Ploggen: De ups en downs van Irene

 

Het leven gaat met ups en downs. Dat geldt voor jou, maar natuurlijk ook voor mij. We zijn immers allemaal mensen en dat is helemaal oké. De afgelopen week heb ik me zowel ontzettend goed, als behoorlijk slecht gevoeld. In deze plog deel ik deze momenten met jullie.

 

Up van deze week
Een up die eigenlijk voor de hele afgelopen week heeft geteld is toch wel het lekkere weer. Daar fleur ik echt helemaal van op. De afgelopen weken al merk je dat het langer licht is. Niet meer in het donker naar kantoor en terug naar huis. Het warme zonnetje doet me dan extra goed en de lentekriebels kan ik niet meer ontkennen. Prachtig weer voor een wandeling, maar ook al fijn als je even op de fiets ergens heen moet of zelfs wanneer je binnen zit te werken. Je merkt dat de mensen op straat ook vrolijker zijn. Ik kan niet wachten tot ik geen winterjas meer aan hoef of zelfs zonder jas naar buiten kan.

Down op maandag
Hoewel maandag verder een prima dag was, vond ik de nacht minder fijn. Ik droomde namelijk dat er echt tientallen mensen in mijn huis probeerden in te breken. Met alle macht probeerde ik spullen voor de ramen en deuren te schuiven, maar telkens werd het weer weggeschoven. Het was dweilen met de kraan open en best wel eng ook! Voor m'n gevoel duurde dit al uren, maar toen ik wakker werd was er pas anderhalf uur voorbij. Dan zinkt de moed me toch een beetje in de schoenen, als ik maar niet een hele lange nacht voor de boeg heb vol met vervelende dromen. De nacht bleef onrustig, maar van de 'inbrekers' heb ik geen last meer gehad. Gelukkig maar. Vraag me altijd af wat zo'n droom dan betekent.

Down op dinsdag
Het hoge woord mag er eindelijk uit. Ik mag voor Parkpop 2019 de artiesten interviewen en een reportages maken over het festival. Mega tof en ook spannend! Ik heb er de afgelopen maanden flink voor geoefend. Ik had nog nooit eerder mensen geïnterviewd en zo'n cameraman en microfoon is toch weer anders dan de vlogcamera die ik intussen wel gewend ben. Vorige week was het eerste interview. Ik voelde me er heel erg goed over en was dan ook ontzettend blij, maar toen ik de beelden terug zag voelde ik me ineens een beetje stom.

Inhoudelijk was het echt leuk en zag ik de groei die ik heb gemaakt, maar op de één of andere manier vond ik dat ik er heel stom uit zag op beeld. Daar heb ik echt even over wakker gelegen. Ik voelde me plotseling zó onzeker, terwijl het daarvoor nog zo goed had gevoeld. Misschien ook niet gek als je zo iets nieuws gaat doen, maar leuk was het niet. Eenmaal thuis maakte ik een foto voor m'n Instastory waar ik mezelf wel mooi op vond. Misschien klinkt het stom, maar toen voelde ik me toch weer ietsje beter, haha. Voor beide foto's geldt natuurlijk: Het is allemaal maar een momentopname. Ik wil daar niet te zwaar aan tillen. 

Up op dinsdag
In de middag op kantoor had ik het er met Lonneke al over dat er deze avond een supermaan zou zijn. De volle maan staat dan dichterbij de aarde en lijkt extra groot. Echter is dat volgens een bericht in de Standaard voornamelijk een illusie. Hij staat wel degelijk dichterbij de aarde, maar je zou het met het blote oog niet echt goed kunnen zien. Hij lijkt vooral zo groot, omdat hij aan het begin van de avond nog dicht bij de horizon staat. Als je ondersteboven naar de maan zou kijken en de horizon dus weg is, zal je zien dat het allemaal wel meevalt met hoe groot die maan is.

In de avond kreeg ik weer een appje over de maan en ik besloot de proef meteen op de som te nemen. Ik stuurde de foto naar Lonneke en via de app hebben we hier echt om moeten lachen. Sta je dan, midden op straat, tussen je benen door naar de maan te kijken. Hahaha. Ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden, wel of niet groter, de volle maan was in ieder geval ontzettend mooi.

Up op donderdag en zaterdag
Zowel donderdag als zaterdag zijn er weer filmpjes opgenomen voor Parkpop. Ik heb het er maar druk mee. Zo ongemakkelijk als ik me bij het terugkijken van het eerste filmpje heb gevoeld, zo tof vond ik het nu. Ik ben echt ontzettend blij met hoe het eruit ziet. Bovendien is het heel erg gaaf om overal bij te mogen zijn. Ik spreek een hoop leuke mensen en ontdek ook weer nieuwe muziek. Zo'n leuk avontuur! Ik kan niet wachten tot het online komt.

Up op zaterdag
Aan het begin van deze week was ik met deze tekening begonnen en vandaag was hij af. Het best wel weer een ander stijltje dan ik de laatste tijd vooral heb gedaan en ben blij met het resultaat. Meteen heb ik een lijstje gehaald en hem gefotografeerd. Intussen hangt hij weer ergens anders, namelijk op de muur met de katten en de hoepel (die niet echt rond meer is, maar het nog prima doet). Toen ik hem daar ophing bedacht ik me dat het misschien wel leuk zou zijn om langzaam maar zeker die hele muur vol te hangen met ingelijste tekeningen. Ik heb wel eens bij iemand anders gezien dat ie een haast een soort behang van fotolijsten had. Zo tof. Ik ben meteen helemaal enthousiast. Voor de katten en de hoepel vind ik wel weer een ander plekje. Ik word er echt blij van om het werk waar ik trots op ben op te hangen in mijn eigen huis. 

Down op zondag
Toen ik mijn basgitaar wilde stemmen kwam ik erachter dat mijn stem-pedaaltje stuk is. Echt vervelend, maar aan de andere kant kwam het niet als een verrassing. Al een tijdje kreeg ik af en toe een schok van het ding, dus iets zat er niet goed. Hij is ook best wel oud volgens mij, want eigenlijk was hij van m'n vader. Binnenkort maar een nieuwe kopen. M'n basgitaar stemmen op gehoor via YouTube-filmpjes gaat best prima, maar in de oefenruimte vind ik zo'n pedaaltje toch een stuk makkelijker.

Een beetje gek om af te sluiten met een down, maar m'n dagje was verder eigenlijk heel fijn. Het was namelijk echt een chill dagje. Een zelfzorg dagje. Een beetje tekenen, basgitaar spelen, op m'n gemakje boodschappen doen, genieten van de zon, een beetje opruimen, de Sims spelen, door de kamer dansen en verder niet zo veel hoeven. 

Ik hoop dat je het leuk vond om op deze manier een weekje met mij mee te kijken. Het is weer eens iets anders dan de gebruikelijke plogs. Zelf vind ik dit wel een hele leuke manier van het in beeld brengen van onze weekjes. Juist die ups en downs maken het zo menselijk. Zelf had ik wel eens het gevoel dat anderen het veel beter en leuker hadden dan ik, maar we hebben allemaal wel eens wat. Ik denk dat het mogen delen daarvan ons ook weer dichter bij elkaar brengt. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt en natuurlijk heel benieuwd naar hoe jouw weekje is geweest. Kan je zowel een up als een down noemen?

♥ Liefs,
Irene

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Pris.wil.cappuccino - Maandag 25 februari 2019 21:27
Mooi mens ben je toch!
I. - Maandag 25 februari 2019 22:20
Je doet het geweldig Irene! En ik weet ik ga dat niet goed praten, want die onzekerheid zit er nou eenmaal, maar 'your value is not based on your productivity.' :)
Fairytale - Dinsdag 26 februari 2019 07:37
Heel leuk om te lezen de ups en downs, heel menselijk. Super knap dat je voor de camera durft te gaan staan.

Up; met de paarden naar het strand en daar lekker uitwaaien en een heerlijk zonnetje erbij.
Down: spiegelen bij pmt en er helemaal van in paniek raken. Vind dat zo moeilijk.
britneyangel - Dinsdag 26 februari 2019 08:58
kei leuk dat je de interviews mag doen!
Doep - Dinsdag 26 februari 2019 11:13
Ik kijk altijd erg uit naar de maandag om jullie plogs te lezen. Zelf vind ik fijn om te lezen hoe jullie je dagen invullen en wat jullie gedaan hebben, ook al zijn het soms normale dagen. Ik haal hier mn inspiratie en motivatie vandaan. Misschien is het een idee om de ups en downs in jullie weekverslagen te verwerken zodat het meer een combinatie gaat worden?
Irene ik vind je echt een mooi mens!
Veerle - Dinsdag 26 februari 2019 20:06
Lief mens ben je Irene!
Ieleen - Dinsdag 26 februari 2019 20:07
Wat leuk dat jij nu de interviews doet!! Leuk leuk! Nou zie je dan vast binnenkort voorbij komen. :-)