Ik wil wel, maar doe het niet

 

Als ik later groot ben ga ik midden in Amsterdam wonen. Ik koop tweedehands meubeltjes, fiets door de straten en geef gezellige etentjes met vrienden. Ik ga op vakantie wanneer ik wil, neem een hond en trek erop uit. Of ik begin een eigen winkel met alleen maar spulletjes die ik leuk vind. In ieder geval heb ik genoeg wilde ideeën. Maar waarom doe ik het dan niet?

bucket list

Misschien herken je dit wel. Je wilt van alles en stiekem heb je grote plannen. Toch doe je niet wat je het liefst zou doen. Je gaat niet op voetbal, omdat dat niet hoort of omdat je ouders het stom vinden. Dingen die je stiekem heel graag zou willen ontwijk je omdat je het niet durft, niet mag van je ouders of bang bent te mislukken. Hierdoor loop je enorm veel mooie kansen mis, doe je dingen niet die je eigenlijk zou willen doen en krijg je misschien wel heel veel spijt.

Zo kon ik wel eens enorm jaloers zijn op een vriendin. Zij deed wel wat ze het liefste deed en haar ouders vonden dat prima. Althans, dat dacht ik. Ook zij werd raar aangekeken toen ze op dansles ging. Haar ouders vonden het geen sport en haar vader vond ballet maar tuttig. Toch deed ze het, en dat vond ik onwijs stoer. Maar waarom deed ik dat dan niet?

Misschien woon je al jaren thuis bij je ouders, maar zou je heel graag op jezelf gaan wonen. Je voelt dat je er helemaal klaar voor bent, maar toch neem je de stap niet. Je blijft maar hangen, voelt je verantwoordelijk voor je ouders, bent bang dat je het niet redt of dat je eenzaam zult worden wanneer je de sprong zou wagen. Heel soms durf je het aan, maar wanneer je dan eenmaal bij een kamer mag gaan kijken, zeg je toch weer af.

Ik verzon, en verzin soms nog steeds heel erg veel smoesjes. "Ik doe dit niet om die reden en dat niet om die reden" en zo komt er niets van mijn dromen terecht. Ik blijf maar veilig in mijn vertrouwde cirkeltje ronddraaien. Toch erger ik me eraan dat ik soms die stap niet zet en af en toe zelfs onbewust in mijn eigen smoesjes trap.

bucket list

Vroeger wilde ik liever niet naar feestjes, omdat ik wist dat er dan gedanst werd. Ik durfde niet te dansen, dus ging ik niet. Gelukkig durfde ik naarmate ik wat meer zelfvertrouwen kreeg wel te gaan. Ik vond het eng, en gênant, maar door dingen toch te doen, merkte ik dat het best wel meeviel. Hoe meer ik het deed, hoe leuker ik het vond en hoe meer ik uit mijn dak durfde te gaan.

Maar ook met grotere stappen in je leven bedenk je misschien allemaal smoesjes. Je blijft je verschuilen achter angst of de mening van anderen. Maar pas wanneer je geen spijt meer gaat zitten hebben op je slaapkamertjes in je ouderlijk huis, maar de wereld in gaat en gaat doen waar jouw hart ligt, ga je bloeien. Er ontstaat een soort gevoel van vrijheid en je krijgt meer zelfvertrouwen.

En misschien vinden anderen jouw besluit in het begin onverstandig, stom of jouw hobby suf. Daar wennen ze wel aan. Misschien bak je er in het begin geen bal van of mislukt je eerste kunstwerk, maar geef het een gooi. Probeer dingen uit, verleg je grenzen en stap uit je comfort zone. De dromen die jij hebt zijn dichterbij dan je denkt!

Laat je dromen niet varen, maar doe er iets mee. Maak bijvoorbeeld een Bucket List. Hier op staat vanalles dat je in je leven wilt doen. Er zijn ook verschillende websites waar je ideeen of leuke plaatjes kunt vinden hierover. Kijk bijvroobeeld op www.perfectbucketlist.tumblr.com of www.bucketlist.net. Ik heb een App op mijn telefoon genaamd Dream Bucket waarin ik mijn voornemens bij houd en regelmatig mijn dromen bekijk. Pak je dromen vast en jaag ze na!

follow your dreams

Wat zijn jouw dromen?

Bron foto1, foto2, foto3

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

girl - Dinsdag 9 april 2013 13:11
Een leuk huisje in amsterdam is er ook een van mij! Iig ben ik van plan om volgens jaar op kamers daar te gaan dus het is een begin :)
Roos - Dinsdag 9 april 2013 13:38
Wauw zo herkenbaar. Zo ontzettend veel plannen die ik wil waarmaken, maar zo weinig vertrouwen erin.
Myrtille - Dinsdag 9 april 2013 14:07
Ik ga mijn droom die ik al heb vanaf mijn kindertijd waarmaken: volgend jaar een paar maanden in Frankrijk wonen :) Ik denk dat het me een goed gevoel gaat geven om te doen wat ik al zo lang wil. Natuurlijk zullen er momenten zijn waarop het niet gaat zoals ik had gewild/verwacht, maar er zijn genoeg dingen waar ik van zal genieten!
Flower - Dinsdag 9 april 2013 14:15
Zoveel dromen, zo weinig moed, zucht.
(wel inspirerend artikel!)
Schaatster - Dinsdag 9 april 2013 14:48
Precies op het goede moment! Ik twijfel zo lang over alles, weet niet hoe ik het aan moet pakken, waar te beginnen. Maar dit inspireert me weer even om het gewoon te proberen en te zien waar het schip strandt.
ano - Dinsdag 9 april 2013 15:13
een eigen winkel met alleen maar spulletjes die ik leuk vind, dat is wat ik altijd zeg dat ik wil gaan doen, maar ik ben bang dat nietmand de spullen die ik mooi vind, mooi zal vinden.
Amanda - Dinsdag 9 april 2013 15:21
Wauw heel herkenbaar! Heerlijk op reis weg van hier! Maar 1 droom heb ik wel waar gemaakt en dat is op voetbal! Love it!! Het houdt me lekker bezig en de meiden zijn gezellig! Dit deed me erg goed! Dus laat je zeker met dit soort kleine dingen niet tegen houden om het te gaan doen!!
Liadan - Dinsdag 9 april 2013 15:41
Mijn droom is om na de kunstacademie naar een andere stad te verhuizen (of Utrecht/Amersfoort, of Amsterdam), en een succesvolle illustrator worden. Ik zou het liefste van mijn werk willen kunnen leven, of anders daarnaast nog les geven of iets anders leuks doen. Verder wil ik nog heel graag een grote rondreis door Scandinavië maken.
Veertje - Dinsdag 9 april 2013 16:39
Ik heb dit ook heel erg. Juist omdat ik eem keeer iets anders wilde, heb ik nu besloten mee te doen aan een uitwisseling naar Letland, helemaal als enige van mijn groep. Maandag vertrek ik en ik heb er superveel zin in. Ik heb ook echt ervaren dat het pakken van kansen en de positieve verandering zo veel met je doen, op een positieven manier!
Black Rose - Dinsdag 9 april 2013 16:53
Ik durf niet meer te dromen. Maar mooi blog!
Sabrina - Dinsdag 9 april 2013 17:04
ik weet niet eens wat mijn dromen of wensen zijn
ik leef al 20 jaar volgens de regels van iedereen anders, ben pas sinds 2 maanden bezig mijn leven te leiden. En alles vind ik doodseng, zelfs alleen naar de stad gaan.

Ag!rl - Dinsdag 9 april 2013 17:12
Ik wil heel graag dat mijn ouders me wat losser laten, me wat meer m'n gang laten doen. Dan zou ik zooo graag met muziek de wereld in willen trekken. De hele dag bezig zijn met mijn hobby muziek maken, optreden, touren..Wauw. Dat is echt mijn droom. Ik hoef niet eens wereldwijd bekend te worden, ik wil gewoon spelen voor de mensen die graag willen dat ik speel. Dat kan ook best vrienden en familie zijn, ja toch? ;) Maar ik wil het echt heel graag. Helaas denk ik dat dat ook gewoon een droom blijft...Hoe krijg ik dit ooit werkelijkheid??
Debbie - Dinsdag 9 april 2013 17:37
Dream?

'Chase them down until the LOVE YA !'
Chaya - Dinsdag 9 april 2013 19:07
Mensen bereiken/helpen met muziek :)
Vera - Dinsdag 9 april 2013 19:11
Ik heb al veel dromen waar kunnen maken. Mede door de steun in stimulatie van mijn ouders! :) Ben jong en zelfstandig.
Henriette - Dinsdag 9 april 2013 19:14
Ik wil op wereldreis, alleen zit de leerplicht me nogal in de weg. En ook het feit dat ik geen toestemming krijg van m'n ouders.
Rianne - Dinsdag 9 april 2013 19:19
Ik moet zeggen dat ik echt niks te klagen heb wat dit betreft. Ik zit op de kunstacademie en woon op mezelf, dat zijn al twee dingen waar ik toen ik nog MBO deed echt naar uit keek en van droomde. En nu ben ik er, en ik ben echt blij dat ik het gedaan heb. : )
Annalisa - Dinsdag 9 april 2013 19:35
Stage lopen in het buitenland.. niemand gelooft dat ik het echt (kan) doen. Net als dat ze niet geloofden dat ik op mezelf kan wonen.
Lot1995 - Dinsdag 9 april 2013 20:54
wereldreis maken!
Furby - Woensdag 10 april 2013 09:36
Herkenbaar....Vooral over dat uit-huis-gaan stukje. Ben blij dat dit artikeltje geplaatst is, het voelt goed om niet de enige te zijn!

Stiekempjes wil ik wel uit huis, maar dan wel echt een eigen plekje en niet op kamers of in een woongroep. Toch durf ik ergens niet zo goed. Ten eerste blijft mijn moeder dan alleen achter (als broerlief ook uit huis vertrokken is en dat gaat snel gebeuren denk ik) ten tweede ben ik ook bang dat ik het niet aankan...
Iris - Woensdag 10 april 2013 09:55
@Rianne, Fijn dat je droom is uitgekomen (Y) ;).

Mijn grote dromen zijn:

- Om door Amerika te touren. (helaas geen geld voor)
- Een hond te hebben. (geen tijd voor en in het ribw waar ik nu woon mag je alleen gekooide dieren houden)
- Mensen met autisme helpen.
- M'n project over autisme helemaal afmaken.
rooosk - Woensdag 10 april 2013 13:21
mijn droom is om mijn baan werkelijkheid te maken, psychologie en fashion combineren en daarmee mensen te helpen :)
Stephanie - Donderdag 11 april 2013 00:42
Ik heb mijn droom waargemaakt en werk in het buitenland als animator in hotels en resorts. Afgelopen jaar ben ik wezen werken in Italie, Gran Canaria en Lanzarote. Over 3 dagen naar Mallorca en 3 weken later naar Andalusie.
Ookal blijf ik sommige dingen lastig vinden (dansen voor groot publiek, mensen aanspreken op hun strandbed in verschillende talen) heeft dit alles me zo veel verder geholpen in mijn strijd met mezelf. Ookal ben ik nu bijna 1,5 jaar eetstoornisvrij, toch blijven er lastige punten zitten. Maar dit werk heeft me echt zelfstandig en sterk gemaakt. Elk nieuw begin is lastig, maar ik heb al zo veel lieve mensen ontmoet, dat ik me zelfs door de zware periodes wel heen sla.
En zodra je droom toch niet op je droom lijkt, is er vaak nog steeds een manier om terug te gaan.
Dus meiden en jongens, pak die kans en ga leven!
Elina94 - Donderdag 11 april 2013 10:27
DIT IS ZO GOED
AJ - Vrijdag 12 april 2013 14:59
Eigen huisje, trouwen, gelukkig leven met mijn man, gelukkig zijn ook over mezelf, veel samen reizen en dan uiteindelijk lieve kindertjes krijgen!

Maar nu wil ik mijn opleiding halen. Stage lopen bij een TOP fotograaf en veel leren en connecties krijgen zodat ik later mijn eigen bedrijfje heb en mensen gelukkig maak met mooie bruidsreportages, newborn shoots en als ik de kans krijg modelen fotograferen en fashion fotograaf zijn! Met mijn eigen studio en apparatuur en assistentes!
Crazy_cc - Zaterdag 13 april 2013 00:36
Mijn ultieme droom (die ik hoe dan ook nog ga uitvoeren) is om van noord Noord Amerika naar zuid Zuid Amerika te reizen in RV (camper) en dan echt de verschillende culturen beleven, mee gaan met hun cultuur en met locals in contact komen. Ik hoop die reis in 2 a 3 jaar te kunnen maken om dan vervolgens naar Australië, Azië en Afrika te gaan :) Ik ben bijna heel Europa al door geweest, dus word het nodig tijd voor een vervolg :) Maar zoals het nu lijkt gaan we vanaf juli naar Afrika voor 2 maanden (?).
Beschermster in de strijd - Maandag 22 september 2014 19:52
Dat had in nu heel de vakantie door, echt heel erg. Tijdens de examens maak ik dan zo veel plan en zit ik al te denken aan wat ik allemaal ga doen en hoe fijn het wel niet gaat zijn. En dan is het eindelijk vakantie en zit je gewoon thuis te zitten. Niet dat thuis zijn niet leuk is maar ik deed gewoon niks nuttig en maakte geen plezier. Aan het eind van de vakantie ging ik op kamp en dat was zo geweldig en toen ik terug kwam had ik echt zo iets van oké, nu ga ik echt eens dingen DOEN. Ik ga echt eens beginnen, want dat is ook zoiets typisch, dat je allemaal plannen maakt voor later, wat je gaat doen en waar je gaat wonen enzo maar dan heb ik zoiets van ja, wat ga ik nu doen?? Je moet nu toch ook iets doen en plezier maken? Er is ook een leven nu en niet alleen later. Om daar nog even op terug te komen. Het is super om plannen te maken voor later maar je moet ook niet te ver plannen want soms kan je die dingen die je plande niet meer waarmaken door omstandigheden.

Je moet gewoon op het moment zelf zien.