De week van Phoi Cai - photo blog 72

 

'Een week met pieken en dalen', zo zou ik mijn week omschrijven. Was het altijd maar leuk? Nee. Maar was het daarmee meteen slecht? Dat ook niet. Het is soms even zoeken naar hoe je de dalen kan accepteren, maar ook hoe je het beste kan halen uit de pieken. Het mag er namelijk allebei zijn en ondanks dat ik me er soms wat verloren door voel, weet ik inmiddels ook dat ik me hier wel doorheen weet te slaan. 

coll

Maandag 
We begonnen de week met een studiedag van de meiden. Ik had ze daarom in de ochtend nog even voor een gezellig ontbijtje, totdat mijn ouders kwamen om op ze te passen. Ik mocht namelijk weer aan de slag voor Proud.

ma

Na het werken, genoten we van een lekker maaltje. Nadat de meiden op bed lagen, boekten we nog een paar dagen strand in Vietnam. Ik heb er nu al zin in! En ik las vandaag al de hele dag berichten over het Noorderlicht in Nederland. Ik had helaas niets gezien, maar wel Jupiter en Venus gespot naast de maan. Hadden jullie er iets van meegekregen?

ma

Dinsdag 
Met enige tegenzin had ik de meiden weer naar school gebracht. Wat gaat zo'n weekje vakantie dan snel... Maar even zonder gehaast en getier boodschappen doen, was toch ook wel weer fijn.

di

En gewoon omdat het kon, dook ik bij thuiskomst onder de douche voor wat fijne ontspanning en zelfzorg. Mijn schoonmoeder kwam nog gezellig lunchen voor ik aan de slag moest en we blijven er een feestje van maken, zolang het ons beiden uitkomt. 

di

Woensdag
Vanochtend voelde ik me wat rusteloos. Ik had heel erg het gevoel van alles aan te willen pakken, maar wist niet meer goed waar ik moest beginnen of wat ik überhaupt wilde aanpakken. Mijn hoofd had even rust nodig dus trok ik mijn jas weer aan en besloot een lange wandeling te maken. Even mijn koppie te legen en wat extra vitamine-Zon te pakken. En als ik toch al op pad was, haalde ik meteen een cadeaubon voor mijn ouders. Vanavond gingen we namelijk uit eten om hun trouwdag te vieren.

wo

Zoals ik al zei had ik het gevoel van alles aan te willen pakken. Van 'alles' kwam uiteraard niks terecht, maar na mijn wandeling wilde ik wel mijn vakantiekrat vullen met de dingen die ik tot zover al heb gehaald. Het voelde alsof ik een drogisterij had geplunderd, maar goed better safe than sorry! En toen de meiden thuis waren van school, genoot ik even mee van de rust voor we in de avond uit eten zouden gaan.

wo

Donderdag
Ik merkte dat ik me deze dagen wat verloren voelde. Misschien onbewust de stress rondom de vakantie die dichterbij komt, misschien het wennen dat de meiden weer naar school waren.. Misschien gewoon een paar dipdagen. Ik wist wederom niet waar ik het moest zoeken vandaag. dus ik stapte op de fiets en ging op stap. En zoals altijd kon ik niet zomaar rond fietsen dus eindigde ik bij een winkelcentrum, waar ik meteen wat paaseitjes meenam voor de vrijdagavondproeverij met mijn vrijwilligers van Proud. 

do

Aangestoken door Irene's vlog laatst maakte ik bij thuiskomst wat loempiaatjes. Nomm, ze waren inderdaad lekker. Verder vond ik nog wat ontspanning in een spel die ik sinds kort speel, namelijk Township. Vervelend verslavend maar ook weer fijn voor wat afleiding. In de avond keek ik met mijn man 'Married at first sight'. 

do

Vrijdag
De meiden naar school en snel naar huis om een paar uurtjes te werken. Ik mocht na het werken namelijk weer terug naar school voor hun thema-afsluiting. Op momenten als deze prijs ik mezelf extra gelukkig dat ik mijn werk zodanig kan combineren met ouderschap dat ik zulke momenten kan meemaken op school. Ze lieten met trots hun werkjes zien op school!

vrij

Na een speelmiddagje was het tijd voor zwemles. Vandaag was het een kijkles, dus konden we vanaf het balkon meegenieten van het gespetter. We sloten de zwemles af met een lekker ijsje. Ook daar was ik wel aan toe. Wat was het namelijk warm daarbinnen! En in de avond was het dan zover... Tijd voor onze tweede proeverij. Ik zei in mijn laatste vlog al, dat ik op de vrijdagavond met mijn vrijwilligers van Proud paaseitjes van Jamin zou proeven. Dit hadden we de week ervoor al gedaan, maar een vrijwilliger kwam erachter dat de mysterie-ei twee smaken kon hebben... Een lekkere en een vieze! Nou, dat moesten we uiteraard proberen, maar we waren er niet wijzer op geworden. Naar mijn idee had ik een ander eitje dan voorheen, maar ik vond geen van beiden vies. Ondanks dat we geen vies mysterie-ei hadden gevonden, hadden we toch een vies paasei te pakken. De pornstar martini was niet voor herhaling vatbaar.

vrij

Zaterdag
Yes, weekend! Meer dan normaal had ik deze week echt behoefte aan weekend en tijd samen. We startten vandaag met een ochtendje bioscoop met mijn zus en een goede vriendin met haar dochtertje. Daarna was het lunchtijd bij Bagels & Beans. 

za

's Avonds maakte ik met de meiden een pizza en snoepten we deze op terwijl we 'Drukte in de dierentuin' terugkeken. Ik speelde in de avond nog mee met 'Weet ik veel' en kroop erna snel mijn bedje in. Ondanks dat ik ontzettend had genoten van mijn dag, merkte ik ook dat het fijne gevoel dipte in de avond. Het onrustige en verloren gevoel kwam weer om het hoekje kijken en ik baalde hier nogal van. Waarom voelde ik dit ondanks dat ik zo'n leuke dag had gehad? Een antwoord kon ik er niet op geven, maar het gevoel ging ook niet zomaar weg. Blijkbaar was het even wat het was en probeerde ik houvast te vinden in de leuke dingen die ik had gedaan die dag maar ook de leuke dingen die ik nog op de planning had staan de komende tijd. Want ook dit gevoel gaat voorbij, alleen nu nog even niet.

za

Zondag
Vandaag stond een spontaan uitje op de planning! Dezelfde vriendin vroeg of we het leuk vonden mee te gaan naar het Avonturenboerderij en tja, daar zeggen we geen 'nee' tegen! Het werd een heus Fien en Teun weekend geworden en wat vonden de meiden het leuk. Het was een heerlijke afsluiter van een weekje met zijn dipmomentjes. 

zo

Nu met frisse moed op naar een nieuwe week en ik hoop dat jullie er met mij weer een mooie week van zullen maken. En als het niet lukt, is dat ook oke. We doen wat lukt en accepteren wat niet lukt. Wees vooral mild voor jezelf en probeer houvast te vinden in de lichtpuntjes die er wel zijn.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Cindy - Maandag 6 maart 2023 14:18
Wederom bedankt voor het mogen meelezen!Altijd fijn en inspirerend x
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 7 maart 2023 14:20
Fijn te horen dat je het fijn vindt mee te kijken, Cindy! ♥
Lenty - Maandag 6 maart 2023 15:44
Wat geniet ik toch telkens weer van je blogs, je bent zo eerlijk nuchter over alles
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 7 maart 2023 14:21
Ah dank je, Lenty ♥
Shelly - Maandag 6 maart 2023 18:04
Vind deze altijd het leukste om te lezen..de photo blogs
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 7 maart 2023 14:21
Dat is goed om te horen, Shelly! ♥
Mar - Maandag 6 maart 2023 18:18
Hoihoi

In je vorige berichtje (dagje eten mee) schreef je dat je de mystery paasei zou proeven met andere proud vrijwilligers ben heel benieuwd of je deze al geproeft hebt en welke smaak jij denkt dat het is?
(Ik denk witte magnum)

Liefs voor jouw!
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 7 maart 2023 14:15
Hey Mar!

We hebben deze inmiddels al twee keer geprobeerd en we komen er niet helemaal uit. De een deed het een beetje denken aan een slagroomtaart en de ander vond het wat weg hebben van een kersenbonbon. Wist je ook dat de mystery ei een vieze en een lekkere smaak kon hebben?!

Liefs
Elisa - Maandag 6 maart 2023 19:06
Heel herkenbaar, dat verloren gevoel, ook op leuke dagen. Inderdaad maar gewoon accepteren en bedenken dat het voorbij gaat.
Dat resort in Vietnam ziet er goed uit! Zo'n reis lijkt me een bijzondere ervaring, wens je alvast een fantastische tijd toe!
Hoe is Romy's kinderfeestje gegaan of is dat nog niet geweest?
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 7 maart 2023 14:17
hey Elisa,

Bedankt voor je lieve woorden. En wat leuk dat je vraagt naar het kinderfeestje van Romy. Die is inmiddels al geweest en het was super gegaan! Althans voor Romy was het helemaal geweldig! Ik kon soms wel gek worden van de drukte haha. Maar dat hoort er natuurlijk bij en dat neem ik ook zeker voor lief wetende hoeveel ze ervan had genoten.

Liefs
Malukah - Maandag 6 maart 2023 21:24
Heel herkenbaar dat gevoel
Wat at je op maandagavond?
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 7 maart 2023 14:17
Verdrietig te lezen dat je het gevoel herkent, Malukah. Weet ook dat het er bij jou mag zijn :)

We aten maandagavond mexicaanse wraps!

Liefs
Britneyangel - Maandag 6 maart 2023 22:56
wat leuk weer je fotoblog, en dat met de paaseitjes haha!
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 7 maart 2023 14:22
haha ja het is wat op de vrijdagavond hoor! Maar ook wel een aanrader om eens te proeven, behalve die vieze dan ;)

Liefs
L - Dinsdag 7 maart 2023 07:46
Weer een leuke blog Phoicai!

Geen idee natuurlijk of het de oorzaak is van je mindere dagen maar... Heb je weleens de cyclus strategie van Maisie Hill gelezen? Anders kan ik het echt aangeraden bij dit soort dalen en op zoek zijn naar oorzaken. Natuurlijk kan het nog veeel meer zijn, maar ik had veel aan het boek in ieder geval.

Liefs
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 7 maart 2023 14:19
Hey L,

Oh dat ken ik nog niet. Het is zeker nooit verkeerd om te onderzoeken waar een bepaald gevoel vandaan komt zodat je het ook beter kan begrijpen. Dus wie weet..! Bedankt voor de tip.

Liefs
W - Dinsdag 7 maart 2023 17:07
Waardevol om de week van een andere mama te lezen. Dank!
Anne - Dinsdag 14 maart 2023 10:28
Ik heb wanneer er veranderingen op komst zijn ook zo'n raar en eng gevoel. Het is alsof ik dan mijzelf kwijt raak,de grond onder mijn voeten lijkt te verdwijnen.
Even lijk ik in niemandsland te verkeren.
De natuur helpt mij dan ook, ook wanneer ik in een vreemde omgeving kom.In de natuur voel ik mij altijd thuis, krijg ik weer moed en kan ik de rest in betere proporties zien.
Misschien is het helemaal niet hoe jij het voelt, maar ik moest er wel aan denken toen ik je blog las.

Fijn dat er ook zo veel leuke dingen waren die week.