ook wel even fijn.

♥ Woensdag

Vroeg naar bed betekent bij mij vaak ook vroeg wakker. Ik had alle tijd om voor werk nog even te sporten. Van het weekend had ik heel even de verwarming al aan, maar ik heb me bedacht en probeer het toch nog even uit te stellen door een warme trui en pantoffels aan te doen. Nog een dekentje en een kruik erbij en eigenlijk zit ik dan helemaal prima! Al klap op de vuurpijl at ik een maaltijdsoep die ik nog over had van maandag. Hmmm, warmte all over! Heb jij de verwarming thuis al aan?

Na werk ben ik langs de stoffenwinkel gegaan om een groot stuk schildersdoek te kopen van 2 bij 3 meter. Hier wil ik zo'n groot lichaam van maken, zoals ik op de foto van maandag heb laten zien. Ik weet nog niet hoe ik het precies zou willen, maar ik moet eerst ook verder met de inkt-tekeningen. Volgende week mogen er namelijk acht daarvan in het Laaktheater hier in Den Haag hangen. Ik heb nu al een leuke sellectie wat de stijl betreft, vind ik, maar ik ga er van het weekend nog wel een paar maken zodat ik meer keuze heb. 

♥ Donderdag

Als kind had ik hier nooit last van, maar sinds vorig jaar heb ik een huisstofmijt allergie ontwikkeld. Op de één of andere manier heb ik er de laatste dagen ontzettend veel last van. Toen ik vannacht weer hoestend, snotterend en met brandende ogen wakker werd was ik er helemaal klaar mee. In de ochtend moest en zou er een grote schoonmaak gaan plaatsvinden. Zo gezegd, zo gedaan. Ik was een ochtendje vrij en heb samen met m'n vriend het hele huis ondersteboven gehaald om schoon te maken. De gordijnen hadden we in de was gedaan en al m'n kussens en dekens hadden we naar de wasserette gebracht. Tussendoor hebben we onszelf getrakteerd op een lekker broodje bij de Griek. 

Ennnnn na werk ging het schoonmaken gewoon weer verder. Waar je normaal gesproken zo tegenop ziet gaat, als je eenmaal op dreef bent, eigenlijk super lekker. Mijn slaapkamer is niet zo groot, dus ik had er een open kast in staan, omdat een dichte kast niet open zou kunnen in verband met de ruimte. Tja, zo'n kast vangt natuurlijk ontzettend veel stof. Daarom heb ik besloten om de kast in de woonkamer te zetten. Even wennen, maar helemaal zo gek nog niet! Nog een laatste keer stofzuigen en dwijlen en dan is het helemaal af. Ook heb ik de gordijnen afgeknipt. Een beetje rigoreus, maar ze waren veel te lang en vingen ook veel stof. Ik weet dat je ze ook netjes kan inkorten, maar ik vind het wel prima zo. Het valt helemaal niet zo op, toch? ;-) Haha. Ik ben blij met hoe alles er nu bij staat en we vonden dat we het wel verdiend hadden om lekker uit eten te gaan. 

♥ Vrijdag

Vandaag werkte ik samen met Daphne en Lotte een dagje op kantoor. Het was een drukke dag, dus een lekker middagtussendoortje was meer dan welkom. Ik koos vandaag voor een Roggekracht van Snelle Jelle. Een tijdje terug had Lotte hier een review over geschreven, vandaar dat we nog een voorraadje op kantoor hadden liggen. Ik vond hem wel oké, maar ik zou hem niet zo snel zelf kopen. Daarvoor zijn ze toch een beetje duur en dat is opzich oké als het dan ook echt iets bijzonders is, maar dat vond ik van deze reep niet.  

Een vriendin van mij werkt bij een speciaalbierzaak. De winkel bestond vandaag 2 jaar, dus reden voor een feestje! Ik dronk deze avond een wel heel bijzonder biertje, namelijk: Pizza bier! Of het ook lekker was? Niet echt. Het smaakte dus letterlijk naar pizza! Hoe leg je dat uit. Een beetje zout/deeg-achtig en Italiaanse kruiden. Super raar en niet wat je wilt. Het was een pizza hawaii-biertje, dus ik had iets ananas-achtigs verwacht. Nou, dat was het dus niet! Daarna besloot ik dan ook om voor een veilig biertje te gaan. Even geen experimentjes meer. Gose is een biersoort die ik sowieso wel lekker vind. Het is een zuur en een beetje zout biertje. 

♥ Zaterdag

Vandaag begon ik de dag in de sportschool. Ik heb voor het eerst de foamroller gebruikt. Een vriendin van me zei dat dat heel goed voor je was, dus ja, ik zag hem liggen en ik dacht: "Let's give it a try!" Au! Dat deed op sommige plekken nog best een beetje pijn, maar het was ook wel lekker. Een soort massage.

Na de sportschool ben ik direct doorgegaan naar m'n atelier en daar heb ik de hele middag gewerkt. Uiteindelijk ben ik best blij met de selectie die ik voor maandag heb weten te maken. Ze passen goed bij elkaar en het is weer eens iets anders dan ik normaal doe.

In de avond ben ik naar het verjaardagsfeest van een vriendin geweest. We hebben gezellig wat gegeten en gedronken. Ik heb het niet te laat gemaakt, want ik had een lange en spannende dag voor de boeg!

♥ Zondag

Jaaaa! Twee maanden geleden had ik een afspraak gemaakt voor een nieuwe tattoo en vandaag was het dan eindelijk zo ver. Ik had expres gewacht tot na de zomer, omdat je niet in de zon mag of mag zwemmen met een nieuwe tattoo. 

Het was een lange zit, maar ik ben mega blij met het resultaat tot nu toe. Hij is nog niet af, want zo veel tijd hadden we niet. Dit is enkel de omlijning. Over een paar weken mag hij ingekleurd worden. Ik moet alleen nog kiezen of ik hem zwart-wit of in kleur wil. Ik neig de hele tijd naar iets anders. Ik vind het namelijk allebei heel mooi, maar ik moet nu beslissen wat goed bij mij past. Goed over nadenken dus, maar dat komt wel goed. Ik kan in principe zo lang er mee wachten als ik wil.

Na het tatoeëren was ik echt ontzettend moe. Het vraagt ook nogal wat van je lichaam om de hele tijd die pijn te incasseren. Overigens vond ik het veel minder pijn doen dan veel andere tattoo's. Toch wilde ik niks anders dan de rest van de avond onder een dekentje op de bank besteden. We hebben de documentaire 'Een nieuwe morgen' gekeken. In deze documentaire wonen jongeren en ouderen samen in een verzorgingstehuis. Ik viel de hele tijd in slaap, haha, maar dat is oké. Lekker op tijd naar bed en weer fris en fruitig een nieuwe week in.

Ik hoop dat je het leuk vond om weer een weekje met me mee te kijken en natuurlijk dat jij ook een fijne week hebt gehad. Laat gerust een reactie achter. :-) 

♥ Liefs,
Irene

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Hope44 - Maandag 1 oktober 2018 19:09
Wat is je tattoo tof zeg!
*Esther* - Maandag 1 oktober 2018 19:17
Ik vond het heel leuk je ontmoet te hebben bij Garbage, je bent echt een hele leuke en lieve meid! :)
Honeychild - Maandag 1 oktober 2018 19:20
Wat super gaaf dat je een atelier hebt! Het lijkt me ook heel fijn om dan wat meer ruimte te hebben om echt te experimenteren, want dat is idd nogal lastig wanneer je in je eigen huisje moet werken. Ook fijn dat je dan lekker rommel kan maken zonder dat gelijk je hele huis een chaos is, haha! Ik heb zelf ook heel lang getekend, maar ik merk dat ik het moeilijk vind om weer op te pakken, vooral omdat mijn perfectionisme me zo in de weg zit. Maar het begint steeds meer te kriebelen, dus wie weet pak ik binnenkort ook weer eens m'n schetsboek erbij. Bedankt voor de leuke plog!
xMaya - Maandag 1 oktober 2018 20:06
Wat een gave ontwikkelingen!! Ben benieuwd naar je volgende plog!
Co - Maandag 1 oktober 2018 20:24
Nice, je atelier. En nog nicer dat je wat gaat expeseren. Hou ons op de hoogte wanneer precies en wanneer open? En dan die hagelslag, heb ik ook. Mijn kleindochter is er gek op. Vooral door de extra’s er in. Prachtige tatoo. Ik vind in kleur. Gordijnen, ik lig in een deuk hier. Als ze dicht zijn en het is donker zie je toch niks. Mazzel met je psych. Fijn voor je. ADHD ook in een groep? Erg leerzaam is mijn ervaring. Leuk je week zo te lezen
Sab - Maandag 1 oktober 2018 21:13
Wat een mooie kunst maak je! Verkoop je ze? Ik zou gaan voor kleur!
lina - Maandag 1 oktober 2018 23:27
Ik vind dat je hele mooie kunstwerken maakt! Leuk dat je dat kunt.
De gordijnen zijn goed gelukt
Dat bier lijkt me ook niet lekker
Zal wel moeilijke beslissing geweest zijn om te stoppen met roller derby
marleen - Maandag 1 oktober 2018 23:52
Zo fijn dat het creatieve stuk van jou steeds meer op de voorgrond komt!
En mooie tattoo!
britneyangel - Dinsdag 2 oktober 2018 09:18
jammer dat je bij derby gestopt ben maarik snap je wel , bij het atelier werken is ook leuk! leuke week heb je gehad en grote tattoo, deed het erg pijn?
E. - Dinsdag 2 oktober 2018 10:12
Wat leuk dat je gekozen hebt voor het atelier ! Al zal het ook wel moeilijk zijn geweest om te stoppen met je sport.
Ik doe bijna nooit mijn cv aan ,alleen als het HEEL hard vriest.
Ik vind her benauwd als het warm is in huis.Toch oppassen als je last hebt van allergie binnenshuis dat het niet te vochtig wordt,want van schimmels in huis kan je ook allergie krijgen/hebben.

Wat een grote tatoeage ! Hij past echt wel bij jou : )
En nog bedankt voor het salade-recept !
Maan - Dinsdag 2 oktober 2018 20:46
Eindelijk iemand die mij begrijpt. Ik heb precies hetzelfde idee bij de cv :p
E. - Woensdag 3 oktober 2018 05:27
He,he !
Ik zeg hetzelfde ; eindelijk iemand die mij begrijpt !☺
rose - Dinsdag 2 oktober 2018 20:59
prachtige tattoo!
Lost girl - Woensdag 3 oktober 2018 08:10
Zo fijn om wat banken prachtige kunst te zien.