Niet perfect en toch model?

 

Ik werd bijna 18 toen ik voor het eerst als model werd ontdekt. Ik model? Ik was stomverbaasd. Nog nooit had ik stil gestaan bij het idee om modellenwerk te doen. Ik was dat rare meisje op school. Elke dag kreeg ik gemene opmerkingen over mijn verschijning. Ik had dreads, droeg armbanden totaan mijn ellebogen en wijde donkere kleding.Hoewel mijn pestkoppen hard probeerde om me rot te laten voelen besteedde ik er niet teveel aandacht aan.

Ik had geen interesse om erbij te horen, of nog beter om mezelf mooi te maken of te voelen. Liever lag ik tot de laatst mogelijke seconde in bed. Nu was ik ineens interessant, mooi, fashion, edgy. Met een team stonden ze om me heen te dansen. Ik moet de hele dag een rood gezicht hebben gehad. Hoewel de scouts enthousiast waren, was mijn omgeving sceptisch. “jij een model? Je word opgelicht!” “Hmm, je ziet er ok uit hoor, maar niet mooi of modelwaardig” “jij hebt zo’n gekke neus, misschien moet je eerst plastische chirugie doen”. Inderdaad, ik zie er niet uit als de shampoo en tandpasta meisjes.

model

Ik zal nooit in een Victoria Secret fashion show lopen, maar betekend dat dan dat ik niet mooi genoeg ben? Als iemands schoonheid standaard anders is, dan is alles wat daarbuiten valt... lelijk? Is het niet merkwaardig dat een klein groepje mensen bepaalt wat mooi en niet mooi is en dat dit ideaal wordt overgenomen door velen. Wat ik nog merkwaardiger vind is de ongeschreven regel dat je gemene comments mag achterlaten op iemands social media als degene niet bij dat mooie elite clubje hoort.

Ik raak er stil van en vraag me af of we respect en beleefdheid hebben verloren door achter onze veilige computer te kruipen en te haten op iemand, die je nou waarschijnlijk nog nooit kwaad heeft gedaan. Ik zie hoe inspirerende en motiverende meisjes die niet op een foto model lijken foto’s verwijderen omdat het een mikpunt van pesterijen is. Dat gezegd te hebben ben ik heel blij dat ik niet naar de mensen om me heen heb geluisterd en toch in dat vliegtuig ben gestapt.

model

Ik heb gereisd, gewerkt en geleefd in verschillende landen. Ik heb geweldige mensen ontmoet, stond in tijdschriften die mijn pestkoppen kochten en misschien wel het belangrijkste; Ik heb van mijn gekke neus leren houden in een wereld die je uiterlijk elke dag afkraakt, en na al die jaren ben ik heel erg blij dat ik niet mooi, maar edgy ben.

Eve Oaks

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Mariella - Vrijdag 6 november 2015 13:05
Woow, ik vind het knap van je dat je niet naar de mensen om je heen hebt geluisterd en je toch hetgeen hebt gedaan wat je wilde!
Aine - Vrijdag 6 november 2015 14:26
Mooi geschreven en heel wijs en waar wat je zegt!
N - Vrijdag 6 november 2015 14:45
Mooi stukje! Je hebt een heel mooi gezicht trouwens;) geniet van het reizen en de leuke dingen van je werk!
Merle - Vrijdag 6 november 2015 15:07
Precies!! Mooi geschreven. Ik vind je een topper :)
yoyootje - Vrijdag 6 november 2015 15:14
Ik vind je juist mooi omdat je niet zo'n standaard model bent! Tof dat je gewoon door hebt gezet!
Karin - Vrijdag 6 november 2015 15:27
ik vind je echt prachtig! ♥
Paula - Vrijdag 6 november 2015 15:45
Mooi geschreven!
En Wauw! Wat ben je mooi
xxxm - Vrijdag 6 november 2015 16:18
Jij bent echt mooi!!!
Ingrid - Vrijdag 6 november 2015 16:58
Wat een mooie boodschap geef je mee, ik vind je prachtig!
RosieV - Vrijdag 6 november 2015 17:05
Geen gekke neus, een leuke neus!
En juist de buitenbeentjes zijn geweldige inspirerende mensen.

Daarnaast is iedereen uniek en mooi, weg met de regels.
greenbutterfly - Vrijdag 6 november 2015 18:59
Je bent prachtig! Je instelling is bovendien ook geweldig. Weet je, standaard is saai.. juist de minder standaard verschijnen vind ik prachtig! :)
Ananas - Vrijdag 6 november 2015 21:18
Ik vind je verhaal (en jou daarbij natuurlijk ook) erg inspirerend! Bedankt voor het delen :)
L. - Vrijdag 6 november 2015 22:26
Dit maakt me nou blij. Wie bepaald er inderdaad welke neuzen er wel of niet mooi zijn? Wat een onzin inderdaad. You showed them! En wat jammer dat mensen om je heen altijd zo naar moeten doen uit jaloezie. Als de hele wereld nu wat empatischer was...
Lisa - Vrijdag 6 november 2015 22:38
Je bent prachtig, vanbinnen en vanbuiten
Lost girl - Zaterdag 7 november 2015 00:16
Damn, wat ben jij mooi!
Nina - Zaterdag 7 november 2015 03:08
Zo zie je weer dat jezelf blijven het beste is wat je doen kan ! Dan straal je iets bijzonders uit en dat wordt gezien.
Des - Zaterdag 7 november 2015 07:10
Jij was juist het eerste meisje waarvan ik begreep dat ze model was omdat je zo belachelijk mooi was. De meeste modellen die ik kende waren vooral "alles van te maken". Maar wat me vooral van je bij staat was (is?) je vrolijkheid en hoe sociaal en leuk je was (en bent)
Anoniem - Zaterdag 7 november 2015 09:02
Je hebt dan misschien niet het uiterlijk van een 'standaard' model, maar dat maakt jou juist mooi. Ik vind je een prachtige jonge vrouw en heel dapper van je dat je je niet zo hebt laten beïnvloeden door die pestkoppen. Blijf vooral je mooie zelf
kim300808 - Zaterdag 7 november 2015 10:43
Bedankt voor je inspirerende verhaal! Ik vind die 'imperfecte neus' juist bijzonder! Ik heb een aantal foto's van je bekeken en ben zeer onder de indruk. Naast je verschijning, vind ik je poses en uitdrukkingen echt prachtig.
wendy1066 - Zaterdag 7 november 2015 12:15
wauw wat mooi geschreven
ik ben het helemaal met je eens
Joelle - Zaterdag 7 november 2015 21:54
Ik vind je prachtig