Ploggen: De week van Daphne 2

 

Welkom bij mijn tweede plog alweer! Wat een ontzettend leuke en fijne week heb ik gehad! Deze week was ik jarig! Of nouja, zondag was ik jarig, maar ik vind het dan toch altijd mijn 'verjaardagweek.' Ik wist dat dit best wel een drukke week ging worden en heb soms echt van hot naar her moeten rennen. Ondanks dat is alles toch soepel verlopen en heb ik het vooral vaak leuk gehad. Veel leuke dingen en een paar 'moetjes', prima verdeling vond ik zelf. Ik vond het tof om jullie weer een weekje mee te nemen door middel van foto's en ik hoop dat jullie het ook weer leuk vinden om te zien. Ik hoop dat jullie net zo'n goede week hebben gehad!

♥ Maandag
Begin van een nieuwe week! Dat begon voor mij met een ochtendje werken voor Proud. Gewoon thuis, in mijn nieuwe badjas die ik nooit meer uitdoe, met mijn koffie die ik tijdens mijn wandeling voor het werken altijd even haal. 

Ik woon nu bijna een jaar in mijn huisje en omdat ik hiervoor veel anti-kraak gewoond heb en daardoor veel verhuisde, heb ik altijd dezelfde tandarts en dokter gehouden als mijn moeder. Met dit huis voelt het stiekem toch wel als een nieuwe, stabielere fase waar ik in zit en daar hoorde nu ook eindelijk mijn eigen tandarts en dokter in de buurt bij. Het eerste bezoek stond bij de tandarts gepland. Ik vind de tandarts eigenlijk altijd een beetje eng en ontzettend onprettig, dus het hielp niet dat ik ook nog eens een gaatje bleek te hebben.. bah bah bah. Het helpt mij altijd om maar in mijn hoofd te houden dat het er uiteindelijk altijd beter van wordt. 

Die middag appte een vriendin mij om een hapje te eten en terwijl ik weer op de Grote Markt zit, realiseer ik mij dat ik daar tijdens mijn eerste plog ook op maandagavond zat. Met dezelfde vriendin ook! Nouja, fijne gewoontes zijn er om in stand te houden denk ik!

♥ Dinsdag
Eens in de maand heb ik op dinsdag altijd een hele lange dag. De cursus journalistiek die ik volg zit in Tilburg en daar heb ik één keer in de maand op dinsdagavond college. Mijn dag begint wel gewoon in Leiden waar we die dag met de redactie werken. Op het station kreeg ik 's ochtends vroeg een banaan-drink-ontbijtje in mijn handen geduwd en als het gratis is wil ik het toch altijd wel proberen. Drinkontbijtjes zijn nog steeds niet zo mijn ding merk ik..

Eind van de middag haast ik mij naar de trein en kijk ik elke dinsdag uit naar een pasta van Julia’s op het station. Ze maken daar echt hele lekkere pasta’s en dat is ideaal als ik mijn avondeten onderweg moet eten. Op school vind ik het eigenlijk elke keer heel leuk, juist omdat het maar af en toe is blijft het makkelijker om je aandacht erbij te houden. Elke keer gaan we weer naar huis met een nieuwe opdracht, dit keer mag ik een reisverslag maken!

Nu nog anderhalf uur terug met de trein waar ik dan echt al behoorlijk in slaap val. Dat is dan nog wel even pittig. Over mijn plan om morgenochtend te gaan sporten moet ik misschien nog even goed nadenken...

♥ Woensdag
Tadaa! Toch nog mijn dag begonnen in de sportschool! Ik voelde mij eigenlijk heel erg uitgerust toen ik wakker werd dus voelde het goed om de dag lekker actief te beginnen. Daarna mijzelf getrakteerd op koffie en weer lekker aan het werk gegaan. 

Tijdens werk werd ik verblijd met een cadeautje van mijzelf. Ik had oorbellen besteld bij &OtherStories, één van mijn lievelingswinkels, en als het pakketje er dan eindelijk is voelt het toch als een verrassing. Hebben jullie ook van die periodes dat je ineens geobsedeerd bent door iets specifieks? De ene periode zijn het schoenen, daarna ineens huishoudspulletjes, maar dit keer zijn het dus oorbellen..

’s Avonds kwam mijn vriendje na z’n werk bij mij eten en ééns in de zoveel tijd vind ik het leuk om huisvrouwtje te spelen en lekker te koken. Ik kan niet zo goed koken, maar dit lasagne-recept is eigenlijk altijd goed en lekker!

♥ Donderdag
Vandaag start ik mijn dag weer met een rondje langs de koffiebar en begin ik daarna met werken. Na werk had ik meteen een afspraak bij de kapper dus ik heb ik mij daarheen gehaast. Ik ga eigenlijk te weinig en ook dit keer ging ik het niet laten knippen, toch nog even uitstellen. Ik wil het wel al een tijdje wat lichter hebben, dus omdat ik bijna jarig was heb ik mijzelf dat maar cadeau gedaan. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat! 

De kapper zit naast mijn oude werk, het werk wat ik voor Proud2Bme deed. Een koffiebar in Voorburg waar ik eerst dus elke dag stond. Altijd als ik in de buurt ben (of gewoon als ik tijd en zin heb) loop ik weer naar binnen en mag ik weer even ‘spelen’ achter de koffiemachine. Die handelingen gaan mij echt nooit vervelen en het is altijd fijn om mijn oud-collega's en vaste gasten weer te zien. Ook kon ik weer even mijn latte-art skills oefenen, het was toch wel weer even wennen.. 

Die avond moest ik weer een paar uurtjes werken, die tijd vliegt dan ook altijd voorbij. Soms kijk ik na mijn werk nog mijn fijne serie in bed, om mijn hoofd even op andere gedachten te brengen.

♥ Vrijdag
Normaal werken we vandaag op de redactie in Leiden, maar omdat het Goede Vrijdag is werkte iedereen gewoon lekker vanuit huis. Hoewel ik het altijd heel fijn vind om met z'n alle in een ruimte te werken, kan dit soms ook wel relaxt zijn. De Instalive, die we elke vrijdag doen, was nu alleen wel even wennen. Dat resulteerde erin dat ik Scarlet er middenin haar verhaal eruit gooide! Haha, oeps.. 

Eén van de vragen tijdens de Instalive was wat mijn lievelingetje was en dat bracht mij meteen op ideeën voor die avond! Ik appte meteen mijn vriend en hij was gelukkig ook wel in voor een lekkere Pad Thai op de Grote Markt. We zijn een jaar geleden samen naar Thaiand geweest en daar hebben we dat gerecht echt ontdekt. Het was daar overal zo lekker en er zit zo'n fijne herrinnering aan vast. We kwamen erachter dat er vlakbij mijn huis een tentje zit die het ook heel lekker kan maken. Zo luid ik echt het liefst mijn weekend in! 

♥ Zaterdag
De dag begint vandaag weer lekker in de sportschool, waarna we gelijk door kunnen naar een lunch met vaders. Ik heb met hem en zijn vriendin afgesproken om te gaan lunchen voor mijn verjaardag. Eigenlijk ben ik morgen pas jarig, maar zij vertrekken dan naar hun welverdiende winterpsortvakantie. Een vervroegd verjaardagsfeestje dus! 

Een lieve kaart, mooie bloemen en heerlijke paaseitjes heb ik van hen gekregen. De rest van de middag hebben we lekker op de bank gehangen en trots nemen we dan op zulke dagen onze eet-bestelling in ontvangst. Sinds ik in de stad woon en alles zo vlakbij is (of zo snel bij jou is) zijn we hier in de weekenden toch wel makkelijk mee. Omdat we toch iets wilden ondernemen en ik natuurlijk om twaalf uur jarig was, zijn we nog even de stad in gegaan. Bij speciale gelegenheden trakteer ik mijzelf altijd een op Baileys, echt een toetje vind ik dat. Klokslag twaalf uur voel ik mij stiekem altijd weer een klein meisje: JARIG!!

♥ Zondag
Yes! Nog steeds Jarig!! 
Oud&Nieuw en mijn verjaardag zijn altijd twee momenten dat ik extra bewust terugblik op wat ik heb gedaan de afgelopen tijd, maar ook vooruit kijk naar wat ik nog wil en waar ik nog van droom. Doe jij dat ook wel eens?

Mijn ochtend begint al heel fijn met hele leuke cadeautjes van mijn vriend. Ik heb het Bedrock-Boek gekregen dat ik al heel lang wilde hebben. Filosofie, psychologie en hele mooie roze plaatjes, veel blijer kun je mij niet maken. Ook kreeg ik een mooie nieuwe waterkoker, met lampjes! 

Toen door naar de paas-verjaardagsbrunch bij mijn moeder, waar we met de hele familie gingen eten. Ik vier mijn verjaardag eigenlijk nooit, maar eens in de zoveel tijd valt mijn verjaardag dus tijdens pasen en dan vind ik het wel heel leuk om dat uitgebreid te doen. Mijn moeder pakt dan echt gigantisch uit en voorziet ons van een heerlijke maaltijd.

Veel lieve kaarten en mooie cadeau's heb ik gehad. Van mijn zus kreeg ik bijvoorbeeld een pot om voor het hele jaar briefjes in te doen samen met mijn vriend; van mooie gebeurtenissen, fijne herrinneringen of lieve opmerkingen. Na een jaar kunnen we dan samen kijken wat voor mooie momenten we verzameld hebben. Zij doet dit al met haar vriend en dat vond ik zo'n gaaf idee! Het lijkt mij ook echt iets heel moois en leuks om te doen.

Hoewel ik heel erg houd van uiteten gaan, heb ik volgens mij nooit eerder in 48 uur zo veel buiten de deur gegeten.. Om mijn verjaardag af te sluiten zijn we die avond naar één van onze lievelingsrestaurants geweest. Een beetje moe, maar intens gelukkig en voldaan sluit ik hier mijn dag en mijn week af. Wat een drukke, maar fijne week was dit geweest! Op naar een nieuw levensjaar, en gewoon weer naar maandag natuurlijk..

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Z. - Maandag 2 april 2018 13:10
Leuk leuk leuk! :)
Je haar is echt super mooi. Ik denk al vaker na om terug iets met mijn haar te doen, maar durf nooit. :p
Wat is antikraak wonen eigenlijk?

Liefs!
Blijerd123 - Maandag 2 april 2018 14:29
Me tooo! Ik ben het al 2 jaar aan t proberen.. de stap om m'n haar te verven, "~ of met pastel miss
weet iemand hoe dat moet??? :)
Daphne - TeamProud2Bme - Donderdag 12 april 2018 12:59
Hey Z,

Dankjewel voor je reactie. Op een dag durf je het ongetwijfeld ineens!
Anti-Kraak betekent dat je tijdelijk kunt wonen in huizen of kantoorpanden die gesloopt of gerenoveerd gaan worden. Zodat komt een wijk niet zo snel leeg te staan en kun je er voor een tijdje goedkoop blijven.

Fijne dag vandaag!
Liefs.
Zeevrucht - Maandag 2 april 2018 13:22
Hallo Daphne,

Allereerst van harte gefeliciteerd!
Leuk verslag van jouw week.

Liefs,
Miss Minority - Maandag 2 april 2018 14:06
Nog gefeliciteerd! En leuke foto's, duidelijk een fijne week :)
Nikki98x - Maandag 2 april 2018 14:06
Heel leuk om te zien en te lezen!!
Hope44 - Maandag 2 april 2018 14:14
Wat een leuke foto's. Je haar is erg leuk! Gefeliciteerd :)
Lost girl - Maandag 2 april 2018 15:47
Gewoon iets wat me opvalt in jullie weekplogs. Jullie eten zo vaak buiten de deur. Of het komt altijd precies zo in een plogweel uit natuurlijk haha. Is dat niet hartstikke duur om zo vaak uit eten te gaan? Is dat normaal dat je daar meerdere keren of zelfs elke week gebruik van maakt? Zijn er meer mensen die dat opvalt of ben ik daarin afwijkend van de "standaard"? Bij ons thuis is namelijk buiten de deur eten iets heel speciaals wat je misschien een paar keer per jaar doet. Ik vraag het me gewoon af of mensen dit herkennen?

Verder natuurlijk van harte gefeliciteerd!! Hoe jong ben je geworden? :)
anniek - Maandag 2 april 2018 15:55
Mee eens hoor... wellicht ook verschil in welke situatie je leeft. Verdien je zelf al je inkomen of studeer je? Of heb je net een opgroeiend eigen gezinnetje, koophuis met hypotheek enz. Bij de ene situatie houd je logischerwijs meer eigen geld over dan bij de andere. Zelf heb ik nu een jong gezinnetje met twee kinderen. Ik werk niet veel omdat ik vooral mama en huisvrouw wil zijn. We hebben een koophuis met hypotheek. Dan maak je keuzes. Maar het leven wordt er gelukkig niet minder fijn van!
Laura - Maandag 2 april 2018 16:13
Ja dat klopt helemaal:) Toen ik nog bij mijn ouders woonde gingen wel wekelijks (minstens) uit eten en kochten regelmatig luxe broodjes, beleg, verse sapjes etc. Nu doe ik dat niet en merk ik dat ik voor minder geld een wat 'luxer' diner thuis op tafel kan zetten. Ik ben nu namelijk student en leef van lucht (lees: een lening:p). Het ligt inderdaad aan de situatie:)
Als ik bij mn moeder op visite ga gaan we altijd uit eten:p lekker profiteren!
C - Dinsdag 3 april 2018 07:19
Mijn vriend en ik hebben allebei een goed salaris maar ook wij gaan niet zo vaak uit eten. Maar misschien is het idd een kwestie van prioriteiten stellen: wat vind je belangrijk? Als dat uit eten gaan is, geef je daar meer aan uit.
Denk dat wij daarentegen relatief veel kwijt zijn aan de boodschappen bijv omdat ik regelmatig bio producten koop. Daar ligt voor mij weer een prioriteit die een ander misschien niet heeft
Muisje - Maandag 2 april 2018 16:58
Ik herken het. Misschien ook iets met leeftijd? Toen ik 16-20 was at ik ook maar max 10x perenjaar buiten de deur, toen ik op kamers ging en studeerde werd dat minder vanwege het geld en na de studie is het iets wat wekelijks kan voorkomen omdat het nu (rond de 30 jaar) iets heel normaals is ..

Denk dat het dus echt afhangt van je leeftijd en situatie financieel.
Sammie - Maandag 2 april 2018 19:10
Wij, vanuit het gezin, gaan ook maar zelden uit eten. Mijn vader en zijn nieuwe vriendin gaan echter iedere week minimaal 1 keer uit eten! Dat is hun vorm van ontspanning. Het is maar net waar je je geld aan uit wil geven en waar je voldoening uit haalt! En inderdaad je algehele situatie.
Aniek - Dinsdag 3 april 2018 00:11
Valt mij ook op! Ook zo vaak koffie halen buiten de deur, als je uitrekent wat dat kost op jaarbasis..
Paulien - Dinsdag 3 april 2018 08:16
Ik vind dat wel meevallen. Ik ga ook zeker een paar keer per maand uit eten en koop regelmatig koffie of lunch buiten de deur. Vriendinnen van mij ook. Ik zie dat als mezelf iets gunnen en het leven aangenaam voor mijzelf maken. Daarnaast koop ik ook biologische producten e.d. In de supermarkt. Ik werk er hard voor om dit te kunnen betalen en sta mezelf dit ook toe. Ik hoop niet dat Daphne door al deze twijfels over haar uitgaven patroon zichzelf minder gaat gunnen. Zeker gezien haar verleden met een eetstoornis heeft ze zichzelf lijkt me al lang genoeg zaken ontzegt.

Leuke plog Daphne, daar ga ik nu een beetje aan voorbij! Sorry :)
Lost girl - Dinsdag 3 april 2018 22:33
Op zich lijkt het me toch niet verkeerd dat als je je leven open stelt naar buiten via de media, dat je daarop vragen kan krijgen. Ik vind het juist goed als iemand zich zelf laat zien en ruimte geeft voor discussie. Ik zou dat zelf niet durven uit angst voor commentaar. Maar blijkbaar voelt daphne zich daar sterk genoeg voor. Super stoer!
Paulien - Dinsdag 3 april 2018 23:00
Dat mag je vinden, net zoals dat ik iets anders van jouw reactie mag vinden :)
Rebecca - Donderdag 5 april 2018 01:50
Ik ga ook zeker 1x per week buiten de deur lunchen en/of uit eten en zit ook minstens 1x per week op het terras met wat lekkers (nacho's oid). Voor mij is dit wel normaal en vind het dus eigenlijk wel standaard. Ik vind het ook lekker en gezellig, dus geef daar graag m'n geld aan uit.Echt een hele leuke plog en nog gefeliciteerd met je verjaardag:)
Corinne - Maandag 2 april 2018 17:22
Gefeliciteerd nog Daphne! Leuk dat je ons weer meegenomen hebt in je weekje :)
britneyangel - Maandag 2 april 2018 17:26
gefeliciteerd! leuke week had je gehad !
Vlien - Maandag 2 april 2018 20:34
Nog gefeliciteerd!
Maya - Maandag 2 april 2018 20:52
Hoi!
Gezellige week! Gefeliciteerd nog! Hoeveel jaartjes ben je geworden? x
Daphne - TeamProud2Bme - Donderdag 12 april 2018 12:55
Hey Maya,

Dankjewel nog! Ik ben 25 lentes jong geworden.

Fijne dag vandaag!
Paulien - Dinsdag 3 april 2018 08:16
Oh en nog gefeliciteerd!!
vraagje aan daphne - Dinsdag 3 april 2018 23:09
maar eerst nog even dit: superleuke plog!! :) Je bent echt een ster voor dit team volgensmij ;)

Ben je dan op 1 april jarig? Zoja, bijzondere datum en wordt je dan niet extra in de maling genomen?

Nog gefeliciteerd! doeggg
Daphne - TeamProud2Bme - Donderdag 12 april 2018 12:55
Hey,

Dankjewel! Leuk om te horen!
Ja best een bijzondere datum he, haha. Nou de grap is eigenlijk vooral dat iedereen altijd denkt dat ik zo veel in de maling word genomen, dus het bij voorbaat zielig vindt. Daardoor gebeurd het eigenlijk nooit ;)

Fijne dag vandaag!
LX - Woensdag 4 april 2018 09:56
Gefeliciteerd! En yay voor Gilmore girls!