Marie Claire: de drempel verlagen voor hulp bij eetstoornissen

 

"Voor mensen met een eetstoornis is het vaak moeilijk om hulp te vragen", zo luidt de eerste zin van het artikel van online tijdschrift Marie Claire over onze ProudFunding. En zo heb ik het zelf ook ervaren. Het heeft in totaal jaren geduurd voordat ik bij de hulpverlening aanklopte. De drempel bestond bij mij voornamelijk uit schaamte. Ik schaamde me omdat het me schijnbaar niet lukte om 'normaal' te zijn, ik schaamde me om mentaal iets te mankeren. Bang om voor gek uitgemaakt te worden, om bekend te staan als 'het meisje met de eetstoornis'. Bang om het te erkennen en bang om erover te praten. 

Zelf heb ik, tijdens mijn eetstoornis, nooit een veilige plek gehad om met anderen te praten. Waar ik mensen op kon zoeken die echt begrepen waar ik doorheen ging. Advies kon vragen aan anderen die een eetstoornis hadden overwonnen. Dat had het denk ik veel makkelijker en hoopvoller gemaakt. Ik had ook nooit kunnen denken dat ik er zoveel mee bezig zou zijn als ervaringsdeskundige en ik hoop vooral dat dit hoop geeft. Dat ook als het nu eng en onzeker voor je voelt, dit niet altijd zo hoeft te blijven.

Marie Claire beschreef Proud2Bme als een stabiele basis om op terug te vallen. En ik denk écht dat Proud2Bme hierin een verschil kan maken. Ik weet dat Proud2Bme een verschil maakt. Want ik ken jullie verhalen. Ik lees ze bijna dagelijks, hier op ons forum, maar ook op de donateurspagina van onze crowdfunding pagina komen rake berichten voorbij. Ook 'in het echt' hoor ik hoeveel waarde jullie hechten aan deze veilige plek. Wanneer jullie me op straat aanspreken of wanneer jullie - wat ik zo stoer en sterk vind - meedoen aan onze video's (bijvoorbeeld deze video voor de ProudFunding) en ik jullie in het echt zie. Dat raakt me enorm en dan besef ik zo goed waar ik dit prachtige werk voor doe. 

Door de Proudfunding (lees hier meer over de crowdfunding en de noodzaak ervan) die nu loopt, willen we het mogelijk maken dat we dit verschil kunnen blijven maken. We willen blijven praten. Voorbij de schaamte en voorbij het onbegrip. We zijn daarom ontzettend blij dat Marie Claire onze crowdfunding heeft gedeeld. Want we doen het samen, alle beetjes helpen. Proud helpt. Help jij mee? ♥

Wil je graag doneren? Dat kan hier.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anna - Woensdag 27 oktober 2021 13:11
Ik zie het niet voor me dat de 110.000. nog gehaald wordt? Is het niet wat te hoog gegrepen?
Daniël - hoofdredacteur Proud2Bme - Woensdag 27 oktober 2021 13:37
We gaan het zien, Anna! Maar voorlopig geven we de moed nog niet op, hoor. Desnoods gaan we wat langer door dan gepland.

Elke maand wordt Proud bezocht door zo'n 200.000 verschillende mensen. Onze hulp is laagdrempelig: in 12 jaar tijd hebben we nog nooit iets van jullie gevraagd.

Maar de site moet na al die tijd echt worden vernieuwd en helaas zijn daar hoge kosten aan verbonden. Kosten waar geen subsidiepotjes voor te vinden zijn.

Vandaar dat we nu toch een beroep doen op jullie, de leden en sympathisanten van Proud. Elke bijdrage is welkom. Als elke bezoeker van de site een tientje doneert, dan halen we het streefbedrag met gemak.

Kun je niets bijdragen? Help ons dan door onze oproep te verspreiden. We zijn je eeuwig dankbaar!
Hoi - Woensdag 27 oktober 2021 15:46
Hoi, ik heb een idee, kunnen jullie niet samen werken met een instantie wat met eetstoornis zorg te maken heeft, zodat jullie de plannen kunnen uitvoeren die jullie willen bereiken, want eigenlijk is Proud2bme iets met zorg voor mensen met eetstoornissen en onzekerheid over gewicht en eten, dus ik vind wel dat jullie geld mogen krijgen ervoor,omdat het echt een stuk zorg is wat jullie bijdragen. misschien als je jullie plannen op tafel legt bij verschillende instanties, dat ze samen met jullie willen werken. en dat jullie dan geld krijgen.

Groetjes.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 27 oktober 2021 15:57
Heey Hoi,

bedankt voor je lieve berichtje en suggestie. Het is inderdaad een goed idee en zou ons zeker ook helpen. We hebben veel onderzocht maar zijn helaas tot de conclusie gekomen dat een crowdfundings-actie eigenlijk de enige optie is om hiervoor geld in te zamelen. We zouden niet zomaar een beroep doen op jullie als we het niet nodig hadden. Hopelijk begrijp je dit.

Veel liefs!
Hoi - Woensdag 27 oktober 2021 21:37
Dat begrijp ik. Even wat anders zou het leuk zijn om een dag te filmen hoe jullie werken voor Proud2bme. Ik ben daar erg benieuwd naar hoe dat dan gaat en hoe jullie afspreken wie de dagboekjes moet beantwoorden en welke tijd.
Lisa - Donderdag 28 oktober 2021 10:38
Ik zou advertenties op de site niet erg vinden als dat zou betekenen dat de site kan blijven bestaan..
Gigi - Donderdag 28 oktober 2021 08:54
Misschien aankloppen bij instanties die geld hebben?

Nu bereiken jullie vooral een publiek die al niet veel te besteden hebben.