Ik heb zin in morgen

 

Het was zo lang geleden dat ik echt heb gezegd of gedacht ‘ik heb zin in morgen’. Ik kon mij niet eens meer herinneren dat ik zin had in de volgende dag. Het enige wat ik aan mijn herinneringen aan de gedachte aan de volgende dag kon bedenken was dat ik dacht ‘shit morgen nog een dag, kon ik maar voor heel lang slapen’ etc. Maar sinds vorige week heb ik al 3 keer gedacht: yes morgen weer een dag. En niet alleen omdat het nou zo’n goede dag was, maar eigenlijk ook juist omdat ik dan een kans heb het weer of juist wel of weer te proberen. Dan kan ik fris en fruitig beginnen en heb ik niet de ‘slechtere uren’ achter mij die mij terugtrekken. Aan een roze bril is echter geen tijd gebonden...

Tussendoor even een nieuwe dag
Daarom zeg ik soms rond de middag tegen mezelf: ‘doe alsof het een nieuwe dag is. Dan heb je gewoon weer nieuwe kansen en kan je even opnieuw beginnen.’ Het is namelijk jammer wanneer je om 12 uur eigenlijk negatief in de dag staat en dan nog tot morgen moet ‘wachten’ tot je weer een nieuwe start krijgt. Eigenlijk is elk moment goed om te switchen naar een positieve mood. Net als dat elk moment goed is om te kiezen voor herstel.

vrouw morgen

De switch naar het positieve
Maar hoe switch ik nu eigenlijk naar zo’n positieve mood? Dat vraag ik mij zelf eigenlijk ook heel vaak af. Maar de laatste tijd lukt het wel een beetje. Vaak door terug te lezen wat ik op een positiever moment dacht of deed. En ook helpt dromen mij heel erg. Vroeger dacht ik dat ik een beetje gek was omdat ik op mijn 15e nog heel erg kon fantaseren en dromen over (on)mogelijke dingen. Maar nu ik bijna 10 jaar ouder ben en dit nog steeds doe, ben ik er wel achter dat dit gewoon bij mij hoort. Dit is een soort van geschenk om juist lekker te kunnen denken. En dan denken op een goede manier in plaats van malen over eten,  niet-leven en sporten.

Geluksmomentjes van anderen
Ook helpt het mij om naar vrolijke mensen te kijken. Soms worden mensen heel vrolijk van hele kleine dingen. Ik kan bijvoorbeeld heel erg meeleven met mensen die hun trein (niet) halen. Als ze dan echt zo’n gelukmomentje hebben word ik zelf ook een beetje blij. Wat ik ook wel eens doe is moppen zoeken. Echt hele droge moppen kunnen mij op sommige momenten wel even blij maken.

vrouw morgen

Iets leuks in de toekomst
En tot slot plan ik soms ook iets leuks om naar uit te kijken. Ik vind het soms nog wel lastig om echt naar afspraken uit te kijken dus ik plan vaak andere dingen. Zoals een bepaald programma op tv die ik dan opneem zodat ik hem op een lastig moment kan kijken.

Moeite doen voor jezelf
In de tijd dat ik in een kliniek zat keek ik soms heel erg op tegen ‘morgen’. Weer hetzelfde liedje. Maar als ik terugkijk had ik het ook anders kunnen plannen. Ik had misschien wat meer moeite moeten doen om het wat leuker te maken voor mezelf. De dag met een eetstoornis of andere (psychische) stoornis is gewoon lastig of je nou in een kliniek zit of thuis, dus wat positieve lichtpuntjes kunnen het misschien net iets draaglijker maken...

Hebben jullie zin in morgen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Coco - Vrijdag 1 september 2017 19:21
Nee
LittleElf - Vrijdag 1 september 2017 19:23
Ik probeer het, dankjewel ♥
Liza98 - Vrijdag 1 september 2017 19:31
Mooie blog!
LYJ85 - Vrijdag 1 september 2017 20:09
Mooie blog! En ja ik heb zin in morgen. Nieuwe ronde nieuwe kansen!
Ronja - Vrijdag 1 september 2017 20:31
Goede blog.
Zin in morgen vind ik nog een groot woord, maar zoals je zei dat elk moment een nieuwe kans is, zo probeer ik het ook steeds meer te zien.
En ik realiseer me dat, omdat het vaak heel moeilijk is met m'n problemen, ik juist daardoor, het zo waardeer als het een moment wel goed gaat.
Anoniem - Vrijdag 1 september 2017 21:43
Wat ik soms doe als ik om 12 uur al merk dat ik een slechte dag heb, is letterlijk even terug in bed gaan liggen, mezelf bij elkaar rapen en opnieuw opstaan. Maar echt zin in een dag hebben... ik hoop echt dat dat (snel) weer komt.
britneyangel - Vrijdag 1 september 2017 22:51
ik heb wel zin in morgen
nadine - Zaterdag 2 september 2017 08:33
Tomorrow, Tomorrow I love you Tomorrow, you're only a day a way!
Snoezel - Zondag 3 september 2017 00:07
Ja steeds vaker omdat er zoveel mooie dingen op mijn pad komen.
X - Dinsdag 5 september 2017 21:55
Ja!
AnaMan - Zondag 1 oktober 2017 12:02
Het was precies 12:00 toen ik dit las! ;)
Én... helaas een enorm slechte nacht gehad. Dus ik ga jouw advies gelijk proberen en een nieuwe dagstart maken!