Een opgefleurde herfst

 

De zomervakantie is nog maar net voorbij en de herfst hijgt alweer in onze nek! Het weer mag dan wat minder worden, maar dat hoeft ons humeur niet ook minder te maken. Om je zonnige humeur nog even vast te houden, maken de kleine dingetjes het verschil! Waarom donker als het ook licht kan? Waarom zwaar als het ook luchtig kan? Ik wil jullie graag wat tips geven om je humeur te beschermen tegen het herfstige weer!

Nageltjes
Waarom zou jij je nagels donkerrood of donkerpaars lakken? Laat die kleurtjes nog maar even staan en lak je nagels roze of oranje! Elke keer als je dan naar je nagels kijkt, worden je ogen geprikkeld met een vrolijk kleurtje.

herfst

Kleuren
Het bovenstaande geldt ook voor je pennen. Probeer eens iets anders dan een zwarte of blauwe pen, pak een groene, roze, oranje of paarse pen! Dan voel jij je misschien ook wat minder somber als je al die aantekeningen moet gaan leren! 

Drinken
Hoe bedoel je, een warme bak koffie? Neem een lekkere fruitshake of wip even langs bij die koffiezaak en haal een Frappuchino! Op de een of andere manier voelt dat gewoon minder koud en grijs. 

Tasjes
Is het tijd voor een nieuwe schooltas? Laat die zwarte en bruine dan maar hangen! Doe eens gek en koop een witte, lila, licht groene of rode tas! 

Jurkjes
Heb je een net jurkje nodig voor een feest of een gala? Grijp dan niet het eerste zwarte jurkje dat je ziet hangen en pas eens een blauw jurkje (chique), een rood jurkje (gepassioneerd), een roze jurkje (speels) of een groen jurkje (ontspannen). Ga eens helemaal buiten je bootje en koop een jurkje met goud (zelfverzekerd)! 

HM

H&M

zara

Zara

Licht
Is het tijd voor een nieuw sfeerlichtje in je huis? Ga dan niet voor een doorsnee Ikea lampje, maar verwen jezelf met een kleuren LED-lamp. Voor elk moment van de dag, voor elk humeur een andere kleur! Zo heb je niet slechts een schemerlamp, maar een lamp die altijd bij je past en die je elk moment van de dag aan wilt zetten EN het fleurt je kamer lekker op! 

Opfleuren
Koop elke week een kleurrijk bosje bloemen voor op je kamer. Je zult merken dat je kamer veel vrolijker, huiselijker en verwelkomend voelt! 

Eten
Nu het weer minder lekker wordt buiten hoef je niet gelijk aan de aardappels, vlees en groenten. Maak een lekker saus of wok met veel verschillende groenten! Paprika, wortels, tomaten, courgette, mais, en haricot vert. Je kan ook kerrie of paprika poeder aan het eten toevoegen. Zo zet je een uitnodigende vrolijke maaltijd op tafel om je uit dat sombere herfst humeur te trekken! 

zon

Vakantiegevoel
Zet een mooie foto van het strand op een zonnige dag als achtergrond op je PC of gebruik je gezelligste vakantie foto als screensaver. Elke keer als je dan aan de slag moet, ga je aan de slag met een glimlach!  

Uitjes
Ploeter niet door tot de volgende vakantie. Plan ook een weekendtripje tussendoor, ga een dagje naar Antwerpen/Brussel of ga uiteten in Scheveningen. Dat kan ook nog eens voor prikkie, ga maar eens kijken op vakantieveilingen.nl!

 

En ga vooral ook gewoon lekker de natuur in, dus lekker naar het strand, het bos. Uitwaaien kan je goed doen. En als je dan weer thuis komt en een warme trui aan hebt, is dat ineens extra lekker!

Kijk jij uit naar het najaar?

Bron foto3

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Xottiex - Vrijdag 28 september 2012 22:11
ja maar ik HOU van herfst! het heeft altijd iets mysterieus en romantisch achter die gele en rode bladeren , dat gefluister van neerdwarrelende blaadjes, paddestoelen, kastanjes en herfstwinden. En natuurlijk ook omdat ik jarig ben in de herfst :)
cavy - Vrijdag 28 september 2012 22:11
de herfst is mijn lievelings seizoen! ik hou van de vochtige regenlucht, de langzaam kleurende blaadjes, de geur van mos en natuur. de motregen, de grauwe lucht waar af en toe een zonnestraal doorheen komt. en de lekkere temperaturen, als ze nog net zo rond de 13-16 graden is. love it!
greenbutterfly - Vrijdag 28 september 2012 22:47
ik hou van het najaar! Blaadjes die over de straten liggen, sneeuwvlokjes, kerst etc..
jorinde - Zaterdag 29 september 2012 09:06
ik hou ook óntzettend van de herfst!
De wereld verandert langzaam in een zee van rode, oranje en gele blaadjes. Ik hou van de kastanjes, paddenstoelen, en ik ben dan jarig ;D
Vind het wel een beetje koud, maarja, dan maar lekker dik aankleden aangezien ik het altijd koud heb :S
Vlindertje. - Zaterdag 29 september 2012 11:13
Grappig om te lezen dat er meerdere mensen de herfst zo fijn vinden. De herfst is zolang ik mij kan herinneren ook al mijn lievelings seizoen. De natuur die zo mooi veranderd, hou er van! :)
Sas - Zaterdag 29 september 2012 12:11
Ik kijk juist helemaal niet uit naar regen, donkere dagen en gure wind. Deze tips kan ik zeker gebruiken! :)
Zara - Zaterdag 29 september 2012 14:04
Ik vind het altijd zo fijn, regen. gekleurde bomen, gure wind, gezellige kaarsjes! Herfst en winter mogen komen! Maar tegen de tijd dat het weer lente wordt ben ik er ook wel blij mee
Mus - Zaterdag 29 september 2012 19:12
Ik houd van de theoretische herfst (met storm en regen binnen zitten, dikke boeken lezen, warme chocolademelk drinken) maar vind het jammer dat het uiteindelijk altijd neer komt op door de regen naar school fietsen en met vormeloze sweaters in de klas zitten rillen.
Berna - Zaterdag 29 september 2012 21:06
^^
Daar ben ik het mee eens!