De week van Phoi Cai - photo blog 80

 

Waar blijft de tijd? Niet alleen zitten we alweer volop in de herfst, waar ik deze week juist ontzettend van heb genoten, maar wordt onze jongste deze week ook alweer 5 jaar oud. Tijd voor een feestje. Niet alleen op school, maar ook thuis en daarnaast heeft ze ook haar eerste kinderfeestje. Wat een week is het al met al geweest. Maar ze zeggen het niet voor niets: time flies when you're having fun!

intro

Maandag
Ik begin mijn week met een dagje vloggen! Ik heb een fijn werkdagje met een spannende afspraak in de avond. Na een druk dagje kom ik aan het einde van de dag bij met een kop warme chocolademelk en een stuk chocoladeletter. De rest zul je morgen zien... ;)

ma

Dinsdag
Ok, plogmodus aan. Nadat ik de meisjes naar school heb gebracht, heb ik een fijn ochtendje voor mezelf. Het weer nodigt me uit een frisse neus te halen, dus ik loop met een omweg richting huis. Met wat lekkers plof ik op de bank voor wat ontspanning.

di

Dan is het tijd om te werken. Tussen het werken door komt een pakket van de Intratuin binnen. Ook dit jaar ga ik een beetje los wat betreft kerstversiering. Ik heb weer wat mooie vogels gehaald voor in de guirlandes en kerstboom straks. Na een lekker maaltje ga ik nog even aan de slag voor Proud.

di

Woensdag
Ik ben absoluut een zomermens, maar uit deze zonnige herfstdagen haal ik ontzettend veel energie. Ook vandaag ga ik niet meteen naar huis, maar maak ik een fijne wandeling. Nu er wat meer regenachtige dagen tussen zitten, voelt een wandeling als deze echt als het opladen van vitamine Zon.

wo\

In de middag is het weer tijd voor zwemles. Romy gaat met sprongen vooruit en heeft al haar oefeningen inmiddels op 'groen' staan. Alleen vergeet ze vandaag twee van de vier baantjes te zwemmen, waardoor ze nog niet mag afzwemmen. Volgende week nog een kans dit te laten zien..! 

wo

Donderdag
Morgen mag Livia, onze jongste, trakteren op school. Wanneer de meisjes op school zijn, bereid ik haar traktaties voor. Niet alleen mag ze trakteren... Ze heeft morgen ook haar eerste kinderfeestje. Wat heeft ze er zin in. Er blijft genoeg tijd over voor de nodige wasjes, maar ook voor wat me-tijd. Ik neem een extra lange douche, waarna ik me insmeer met deze body cream. Het insmeren is een stap in selfcare die ik iets te vaak oversla, maar graag wil oppakken. Fris en fruitig kruip ik weer in mijn coconnetje om een serie te kijken.

do

Tijd om de meisjes op te halen. Koud of niet... ijsjes kunnen altijd, zeggen ze. Ik denk dat ze dat van mij hebben, hihi. Eenmaal thuis dansen ze zich even warm met de Sinterklaasliedjes en gaan we nog aan de Lego. 's Avonds kruip ik nog even achter de laptop om te werken en mijn dag is voorbij gevlogen!

do

Vrijdag
Daar gaan ze dan... Liv mag voor het eerst trakteren op de basisschool en ze heeft er ontzettend veel zin in. Na school gaan we meteen door naar haar kinderfeestje bij de Ballorig. Ze heeft de tijd van haar leven gehad, maar achteraf komt ze naar me toe om te vertellen dat ze het ook wel erg spannend vond allemaal. Dat kan ik me heel goed voorstellen. Al die eerste keren. Het is niet niks! Maar ze heeft het leuk gehad en dat was toch wel het belangrijkste. Voldaan en uitgeput gaan we naar huis en wanneer de kinderen op bed liggen, gaan wij de boel versieren. Morgen wordt ze dan echt 5!

vrij

Zaterdag
Vol enthousiasme worden de kinderen vandaag wakker en ze zijn klaar voor een feestje. In plaats van taart kiest Liv dit keer voor verjaardagskoekjes en cakejes. Maar dan wel zelf gemaakt! Daar hebben we in de ochtend alle tijd voor, want de visite komt in de middag pas. Liv wordt ontzettend verwend door alle opa's en oma's, (bonus)ooms en (bonus)tantes. Wat een dag... Onze jongste is gewoon alweer 5! Dat is soms niet te bevatten maar wat zijn we trots op haar. Ze is zo eigen, vol fantasie maar ook pit. Ik hoop dat ze altijd haarzelf zal blijven! 

za

Zondag
Je zou denken dat de kids na twee dagen feest wel moe zouden zijn, maar niets is minder waar. Vandaag willen ze wel gaan zwemmen. Voor Romy komt het ook wel goed uit, zodat ze haar zwemmen kan oefenen. Met een tikkeltje tegenzin vanuit mijn kant maken we ons klaar. Dat het water vandaag lekker warm is, maakt al veel goed bij mij. Eenmaal in het water zie ik nog beter hoe erg Romy is gegroeid in het zwemmen. Ok, ik ben blij dat we zijn gegaan. 

zo

Lang blijven we gelukkig niet, want na een paar uurtjes zwemmen geven de meiden toch aan moe te zijn. Dat ben ik ook wel! Eenmaal thuis ploffen we op de bank voor een film en lekkers. We hebben de middag heerlijk samen doorgebracht en wat heb ik hiervan genoten. Waarom doen we dit niet vaker?! Tijd vliegt voorbij en voor we het doorhebben zijn de dagen al snel te vol gepland. Vooral zo rond de feestdagen. Maar ik hoop dat we hier vaker tijd voor vrij kunnen maken. Voldaan maar ook een tikkeltje moe kijk ik in de avond nog Planet Earth III, mijn go to voor wat ontspanning. Daarna op tijd naar bed en op naar een nieuwe week.

zon


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Cindy - Maandag 13 november 2023 19:12
Weer zo een leuke foto blog!word er wat jaloers van eerlijk gezegd. Het ziet er allemaal zo leuk uit maar ook wel druk!
Phoi Cai - redactie Proud2bme - Dinsdag 14 november 2023 16:05
Het was ook zeker druk en vaak merk ik dat pas achteraf. Zo blijft het ook een leerproces om de grenzen te blijven bewaken, denk ik maar :)

Liefs
M@@rtje - Maandag 13 november 2023 20:08
Proficiat met Livia. Leuke leeftijd hè, mijn jongste is vorige week ook 5 geworden dus herken heel veel in je verhalen. Leuk om weer mee te mogen kijken.
Phoi Cai - redactie Proud2bme - Dinsdag 14 november 2023 16:03
Ah wat toevallig. Nog gefeliciteerd! Ik vind het een heerlijke leeftijd dus ik geniet ervan voor het weer voorbij is ;)

Liefs
Anoniem - Donderdag 16 november 2023 07:59
Wat fijn dat ze de ruimte voelen bij je om aan te geven dat ze dingen spannend vinden, zoals haar eerste feestje. Is het ook. En mag er zijn!
Phoi Cai - redactie Proud2bme - Vrijdag 17 november 2023 20:50
Lief dat je dat zegt! Ik ben ook heel blij dat ze die ruimte voelen en durven te nemen. Het is ook niet niks. Ik vond het vroeger ook altijd ontzettend spannend! En ik ben blij dat ik hun er in kan ondersteunen :)

Liefs