Mijn motivatie met ups en downs

 

Motivatie is een belangrijke rol om te kunnen herstellen van je eetstoornis. Je zoekt de kracht om van je eetstoornis af te komen, want jij bent niet de eetstoornis, maar de eetstoornis staat los van jou. Je wilt je motivatie hebben, want waar doe je het voor? In deze blog deel ik wat mij helpt om mijn motivatie vast te houden.

Waar is mijn motivatie?!
Zoeken naar de juiste motivatie is zo belangrijk. Je kunt je motivatie in veel verschillende dingen zoeken, zoals je school, hobby’s, sport en nog veel meer dingen. Het allerbelangrijkste voor je motivatie is dat je het voor jezelf doet. Je kan anderen wel gelukkig maken, maar waar blijf jij dan? Je wilt herstellen, omdat je weer de gezonde ik wilt worden. Weer kunnen en mogen genieten van de dingen om je heen.

Ik deed het niet voor mijzelf
Ik moest zolang zoeken naar mijn motivatie. Het gaat met pieken en dalen. De ene dag gaat het beter dan de andere. Ik vond het moeilijk om het voor mijzelf te doen. Ik wilde mijn familie gelukkig maken, maar deed het niet voor mijzelf. Ik moest het weer terug zoeken. Maar dan nu wel echt voor mijzelf doen. Zolang zoeken, naar wat mij kan helpen. Lijstjes maken, foto’s zoeken van motiverende quotes en foto’s. Ik moest het ergens vandaan halen.

Mijn motivatie met ups en downs

Opzoek naar mijn doelen
Vaak vind ik het nog lastig om mijn doel voor ogen te houden. Ik heb geleerd dat motivatie enorm belangrijk is. Hier in de kliniek heb ik veel gewerkt aan opdrachten. Ik moest eerst een weg vinden in wat fijn voor mij voelt en wat voor mij werkt. Het is een lastige weg, maar je komt er wel. Veel dingen uitproberen, hulp aanvaarden van anderen en het belangrijkste is het jezelf gunnen, want jij bent het waard.

Maar hoe vind ik dan mijn motivatie?
Waar ik heel veel baat bij heb, zijn lijstjes en foto’s maken. Ga kijken wat jou helpt en wat jou gelukkig maakt. Ik hou heel veel van sporten en wil volgend jaar mijn jaar opnieuw overdoen. Ik wil als gymleraar voor een klas staan, waar ik als voorbeeld voor hen sta. Dit kan een van je doelen zijn om naar toe te werken. Ook heb ik mijn motivatie heel erg in mijn huisdieren gevonden. Ik wil weer met mijn hond kunnen wandelen. Niet moe hoeven zijn door die stomme eetstoornis, maar lekker een grote ronde lopen, waar ik niet moe ben, maar de hond wel. Wat is het toch fijn om weer wat meer energie te hebben.

Waar ik dagen niks of nauwelijks at, voelde me ik zo neerslachtig en niks kon goed gaan. Nu ik in de kliniek weer heb “leren” eten, voel ik me een stuk fitter en kan en wil weer dingen ondernemen. Dit is een heel belangrijk stukje om je motivatie terug te vinden. Je moet je goed voelen, wanneer je aan dit deel gaat werken, maar niet wanneer de eetstoornis aan het woord is.

Mijn motivatie met ups en downs

Hulp vragen
Na jaren lang alles voor mijzelf te hebben gehouden, kwam ik erachter dat dit echt niet werkt. Alles wordt meer en meer en op enig moment komt het er zo heftig uit. Mijn ouders en zus steunen me enorm in mijn weg naar herstel. Ik dacht vaak “dit kan ik wel alleen. Ik heb geen hulp nodig.” Je familie kan een motivatie zijn, maar er moet zeker een heel groot stuk voor jezelf zijn.

Jij wilt herstellen. Accepteer alle hulp die op je pad komt. Accepteer dat je af en toe dips kunt hebben, maar pak daarna je lijst of foto’s er weer bij en vindt het terug. Vraag mensen in de omgeving om hulp. Ze willen je zo graag helpen. Wat mij heel erg helpt is om hulp in de omgeving te vragen en er meer open over te zijn. Ga op zoek naar herstel en zoek je weg erin. Ik herstel en jij ook!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ikkuh1985 - Vrijdag 22 december 2017 22:56
Mooi geschreven!!!
Sterregoesforit - Vrijdag 22 december 2017 23:26
Goed geschreven!! :)
britneyangel - Zondag 24 december 2017 10:28
mooi geschreven