Even overzichtelijk: wat willen we veranderen aan Proud2Bme?

 

Waaróm Proud2Bme zo'n waardevol platform is en dat dat in een goede staat moet blijven bestaan, is de meeste van jullie wel duidelijk. Maar hóe we dat gaan doen en waarom daar zo veel geld voor nodig is? Daarover krijgen we hier en daar nog wat vragen. In verschillende blogs en op deKentaa pagina delen we er al over. Daarom in deze blog een duidelijk overzicht van wat we willen gaan doen en waarom dat zoveel geld kost.

Meer informatie over de ProudFunding en het verloop daarvan, lees je in onze wekelijkse updateblogs.

Wat gaan we doen?

  • Proud2Bme is toe aan een complete vernieuwing. Aanvankelijk was de site vooral gericht op jongere meiden. Al zijn er in de afgelopen 12 jaar wel wat kleine aanpassingen gedaan aan de look & feel van de site, is dit nog steeds erg duidelijk zichtbaar. Echter maakt inmiddels een veel grotere groep gebruik van het platform en willen wij zelf ook een meer diverse groep bereiken. Een eetstoornis discrimineert immers niet en kan iedereen overkomen, ongeacht leeftijd, geslacht, seksualitiet, afkomst, opleiding, geloof of wat dan ook. Iedereen is welkom, daarvoor is een nieuwe look & feel nodig. 

  • Daarbij horen een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Zowel voor de website als voor bijvoorbeeld de nieuwsbrieven en social posts. Denk niet alleen aan een nieuw kleurtje, maar ook een nieuwe indeling, nieuwe lettertypes, nieuwe concepten, nieuwe wegwijs en alles wat daarbij komt kijken. Dit moet goed gaan werken op zowel je desktop als op je mobiele telefoon. De huisstijl aanpassen en doorvoeren, kan niet met de huidige techniek. Je moet je voorstellen dat de voor- en achterkant van de site al bijna 13 jaar bestaat. In die tijd is er ontzettend veel ontwikkeling geweest op dit gebied. De site van Proud2Bme is zowel aan de voor- als achterkant verouderd en niet in staat om drastische wijzigingen in door te voeren.

  • Daarnaast willen we een veel gebruiksvriendelijkere site, voor zowel onze medewerkers, als onze gebruikers! Een grote wens van ons is een nieuw forum, een nieuw chatsysteem en een veel betere zoekfunctie voor onze blogs. Kortom: de gehele site wordt ook aangepakt op technisch gebied.

  • Om goed vindbaar te blijven via zoekmachines als Google, is het belangrijk dat we veel inhoud van de huidige site kunnen overzetten naar de toekomstige, vernieuwde site. De afgelopen 13 jaar zijn er elke dag één of meerdere blogs online gekomen. Dat is echt ontzettend veel content! Sommige inmiddels als flink verouderd, anderen nog heel goed en relevant. Dit moet allemaal goed uitgezocht en netjes overgezet worden. Dat is een enorme, maar essentiële klus. Want dan kunnen mensen die worstelen met eetproblematiek makkelijk en snel bij de juiste informatie komen. 

Waarom kost dat zo veel geld?

Die paar punten lijkt misschien niet zo heel veel, als je het zo op papier ziet staan, maar in praktijk is dit een enorme klus. Geloof ons op ons woord, dat wij het ook een hele hoop geld vinden. We moesten heel erg wennen aan dat bedrag. Is dit echt nodig? Maar het antwoord is: ja, dit is een realistisch bedrag voor wat we aan de site willen aanpassen. 

Over de look & feel van de chat of hoe een chat eruit moet zien, kan je wel het één en ander fantaseren en verwoorden. Hoe dat op technisch gebied allemaal in z'n werk gaat, gaat ons onze pet ver te boven. Het is lastig om daar een voorstellen van te maken, maar een bezoeker van Proud2Bme legt het in een reactie onder een blog van ons, met een klein voorbeeld, eigenlijk heel goed uit: 

"Uurtarieven liggen hoog in deze sector en dan zit je ook nog met licentiekosten voor noodzakelijke tools, beheerkosten etc. Alles wat gebouwd is, moet eerst geanalyseerd en ontworpen worden, vervolgens ontwikkeld, dan nog getest en tot slot worden uitgerold. Bijvoorbeeld een wens als de zoekfunctie verbeteren, dat is iets wat organisaties best vaak willen (ook voor hun intranet e.d.) en alleen dat is al een enorme klus. Je moet dan eerst allemaal categorieën gaan bedenken, daarna alle content doorlopen en koppelen aan de juiste categorie, je moet ervoor zorgen dat nieuwe content ook goed gelabeld wordt, je hebt dan nog een werkend zoekmechanisme nodig (kopen of zelf ontwikkelen), dat moet je nog weer testen etc. En dat is nog maar een voorbeeld."

In het voorbeeld dat wordt genoemd, gaat het enkel over een zoekmachine, maar dit geldt ook allemaal voor een nieuw chatsysteem, een gebruiksvriendelijker forum, een nieuwe site indeling, goed werkende links en apps, een mobiele versie etc. 

We hopen hiermee weer wat vragen van jullie beantwoord te hebben en wat meer overzicht te hebben gecreëerd. We begrijpen heel goed dat jullie willen weten wat er met het geld gebeurt, zeker als het om zo'n groot bedrag gaat. We nemen deze verandering en de site ontzettend serieus, omdat we weten hoe belangrijk het is om te hebben en behouden. We gaan dit graag samen met jullie aan! Dus stel gerust alle vragen die je hebt. Wij doen ons best om ze zo goed mogelijk te beantwoorden! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

L - Dinsdag 12 oktober 2021 19:01
Wordt ons dagboekje mee overgezet?
Odette - Dinsdag 12 oktober 2021 19:28
Dit vraag ik mij ook af!
A. - Dinsdag 12 oktober 2021 19:52
Ja die worden mee overgezet!
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 13 oktober 2021 08:51
Hey L,

De dagboekjes willen we zeker behouden! :)

Liefs
Iris - Dinsdag 12 oktober 2021 22:43
Ik denk dat jullie beter een popup kunnen maken, die opent als je op de site komt. De ProudFunding trekt helemaal geen aandacht zoals het nu gaat.
Op dit tempo wordt het doel niet behaald.
Ook misschien de ProudFunding blog sticky maken, zodat deze de komende weken bovenaan blijft staan.
D. - Woensdag 13 oktober 2021 06:56
Wat verandert er behalve het uiterlijk van de website en de technische functies?
L - Woensdag 13 oktober 2021 12:11
Ik heb gedoneerd hoor.
Want jullie steunen me al jaren enorm goed.

Ik vind het eigenlijk jammer dat jullie niet meer steun krijgen vanuit de zorg want nu komt het vanuit de "client" kwetsbaar persoon die ontzettend veel waarde hecht aan proud.
Maar de hulpverlening is al zo ontzettend moeilijk te bereiken en vaak heel duur.
Ik vind echt dat jullie meer steun verdienen dan wat wij kunnen bieden omdat dit zo belangrijk is voor heel veel lotgenoten.

Ik wou dat ik meer kon geven en meer kon doen maar dat kan ik niet.

Lianne - Woensdag 13 oktober 2021 18:43
Ja super jammer een opname is al snel 60 duizend euro de zorgverzekeraars zouden het belang van Proud ook in moeten zien!!
L - Woensdag 13 oktober 2021 12:11
Ik heb gedoneerd hoor.
Want jullie steunen me al jaren enorm goed.

Ik vind het eigenlijk jammer dat jullie niet meer steun krijgen vanuit de zorg want nu komt het vanuit de "client" kwetsbaar persoon die ontzettend veel waarde hecht aan proud.
Maar de hulpverlening is al zo ontzettend moeilijk te bereiken en vaak heel duur.
Ik vind echt dat jullie meer steun verdienen dan wat wij kunnen bieden omdat dit zo belangrijk is voor heel veel lotgenoten.

Ik wou dat ik meer kon geven en meer kon doen maar dat kan ik niet.

V - Woensdag 13 oktober 2021 13:45
Komen de proud meetings in real life ook weer terug?