Gezocht: social media wizard!

 

Social media talent (24 uur)   

Ben jij klaar voor onze dieetrevolutie? 

Hey you, proud social media wizard! Verbaas jij je ook zo over alle onzin op social media over diëten en schoonheidsidealen? Heb je dat perfecte plaatje wel gezien en wil je meedoen aan de strijd tegen taboes en voor mooie, eerlijke en waardevolle content? Ben jij de lange wachtlijsten ook zo beu en wil je je hardmaken voor toegankelijke informatie en laagdrempelige hulp bij mentale problemen? Heb je aan den lijve ervaren wat een eetstoornis is, maar ben je anno 2022 beter in het beïnvloeden van algoritmes dan in calorieën tellen? Dan zoeken we jou!  
 
Welke uitdaging ga je aan? 
 
Proud2Bme is in 2009 opgericht als gezond tegenwicht voor websites die jongeren aanzetten tot eetgestoord gedrag: de pro-anacommunity’s. Al snel groeiden we uit tot het grootste Nederlandstalige hulpplatform voor eetstoornissen en aanverwante problematiek. Een toevluchtshaven voor iedereen die kampt met twijfels en problemen rondom eten, zelfbeeld en onderliggende psychische problemen.  
 
Met duizenden blogs van onze ervaringsdeskundige redactie biedt onze website een schat aan informatie en steun. Ons forum is 24/7 geopend voor gratis, laagdrempelig en anoniem contact met lotgenoten en professionals. Daarnaast bieden we een scala aan chatmogelijkheden met ervaringsdeskundigen, psychologen en diëtisten. Daar zijn we trots op! 
 
Dat is allemaal prachtig, maar.... 
 
De wereld verandert! Daarom zijn we ook al sinds jaar en dag actief op social media. Zo posten we dagelijks op Instagram, gaan we in gesprek op onze insta-live en maken we TikTok-video’s. Met TikTok zijn we ook in gesprek om eetgestoorde content terug te dringen. Superleuk, maar het kan allemaal meer, en beter! Om echt een goed, luid en duidelijk tegengeluid te bieden tegen content die een zogenaamd perfect leven en lichaam als haalbare en wenselijke doelen promoot. 
 
Jij wordt contra-influencer! Hoe dan?

 • Je gaat onze social-mediastrategie goed onder handen nemen en vernieuwen; 
 • Je maakt video’s (daar draai jij je hand niet voor om) en andere content om vooroordelen over eetstoornissen te doorbreken en put daarbij uit je eigen ervaring;
 • Je biedt mensen met problemen en twijfels rond eten en zelfbeeld een luisterend oor, steun en (h)erkenning op ons forum en 1 avond per week in de chats;
 • We staan aan de vooravond van een grootschalige vernieuwing van onze website en huisstijl (spannend!) en dat brengt nog een hoop denkwerk en praktische klussen met zich mee: ook daaraan draag je de nodige steentjes bij. 

 
Waarom ga jij het verschil maken? 

Een eetstoornis discrimineert niet en wij ook niet. Dus als jij bijvoorbeeld een andere eetstoornis hebt gehad, een heel ander type bent, een andere gender/genderidentiteit, andere afkomst of achtergrond hebt dan de huidige redactieleden juichen we dat alleen maar toe! En verder?

 • Een creatieve geest, enthousiast en altijd vol ideeën;
 • Een neus voor nieuwe social media en trends; 
 • Zin om nieuwe wegen in te slaan en te experimenteren; 
 • Je hebt geen cameravrees en weet dat alles op internet altijd vindbaar blijft;
 • Je hebt zelf eetproblemen gehad en/of een bijzondere affiniteit met onze doelgroep;
 • Je kent je eigen kracht en valkuilen en durft je grenzen aan te geven;
 • Je gaat invoelend, geduldig en respectvol om met de kracht, valkuilen en grenzen van onze communityleden.

En wie zijn wij dan? 
 
Een hecht team van 6 ervaringsdeskundige redactieleden en een hoofdredacteur. Daarnaast werken er bij Proud2Bme 3 psychologen, 2 diëtisten en zo’n 25 vrijwilligers. Ook mede-oprichter en hoogleraar Eetstoornissen Eric van Furth is nog altijd nauw betrokken bij Proud2Bme. We vallen onder GGZ Rivierduinen en ons kantoor zit in Leiden, vlak achter het station, maar daar zijn we hooguit 1 à 2 dagen per week. Ons contact speelt zich voor een groot deel online af. 


Onze contra-influencers: redactielid Irene, redactielid Lonneke, vertrekkend redactielid Daphne

We geven elkaar veel ruimte. Zo kun je als teamlid van Proud2Bme echt je eigen ding doen en autonoom werken. Maar hoe druk we ook zijn: we hebben veel aandacht voor elkaar en steken regelmatig de koppen bij elkaar om onze activiteiten op elkaar af te stemmen. Zo checken we meteen of we nog op de goede weg zijn: de weg naar herstel, steun en erkenning van iedereen met een eetstoornis. De weg naar een andere kijk op schoonheid, lijnen en gewicht en meer openheid en kennis over mentale gezondheid: onze eigen dieetrevolutie. 

Kan jij niet wachten om aan de slag te gaan? 

Presenteer jezelf in een pakkende video! Maak daarin in elk geval duidelijk waarom je bij ons wilt komen werken en wat je toevoegt aan ons team. En ook: wat zou jij onmiddellijk veranderen aan onze website, communicatie en social media? We zijn benieuwd naar jouw ideeën!  
 
Ben je nieuwsgierig? Hier vind je de hele vacature. Reageren onder deze blog heeft geen zin.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anne - Zondag 24 juli 2022 12:30
Slim dat jullie hier speciaal iemand voor willen aannemen!