Dromen, durven, doen: januari

 

We staan aan het begin van een nieuwe maand, waarin weer van alles te doen is. Vaak kun je wel een glimp opvangen van wat de redactie allemaal onderneemt, maar vanaf nu willen we jullie elke maand met een hoop inspiratie op pad sturen. Misschien droom je ergens van, durf je iets (nog) niet, maar wil je het wel doen! Wij delen de uitjes die voor ons op de planning staan; die kunnen je hopelijk wat inspiratie en motivatie geven. Gewoon doen! 

Happy New Year! Na al die feestdagen sta je dan ineens gewoon weer aan het begin van een nieuwe maand. De maand januari kan best lastig zijn. Persoonlijk voelt het voor mij als de langste maand van het jaar, alsof er geen einde aan komt. Na al die feestdagen, waar je toch op je eigen manier mee bezig bent geweest, komt er weer even niets. Alleen een koude, lange maand. Hoe onze eerste maand van het jaar eruit ziet, delen we graag met jullie! 


Bron: aaronburden

Wat Daphne gaat doen...

♥ Schaatsen
Ja, dit stond ook gepland voor december. Maar de maand zat uiteindelijk zo vol, dat het moeilijk was om hier echt de tijd voor te nemen. Ik wil naar het Amsterdamse Winterparadijs, daar heb ik wat van voorbij zien komen en lijkt me heel erg leuk om een dagje rond te lopen. Te lopen? Te schaatsen bedoel ik. Schaatsen en chocomelk drinken met een rood, koud neusje. Dan maar een maandje opgeschoven, want het is tenslotte nog steeds winter!

♥ Bioscoop
Vaak begin ik het nieuwe jaar met best wat Pathé-bonnen. Iets wat ik tijdens het dobbelen toch wel vaak binnen weet te slepen. Ik vind januari altijd een lange maand. Hij voelt ontzettend lang, koud en bovendien heb ik ook net een dure tijd achter de rug. Daarom is een bioscoop-cadeaubon altijd onwijs fijn om juist deze maand in te zetten. Even lekker naar de film, met een bak popcorn. Ik neem soms zelfs een dekentje mee. Heerlijk vind ik dat. Gezellig samen met een vriendin of juist lekker in m'n eentje! 

♥ Gin proeverij
Voor het eerst in mijn leven ga ik een proeverij doen. Nog zoiets wat ik echt leuk vind om te doen tijdens zo'n lange, koude maand. Wij hebben een gin proeverij op de planning staan. Omdat mijn vriend en ik graag gin-tonic drinken, hebben we dit cadeau gekregen. Ik ben heel erg benieuwd! Een middagje nieuwe smaken proeven, onder het genot van wat hapjes. 

Wat Irene gaat doen...

♥ Bij m'n moeder op visite
Mijn moeder woont sinds een tijdje helemaal aan de andere kant van Nederland. Vandaar dat ik haar niet zo heel vaak zie. Ik moet er echt een weekend voor vrij houden en dat lukt me nooit zo goed. Vandaar dat dit weekendje op visite gaan al weken geleden ingepland stond. Ik vind het altijd heel gezellig, ze woont super mooi en dan zie ik de lieve paardjes die ze daar heeft ook weer eens. Bij wie zou jij wel weer eens graag op visite willen gaan waar het steeds maar niet van komt? Misschien is het nu tijd om het in te plannen?

♥ Weekendje Groningen
Deze maand ga ik met een vriendin een weekendje naar Groningen. We wilden graag naar Tims Talkshow in het Forum, maar omdat Groningen erg ver rijden is voor ons, besloten we er maar meteen een heel weekend van te maken. We hebben een hotel geboekt, gaan lekker de stad in en willen misschien ook wel gaan wadlopen, zelfs al is het januari en heel koud, haha. Naar welke stad zou jij nog wel eens een weekendje heen willen?

Concerten
Twee maanden terug maakte ik het voornemen om meer naar concerten te gaan. Dat deed ik vroeger altijd graag, maar het was er allemaal een beetje bij ingeschoten. Er staat inmiddels behoorlijk wat op de planning. Voor deze maand heb ik een optreden van de Analogues en van Ellen ten Damme op het programma staan. Heel veel zin in! Ga jij graag naar concerten? Wie wil jij nog wel eens live zien?


Bron: anthonydelanoix

Wat Lonneke gaat doen...

♥ Naar mijn zusje 
Net zoals elk jaar (opzich vrij logisch) is mijn zusje in januari jarig. De datum staat al lang gereserveerd voor haar in mijn agenda. Nu ze ouder wordt besef ik me dat ik, gek genoeg, ook ouder word en dat is eigenlijk best gek. Ze is al heel lang niet meer het kleine meisje dat ze vroeger was. In december kijk ik dan al rond of ik wat leuks zie voor haar verjaardag. Dit jaar nog niks gevonden maar ik heb al wel een leuk cadeau-idee in mijn hoofd...

♥ Gamen
In december zou ik met een aantal vrienden nog een game-avond houden. Zeker nu ik een nieuwe playstation heb kijk ik hier erg naar uit. Door de drukte is dat er in december helaas niet van gekomen, maar gelukkig kan dit makkelijk even doorgeschoven worden naar januari. Ook wel fijn als het allemaal wat rustiger is! 

♥ Lekker even niks!
De decembermaand is voor mij heel druk geweest. Ontzettend veel gewerkt en gedaan. Heel leuk natuurlijk, maar ook wel vermoeiend. Zeker als het dan even rustig is merk ik dat vrijwel meteen. Januari zal voor mij dan ook iets meer bestaan uit tijd voor mezelf nemen. In principe lukt dit me altijd wel prima, maar na een drukke periode merk ik dat ik hier toch wat meer behoefte aan heb dan anders.

♥ Mountainbiken in het donker
Ik dacht dat ik niet zoveel te melden had, maar dit is nog wel leuk om te vertellen! Op dit moment sport ik eigenlijk helemaal niet, en eerlijk gezegd vind ik dat voor nu wel prima. Het is nu (december) ook wel echt een drukke tijd, dus mijn hoofd staat hier ook absoluut niet naar. Ik moet het echt leuk vinden, wil ik er tijd voor maken. Mijn vriend heeft het hardlopen weer opgepakt en het liefst doet hij dit 's avonds in het donker door het bos. De afgelopen keer ben ik op mijn mountainbike meegegaan. Gewapend met felle lampen reed ik door het donker in het bos. Mega spannend maar wel echt heel tof! Dit is iets wat ik echt wel vaker zou willen doen. Ook omdat ik normaal als ik ga fietsen toch wel even weg ben, en dit me veel minder energie en tijd kost. 


Bron: erprekurat

Wat Phoi Cai gaat doen...

♥ Sauna
Het is iets wat we voorheen veel vaker deden, maar het is ook een uitje geworden die tegenwoordig bewuster inplannen. Even tijd voor ons samen, maar vooral tijd voor onszelf. Heel sporadisch gaan we samen op pad, maar raak je toch snel afgeleid door dingen die gedaan moeten worden of probeer je contact te houden met de meiden via telefoon. Een dagje sauna is daarom echt een moment om te ontspannen, controle los te laten en bij te komen. Het is alweer een tijdje geleden dat we zijn gegaan en we gaan ervoor een bezoekje in januari in te plannen.

♥ Op kraambezoek
Mijn vriendinnetje is in december bevallen van haar dochtertje en door omstandigheden zijn we er nog niet aan toe gekomen om op kraamvisite te gaan. Iets wat we allebei begrijpen maar wel iets wat ik heel jammer vind. Ze woont ook niet om de hoek dus het is soms echt puzzelen om tot een geschikte dag te komen. In januari zijn zij hopelijk gesetteld en hebben wij weer wat dagen vrij zodat we snel langs kunnen. 

♥ Kokkerellen
Curry is iets wat ik heel graag eet. Ik neem het mezelf al maanden voor om het eens zelf te maken omdat het afhalen ook niet altijd even goedkoop is. Alleen is het uitgebreid koken met twee kleine kinderen nogal een uitdaging. Komende tijd wil ik mezelf meer ruimte geven om uitgebreid te koken op dagen dat het wel kan. Bijvoorbeeld wanneer mijn man ook vrij is. Het eerste gerecht dat ik wil maken, is natuurlijk een curry! 

Waar droom jij van deze maand of wat ga jij doen? 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

C - Woensdag 1 januari 2020 13:18
@phoi Cai misschien heb je iets aan deze tips: de toko verkoopt ook goede currypasta. Lekkerder dan die uit de supermarkt en handig als je niet zoveel tijd hebt.
En volgens mij kan je zelfgemaakte currypasta invriezen? Als je dan wat meer maakt in een keer, heb je voor een volgende maaltijd de currypasta al klaar.
C - Woensdag 1 januari 2020 13:20
Ps. Dagje sauna is heerlijk! Bij ons een kleintje op komst. Zijn ook van plan als de kleine er is af en toe een dagje te ontspannen in de sauna.
Phoi Cai - Proud2bme - Woensdag 1 januari 2020 18:44
Ah thanks!! Dat is een hele goede tip. Ik had daar nog helemaal niet bij stilgestaan.

En heel goed plan om ook na de komst van de kleine naar een ontspandag te gaan hoor. Het is even wennen en onwennig maar zo belangrijk.

Liefs
w - Woensdag 1 januari 2020 19:04
Leuke suggesties allemaal! Schaatsen idd. zou ik ook wel weer eens willen of skeeleren. Ik ga vrijwilligerswerk weer oppakken en start bij organisatie met ervaringsdeskundigen en hoop zo dat ik er houvast kan krijgen om eindelijk mijn eetprobleem los te kunnen laten en iig lekker veel naar buiten en hopelijk voel ik me snel weer goed genoeg om weer eens te gaan fietsen door het bos op de ATB.
Astrid - Donderdag 2 januari 2020 06:18
Deze maand zal in het teken staan van veel drukte. Onze keuken zal verbouwd worden, school begint weer voor m'n dochter..
Ook wordt ze 5, dus vieren we haar verjaardag.
Als zij naar school is extra geluksmomentjes zoeken met m'n zoontje

Ik droom van wat ik doe qua bakken uit te breiden, zonder angst te gaan delen en hierin te groeien en misschien zelfs m'n geld mee kan gaan verdienen.
Prue - Vrijdag 3 januari 2020 12:49
Deze maand ga ik:

De Noordzeeduik doen
Een Vipassana retraite volgen
Me voorbereiden op de workshop van een hele dag die ik 1 februari ga geven.
Prue - Vrijdag 3 januari 2020 12:51
In februari ga ik:

een eendaagse workshop geven
naar de Gezondheidsbeurs in Utrecht met mijn vriendin
een weekend naar mijn ouders in Groningen