Plastische chirurgie App

 

app

Facelift, nosejob, botox hier, botox daar; alsof het niets meer voorstelt. Dit is hoe steeds meer mensen denken over plastische chirurgie. Jezelf verbouwen en anders maken dan je bent, lijkt langzamerhand iets normaals te worden. Ben je ontevreden met je lippen of beginnen je wangen een beetje te hangen met de jaren? Zie daar dan vooral de schoonheid niet van in, maar trek het strak! 

Een grote groep mensen heeft er gelukkig het geld, het lef of de interesse niet voor. Programma's zoals ''Gewoon mooier'' lijken ernaar te streven plastische ingrepen ''gewoon'' te laten lijken. ''Zit je ergens mee? Doe er dan wat aan!'' zou hun motto kunnen zijn.

Ik merk zelf dat ik ook steeds begripvoller ga kijken naar mensen die eigenlijk zichzelf niet nemen zoals ze zijn. Als je niet oppast krijg je bijna bewondering dat die mensen zo'n ingreep ''aandurven''. Tegelijkertijd heb ik gelukkig veel meer bewondering voor mensen die er prachtig uitzien door wat ze uitstralen en wie ze zijn. Mensen die werken aan hun binnenkant, zodat het aan hun buitenkant zichtbaar is. En beetje rommelend in de App Store van mijn telefoon vind ik overigens steeds meer rare Apps die betrekking hebben op het niet accepteren van jezelf, maar veranderen. Isurgeon PRO is een app waarmee je kunt kijken of plastische chirurgie iets voor jou is door middel van een spelletje. Met een fotobewerkingsprogramma kun je bijvoorbeeld een nosejob uitvoeren op een foto van jezelf of iemand anders. Natuurlijk kan het ook enorm grappig zijn om met deze Apps te rommelen, maar het wordt wel heel realistisch door het gebruik van eigen foto's.

Andere Apps geven je iets serieuzer weer wat er mogelijk is. Door deze Apps creeër je een onrealistisch beeld van je eigen lichaam. Uiteindelijk zal zo'n operatie namelijk behoorlijk zwaar zijn, vaak niet zonder complicaties verlopen en altijd littekens nalaten. En je weet natuurlijk nooit zeker of het wordt zoals je graag zou willen. Van nature een rechte neus hebben, is iets anders dan hem recht laten maken! 

Natuurlijk zijn er ook plastische ingrepen die niet alleen gericht zijn op het ''perfecter'' maken van je lichaam. Maar de Apps die hier staan, zijn daar niet op gericht. Plastische chirurgen zoals Dr. Payman Simoni werken met deze App mee aan het promoten van alles wat zelfacceptatie tegen gaat. 

Hier onder zie je de Dr. Simoni App.

app 

Door deze Apps lijken de heftige definitieve ingrepen een fluitje van een cent. Alsof je je haar in een ander modelletje laat knippen. Er is ook een speciale borst-inplantaten-App. IAugment geeft je een redelijk realistisch beeld van inplantaten, doordat ook hier gebruik wordt gemaakt van je eigen foto. Je weet natuurlijk nooit hoe het er in het echt uit zou zien, maar deze App geeft je wel de mogelijkheid jezelf met grotere borsten te zien. 


app

 

Gelukkig zijn er ook positieve Apps waarmee je je gezicht of dat van je vrienden kunt ''verbouwen''.
Make Over is zo'n App. 

Welk effect hebben de plastische chirurgie-Apps op jonge meiden?

Wat denken jullie? 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

marloes - Zondag 4 december 2011 12:47
ik denk dat als ze al een gedachten hebben dat ze het willen
en ze zien hoe het er uit kan zien dat ze het dan ok echt gaan doen.

liefs
Lotte - Zondag 4 december 2011 15:18
Haha, ik wil dat ook eens proberen! Gewoon voor de lol. Helaas heb ik 'n blackberry. :\
Paula. - Zondag 4 december 2011 21:19
Hihi, ik wil het wel eens proberen! Jammer dat je die ene moet betalen. Dat gaat me toch net te ver xD.
Iris - Maandag 5 december 2011 20:11
Grappige app. Heb helaas geen smartphone.
Maar fotoshoppen komt ook in de buurt;).
Lili - Donderdag 12 januari 2012 18:52
OMG te gek voor woorden. Grappig om het voor de lol te doen maar als je dit serieus neemt ben je wel echt een beetje door gedraaid. Als je goed kijkt naar die borst vergroting app zie je dat het niet klopt. Ik moest zelfs lachen zie die armen die vormen helemaal mee. Maarja verder heb ik op een eengreep geen opmerking alleen over de foto van die app.
xx
Lili
Lisa - Maandag 8 juni 2015 14:21
Als er een onderdeel van je lichaam is waar je de hele dag aan denkt of mee zit dat het er niet uitziet zoals jij het wilt, waarom nief. Iedereen is vrij om daar zelf in te beslissen. Ik denk dat mensen die tegen plastische chirurgie zijn dit nooit hebben ervaren en nooit zullen begrijpen. Ik ga bijvoorbeeld binnenkort mijn borsten verkleinen. Redenen zijn zowel dat de grootte zorgt voor lichamelijke klachten, maar ook emotionele klachten.