NAE Socialwalk 2 juni: Loop je mee?

 

Op zondag 2 juni 2019 vindt de vierde World Eating Disorder Acition Day (WEDAD) plaats! Een dag met als doel om over de hele wereld meer bekendheid en begrip rondom eetstoornissen te creëren. In verschillende landen worden allerlei activeiten georganiseerd en zo ook in Nederland. In Arnhem kun je meelopen met de NAE Socialwalk in Park Sonsbeek. 

Met alle evenementen die op 2 juni in het teken van de WEDAD plaatsvinden worden belangrijke thema's omtrent eetstoornissen in de spotlights gezet. Voorbeelden hiervan zijn het belang van het vroeg starten van behandeling bij eetstoornissen en de essentiële rol die familie en andere dierbaren hebben in het herstelproces van iemand met een eetstoornis. Ook wordt er opgeroepen om meer en diverser onderzoek te laten doen en een realistischer beeld van de diversiteit van eetstoornissen in de media neer te zetten. 

Met de NAE Socialwalk wordt er ook in Nederland steun betuigd aan deze boodschappen. Jij kunt hieraan meedoen! De kosten zijn €9,99 en hiervoor krijg je een deelnamebewijs (polsbandje), een goodie-bag én een mooi programma wat bestaat uit een gezamenlijke wandeling door een mooi park, met onderweg de sonsbeekmarkt, een vlotconcert, een fotobooth en bij de start en finish zijn verschillende sprekers aanwezig, waaronder Annemarie van Bellegem (kinderarts AMC/Emma Kinderziekenhuis) en Dick Adriaanse (voorzitter van Weet vereniging rond eetstoornissen).

De inschrijvingen op de dag zelf starten om 10:00 in informatiecentrum de Molenplaats, waarna om 11:00 het startsein voor de wandeling wordt gegeven. De wandeling is 3,333 km en onderweg zijn er mogelijkheden voor rustplaatsen. In totaal zal de wandeling ongeveer een uur tot anderhalf uur duren en er is een rolstoel-route voor mindervaliden. 

Wij van Proud zullen aanwezig zijn bij de NAE Socialwalk! Kom jij ook? Je mag ons altijd aanspreken en samen met ons meelopen ♥

Registreren kan via deze link.

Hier vind je het Facebook event.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

l - Vrijdag 17 mei 2019 10:14
De link doet het niet... Maar lijkt me heel erg tof om mee te lopen (en jullie te spreken vooral ♥)
I. - Vrijdag 17 mei 2019 12:10
Link doet het inderdaad niet :(
Lost girl - Vrijdag 17 mei 2019 14:46
Naast huis en voor mindervaliden. Ideale combinatie. Zal kijken of het gaat lukken. Klinkt goed!
Anoniem - Vrijdag 17 mei 2019 15:31
Jammer het is behoorlijk ver voor mij, anders had ik denk ik de stap wel gezet om te komen.
S* - Zaterdag 18 mei 2019 21:34
Ik doe mee.
Rob - Zondag 19 mei 2019 07:01
De goede link is:
https://www.naeweb.nl/NAE-Socialwalk,-tijdens-World-Eating-Disorders-Action-Day,-2-juni-19._70_37.html
x - Zondag 19 mei 2019 07:03
Vind het wel jammer van de kosten. Dat is voor mij in ieder geval een drempel en waarschijnlijk voor meer mensen.