Ploggen: De ups en downs van Phoi Cai 3

 

Leuk dat jullie weer een kijkje nemen in mijn nieuwe plog! Wat gaan de weken snel voorbij. Deze week laat ik jullie zien hoe mijn weekje is geweest. Hier en daar had ik wat mindere momenten, maar over het algemeen kijk ik terug op een fijn weekje! Ik heb dingen gedaan die ik in eerste instantie best spannend vond, maar waar ik achteraf best tevreden over was. Daarnaast heb ik mijn weekje afgesloten met wat zelfzorg en verwennerijen. Veel leesplezier!

collage

♥ Up van maandag
Mijn week begon eigenlijk best stressvol, doordat mijn man vroeg weg was voor werk. Daardoor moest ik voor het eerst zelf de meiden uit bed halen, omkleden, voeden en het ontbijt klaar maken. Ik vond dit best spannend doordat ik niet altijd alle handen vrij heb om beide meiden aandacht te geven en doordat ik in de ochtend heel moeilijk wakker word. Na een slechte nacht was ik dan ook om 5 uur al op, zodat ik niks zou missen. Gelukkig ging alles super goed en ze werkten allebei zo goed mee. Alle spanningen waren voor niets geweest en achteraf was ik best trots op hoe ik dit aan was gegaan.

maandag

♥ Up van maandag
Omdat mijn man vroeg weg was, was hij ook vroeg thuis. We besloten spontaan uit eten te gaan en ik vond dit echt heel gezellig. We hebben dit al een tijd niet meer spontaan gedaan, omdat het nu eenmaal niet altijd even handig is met twee kleine kinderen. Ik heb er ontzettend van genoten!

maandag

♥ Down van dinsdag
Tijdens het werken heb ik aan een blog gewerkt waarin we beschreven wat we tegen onze jongere ik zouden willen zeggen. Ik vond dit best lastig te bedenken maar ik vond het ook mooi om mezelf iets mee te kunnen geven. Alleen bleef er een gek gevoel hangen en zocht ik eventjes contact met mijn man. Ik dacht dat het gevoel weg was, naar na het werken werd ik overvallen door een intens verdrietig gevoel. Het stilstaan bij vroeger riep namelijk ook herinneringen op van de mensen die er waren toen ik opgroeide en al snel werd dit omgezet naar het verdriet en gemis van degene die er niet meer zijn. Laatst schreef ik nog in een blog dat ik me de laatste keer huilen niet kon herinneren. Vandaag liet ik de tranen maar even gaan…

dinsdag

♥ Up van woensdag
Ik begin deze nieuwe dag met een wandeling met de meiden. Hoe eng ik het ook vind, laat ik Romy tegenwoordig vaker stukjes meelopen in plaats van haar alleen maar te laten zitten. Ze luistert niet altijd even goed en test regelmatig mijn grenzen, maar vandaag ging het allemaal zo soepeltjes. We hadden fijn gewandeld en Romy had ontzettend veel lol.

woensdag

♥ Down van woensdag
In onze keuken hadden we al een langere tijd kindersloten voor de keukenkastjes, zelfs voordat we kinderen hadden. We hadden ze voor de katten omdat ze van alles uit de kastjes trokken om te eten… Zelfs met de kindersloten halen ze regelmatig dingetjes uit de kast. We moeten namelijk alle etenswaren verstoppen in kasten zodat ze niks kunnen pakken. De laatste tijd kruipen ze zelfs in een kast waarvan we niet hadden verwacht dat ze die open zouden krijgen vanwege de zware pannen. Na meerdere keren kapotte verpakkingen en half aangevreten pakken koeken aan te treffen vonden we het wel genoeg geweest. Tijd voor nieuwe kindersloten…

woensdag

♥ Up van donderdag
Het was een rustig maar fijn dagje. In de middag kwam mijn schoonmoeder langs om even te kletsen ter voorbereiding van onze vakantie. We gaan binnenkort een midweekje weg naar Center Parcs. Ik heb er ontzettend veel zin in! In de avond hadden we nog een fijn momentje samen voordat de meiden gingen slapen.

donderdag

♥ Up van vrijdag
Vandaag gingen we voor het eerst met Liv zwemmen. Tijdens de zwemles van Liv had ik heerlijk in het water gespeeld met Romy. Het was alweer een tijd geleden dat ik mee kon doen met een zwemles en ik vond het best spannend om weer een zwempak aan te doen na mijn tweede zwangerschap. Ik ben verder absoluut niet bezig met het strak worden maar op zulke momenten is het wel even slikken. Maar het moment dat ik het water in ging met mijn meiden, waren ook alle spanningen weg. Ik kon niet anders dan genieten.

vrijdag

♥ Down van vrijdag
In de middag sloeg de stress toe rondom de vakantie. Ik kan me weken van te voren al zorgen maken over dingen die we zouden kunnen vergeten en ik vind het ook gewoon spannend om voor het eerst met de meiden op vakantie te gaan. Ik wil het dan zo goed mogelijk voorbereiden en zo min mogelijk vergeten. Liever te veel mee dan te weinig?! Ik had een lijstje (nou ja, eerder lijst!) van spullen en vandaag was ik maar alvast begonnen met het verzamelen van de kleding voor de meiden. De stress is bij lange na nog niet weg, maar het is een begin.

vrijdag

♥ Up van zaterdag
Ik twijfelde al een paar weken of ik naar de kapper zou gaan. Wat betreft lengte hoeft er niet veel af, maar ik heb een flinke bos haren waardoor het al snel te zwaar wordt. Een kappersbeurt kan soms best prijzig zijn en daarom heb ik het een lange tijd uitgesteld om kosten te besparen. Jammer genoeg betekent het dat ik daardoor regelmatig met hoofdpijn rondloop. Zelfzorg is niet altijd even makkelijk geweest, maar op een gegeven moment moet ik mezelf voorop stellen en voor mezelf kiezen. Vandaag een kappersbeurt waarbij ik mijn haren goed liet uitdunnen. Wat een verlichting! 

zaterdag

♥ Up van zaterdag
Normaal gesproken werkt mijn man altijd op zaterdagen maar vandaag was hij vrij! We zijn samen de stad in geweest en hebben even gewinkeld voor de vakantie. Het was ook nog eens heerlijk weer en we trakteerden onszelf op een slush. Super zoet maar wel erg lekker.

zaterdag

♥ Up van zondag
Inmiddels alweer mijn derde moederdag en ook vanochtend stond er een heerlijk ontbijtje klaar op tafel. Ik kreeg een lijstje met een foto van Liv en mijzelf met daarnaast een voetafdruk van Liv. Twee jaar terug gaf ik een zelfde soort lijst aan mijn man voor vaderdag met daarbij een voetafdruk van Romy en een foto van hun. Ik vond het daarom ook wel erg mooi dat ik er nu één heb met een voetafdruk van Livje! In de avond waren we nog bij mijn mams geweest om voor haar te koken. We hadden deze rijkgevulde pokébowl gemaakt. Het was erg lekker!

zondag

En daarmee sloot ik mijn weekje af. Ondanks dat ik veel fijne momenten heb gehad, merk ik wel dat het ook een pittige week was geweest wat betreft spanningen. Het hoort er soms eenmaal bij en ik laat het er ook wel zijn. Op zulke momenten kan het dan extra fijn zijn om mild te zijn voor jezelf. Mede door de nodige rustmomentjes kan ik over het algemeen terugblikken op een fijne week. Ik ben benieuwd wat de komende weken voor mij in petto heeft! 

Hoe gaat jouw weekje er uitzien?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Maandag 13 mei 2019 21:28
Wat mooi om te zien dat je ook als moeder zo open bent over je gedachtes en gevoelens.
Pijntje - Dinsdag 14 mei 2019 09:31
Mooie blog. Uit alles spreekt dat je gewoon een goede moeder wil zijn. Daar is volgens mij niets mis mee!
ann - Dinsdag 14 mei 2019 12:10
Mooie blog, dank je daarvoor!
Jullie hebben wel bengels van katten!
Astrid - Dinsdag 14 mei 2019 20:03
Ik vind je blogs altijd zo fijn en herkenbaar!