Instaswap: aandacht voor elkaar

 

Dit jaar heb ik voor het eerst meegedaan met de Instaswap en ik heb een paar dagen geleden mijn eerste pakketje mogen ontvangen! Ik ben enorm enthousiast en daarom wil ik jullie dit leuke project niet ontnemen. Het heeft alles te maken met iets doen voor een ander, zonder dat je weet wat je er voor terug krijgt. Het past heel goed bij mij omdat ik mij graag in zet voor anderen en iemand anders graag een glimlach bezorg. Ik ben met veel plezier bezig geweest met het het creëren van een mooi pakket voor iemand die ik niet ken en waarvan ik alleen maar het Instagram account kon zien. Door hier zo mee bezig te zijn was ik veel minder bezig met het feit dat er ook iemand in Nederland bezig was om hetzelfde te doen voor mij...

instaswap

Wat is Instaswap?
Een swap is een uitwisseling en bij de Instaswap heeft dit alles te maken met Instagram. Je wisselt iets leuks uit met iemand anders en dit is iemand die je niet kent maar die ook uit Nederland of Belgie (of ergens anders uit de wereld) komt en ook een Instagram account heeft en meedoet aan dit project. Het initiatief is genomen door Lynda Hovens en het is inmiddels uitgegroeid tot een groot project waar heel wat enthousiaste mensen aan mee doen. Het gaat niet om hoe groot iets en hoe duur het is wat je aan de ander geeft. Je bent volledig vrij in wat je maakt en op stuurt. Natuurlijk is het leuk om het - voor zover dat kan bij iemand die je niet kent - een beetje aan te laten sluiten bij de stijl van de persoon waar jij iets naar op stuurt.

Het is dus de bedoeling dat je iets maakt of koopt voor de ander en dat je dit op een bepaalde datum opstuurt. Via Instagram zijn rond die tijd allerlei foto's te zien van de mooiste creaties en pakketjes. Dit laatste is wel wat vaak lijkt te gebeuren. Een kleinigheidje is ook prima, maar ik heb veel mooie uitgebreide pakketten voorbij zien komen. Instaswap zorgt voor positiviteit en aandacht voor en van elkaar en dat lijkt nou net hetgeen te zijn waar we behoefte aan hebben. Het is een online project dat elk half jaar terug komt. Inmiddels is de #instaswap2016springedition geweest, maar we kunnen ons vast een beetje voorbereiden op de editie van dit najaar!

instaswap

Voor wie maak je wat?
Het is ook geen directe uitwisseling. Het betekent niet dat degene waarvoor jij iets maakt / koopt dit ook voor jou doet. Wanneer je je hebt opgegeven via de website, krijg je op gegeven moment een mailtje waarin staat voor wie jij iets gaat opsturen. Hierbij staat de naam, het adres en het Instagram account. Het is super simpel eigenlijk. Het is overigens wel de bedoeling dat iedereen zijn/haar Instagram account op openbaar zet, anders kun je natuurlijk niet stiekem mee kijken. En... het is niet voor niks een project op Instagram. Het is de bedoeling dat alle deelnemers foto's posten op Instagram zodat er in die specifieke periode heel veel 'happy posts' te zien zijn. Het leuke is overigens ook dat veel deelnemers voornamelijk bezig zijn met knutselen, leuke dingen kopen en lieve kaartjes schrijven voor de ander in plaats van dat zij bezig zijn met wat ze zelf krijgen.

Wat kost het?
Het leuke aan dit project vind ik dat je niet vast zit aan een bepaald bedrag. Je zit natuurlijk altijd vast aan een bepaald bedrag van verzendkosten maar dit hoeft geen pakketpost te zijn. Het mag ook gewoon door de brievenbus. Je hoeft je dus nergens toe verplicht te voelen,... nouja, alleen dat je iets leuks voor iemand verzorgd en dat het op tijd op de post gaat. Het bedrag voor het cadeautje bepaal je zelf. Bij mij loopt dit altijd een beetje uit de hand, maar dit maakt het leuk voor iedereen. Je hoeft er niet veel geld aan te besteden. Je kunt ook iets helemaal zelf maken met de dingen die je nog in huis hebt. Het gaat om aandacht voor iemand en niet om wie het grootste of duurste pakket opstuurt.

Mijn ervaring met Instaswap
Vorig jaar zag ik via Instagram allerlei leuke pakketten voorbij komen en las ik voor het eerst over Instaswap. Ik was gelijk enthousiast en heb mij ingeschreven voor de nieuwsbrief om de volgende editie niet te missen. Het zag er allemaal zo leuk uit waardoor ik al blij werd van het alleen maar kijken ernaar. Dit jaar heb ik meegedaan met de voorjaarseditie. We kregen ruim van te voren de gegevens door en een aantal mensen hadden collages gemaakt ter inspiratie voor degene die iets voor hem/haar ging verzorgen. Ik heb dit zelf ook uiteindelijk gedaan omdat het een handig hulpmiddel kan zijn omdat je elkaar natuurlijk niet kent, maar het hoeft niet. Het is overigens ook niet de bedoeling dat je een hele wishlist gaat maken.

instaswap

Via Instagram foto's en de informatie die daar op stond, heb ik wat dingen kunnen achterhalen van degene voor wie ik iets ging verzorgen. Ik merkte dat dit best lastig was omdat ik niet echt een duidelijke stijl kon vinden. Wel een heel leuke uitdaging. Ik heb uiteindelijk ook besloten om te kiezen voor een pakket waarin ik een combinatie maakte van dingen die ik zag waar zij van hield en dingen waar ik zelf enthousiast over ben. Zo heb ik mijn lievelingsdropjes van de Tuinen in het pakket gedaan maar ook heel lekkere en bijzondere limonade (smaak: salie en lavendel) van Dille en Kamille. Naast nog wat andere dingen heb ik er ook twee armbandjes van mijn eigen webshop, By Indy, in gedaan. Ik vind het juist leuk dat er veel aandacht is voor creativiteit dus dit kon niet missen in het pakket.

Verder heb ik met liefde alles leuk ingepakt en een lief kaartje erbij geschreven. Ik moet ook toegeven dat ik heel weinig bezig was met dat ik zelf ook iets zou ontvangen. Zelfs op de dag waarop we het pakket konden verwachten was ik meer bezig met of mijn swappartner haar pakketje al had ontvangen. Ik heb de dagen rondom de verzenddatum veel op Instagram gezeten om inspiratie op te doen maar ook om de geweldige creaties van anderen te zien. Zelfs een paar dagen later kijk ik nog naar de dingen die anderen hebben ontvangen.

Ik heb zelf overigens enorm veel geluk gehad met degene die voor mij een pakketje heeft verzorgd. Ze heeft er zoveel aandacht en tijd in gestoken en het past zo goed bij mij. We hadden zelfs voor een deel hetzelfde inpakpapier gebruikt. Alles was zo mooi ingepakt en ze had ontzettend lieve kaartjes geschreven. Ik werd alleen al blij van de verpakking. Verder zijn de cadeautjes ook heel erg leuk. Ik ben helemaal weg van de wolkjes slinger (die ze volgens mij zelf heeft gemaakt) en super schattig is als versiering. Verder zit er heerlijke thee bij, een pakketje voor mug cakes, nagellak, leuke dingetjes om zelf dingen mee in te pakken, stempeltjes, etc. Super leuk! Het was heel erg geslaagd wat mij betreft en ik doe zeker de volgende editie weer mee.

instaswap

Hoe doe je mee?
Als je enthousiast wordt van mijn blog, raad ik je echt aan om de volgende editie mee te doen. Het is een leuk project om je aandacht op te richten, je kan je creativiteit er in kwijt en iemand is op datzelfde moment ook bezig voor jou! De volgende editie is in het najaar. De exacte datum is niet vooralsnog niet bekend maar als je dit niet wilt missen, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. De inschrijving staat een bepaalde tijd open en daarna deelt het systeem de swap partners in. Via de nieuwsbrief krijg je bericht over wanneer je je kunt inschrijven en wat de verzenddatum is.

Wil je trouwens terug kijken naar hoe de Instaswap was en wil je zien hoe het er dan aan toe gaat op Instagram? Kijk dan mee via de volgende hashtags die veel gebruikt zijn: #instaswap #instaswap2016springedition #sharesomekindness

Zou jij een keer mee willen doen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

gummybearx - Dinsdag 26 april 2016 19:03
ik heb al meegedaan, mijn zen swap is vndaag op de post gegaan mijn beautyswap gaat 2 mei op de post, en ik doe ook nog mee met de zomerswap
Nikki - Dinsdag 26 april 2016 19:13
Superleuke blog , ik was er al zo benieuwd naar wat instaswap nou was. En nu ik het precies weet; wat een tof project. Ik ben niet actief op instagram (volg alleen mensen) maar ik zou wel heel graag mee willen doen.
Daar ga ik dus naar kijken.
Bedankt voor het delen van het idee.
ps je hebt echt geluk met jouw mooie pakket !
Floor* - Dinsdag 26 april 2016 20:29
Ik had zo graag mee willen doen, maar ik was net te laat. Vooral de kersteditie lijkt me trouwens leuk.
Maar eigenlijk is dit ook best wel een goede manier om even een beetje "liefde" te ontvangen als je dat even nodig hebt, maar niet uit je omgeving krijgt. Top initiatief (:
Aimee - Dinsdag 26 april 2016 21:13
Wat leuk, ik ga het in de gaten houden. Het lijkt mij heel leuk om de volgende keer mee te doen.
xGirl (Simone) - Dinsdag 26 april 2016 22:50
Klinkt heel leuk! Ik ga het ook in de gaten houden :)
vanAnaarB - Woensdag 27 april 2016 08:58
Wat leuk!
Ik zie een Proudswap ook wel zitten.
nikki - Woensdag 27 april 2016 11:35
oooooh ja een proudswap! dát zou zo tof en leuk zijn!!!
Idee van de swap past perfect in het plaatje bij proud; elkaar motivatie, steun, aandacht en liefde geven.

Misschien een forumtopic voor maken of een blog?

zou zo leuk zijn!
vanAnaarB - Woensdag 27 april 2016 14:58
Ik zal een topic aanmaken! Het is alleen lastig om het juiste forum te kiezen. Oproepen? Praat mee over dagelijkse onderwerpen? Creatief&Vrije tijd divers? De mods zullen het vast wel naar het goede subforum verplaatsen, nietwaar?
girlofthemoonlight - Vrijdag 29 april 2016 09:15
@gummybearx je had het erover dat je ook meedoet aan de zenswap, beatyswap en zomerswap. Dit lijkt mij ook erg leuk, maar waar kan je je hiervoor inschrijven?