De week van Phoi Cai - photo blog 67

 

Hey daar! Daar ben ik weer. Ik begin mijn plog dit keer met een weekendje weg. We waren al een paar keer weggeweest dit jaar, maar dit was nog even een laatste vakantie die we hadden staan voor ons als gezin. En wat waren we er aan toe. Het voelde goed en fijn en het smaakte naar meer. Maar de volgende vakantie zal nog wel even op zich laten wachten.. We gingen maandag weer terug naar het echte leven en ik moet zeggen: het was een fijn weekje zo! Veel leesplezier. 

 intro

♥ Zaterdag
Vandaag werden we wakker in vakantiepark Molenwaard. We hadden dit weekend vrij genomen voor een weekend als gezin weg. En er was zo te zien genoeg te doen ondanks dat het weer niet zo super was. Tijdens een flinke plensbui hadden de meiden, en vooral ik, fijn geknutseld aan een vakantietas.

zaterdag

Eindelijk was het gestopt met regenen. We vertrokken richting avonturenboerderij en yes, daar kwam het zonnetje! Precies op het juiste moment, aangezien daar alles buiten was. Na een fijn dagje sloten wij onze avond af met de Streamers. 

zaterdag

♥ Zondag
Het zonnetje bleef vandaag ver achter de wolken, maar alle regen mocht de pret niet bederven. We begonnen de ochtend rustig in het huisje voordat we richting een knutselmoment en bingo gingen. Dit keer had Livje bingo en koos ze deze leuke voedersilo.

zondag

Tussen de regenbuien door hebben de meiden zich prima vermaakt in een binnenspeeltuin en konden ze een rondje rijden op een paard. En toen zat ons weekendje er alweer op. Time flies... Maar wat was het fijn. Dag huisje. Hopelijk tot een volgende keer!

zondag

♥ Maandag
Back to real life. Romy was weer naar school en mijn man was weer werken. De koelkast was aardig leeg na een weekend weg dus ik begon mijn dag met het maken van een boodschappenlijstje en het doen van boodschappen. Op een gegeven moment heb ik ook nog een deel van de begrafenis van koningin Elizabeth II gevolgd. Ik heb er normaal gesproken niet veel mee, maar ik vond het toch wel indrukwekkend om te zien.

maandag

In de middag was Liv naar de peuterspeelzaal en had ik wat een-op-eentijd met Romy. Het weer was alsnog niet super, dus we besloten thuis appelflappen te bakken. Toen kwam het besef... Chips! Vanavond was er een ouderavond op Romy's basisschool. Ik vermijd zulke gelegenheden maar al te graag dus manlief mocht ernaartoe terwijl ik de meiden vanavond naar bed bracht. 

maandag

♥ Dinsdag
Wat een heerlijk ochtendje was het vandaag. Het zonnetje scheen, ondanks dat het fris was. Net zo'n heerlijke combinatie. Ik had de ochtend met Liv en we hebben een gezellige combi gehad van spelen en klusjes doen. Er was wel één minder dingetje.. We hebben namelijk last van muizen in de muren.. Daar kwam vandaag iemand voor langs en we hebben ook tips gekregen hoe we herhaling kunnen voorkomen. 

dinsdag

In de middag heb ik nog fijn gewerkt en tussen het werken door maakte ik een lekkere lasagne. Heerlijk op zo'n frisse dag als vandaag. En tja, wat doe je in de avond na het werken? Oceaanplaatjes sorteren en klaarleggen voor de kids... #momlife ;) 

dinsdag

♥ Woensdag
Al weken zat ik te twijfelen over een kappersbeurt. Ik ben nog steeds geen held in het uitgeven van geld aan mezelf, maar de hoofdpijn gaf dit keer weer de doorslag. Tijd voor een knipbeurt. Veel aan lengte is er niet vanaf gegaan maar wat betreft de dikte wel. Wat een verlichting. En tja, als ik dan toch in de stad ben, kan ik een bezoekje aan mijn favoriete patisserie niet overslaan. 

woensdag

In de middag bleven de meiden bij mijn ouders terwijl ik naar huis ging om mijn haren uit te wassen. Het kriebelt altijd zo na een knipbeurt. Maar eenmaal thuis kon ik het niet laten om onze heg ook een knipbeurt te geven. 's Avonds bleven mijn ouders gezellig eten toen ze de kids thuisbrachten.

woensdag

♥ Donderdag
YES, voor het eerst sinds een tijd hebben we de nacht doorgeslapen! Wat een verademing en ik voelde me weer even mens. Het klinkt misschien wat overdreven, maar ik ben echt iemand die heel moeilijk in de nacht en ochtend op kan staan. Ik voelde me met de dag meer gebroken, dus stond ik vanochtend wel even te kijken toen Romy tegen half 7 'pas' voor het eerst aan ons bed stond. Tijd om op te staan! Met Liv had ik nog een heerlijke ochtend en voormiddag gehad en YES, de bak van mijn airfryer kwam binnen. Sinds afgelopen zondag was ie gebroken en toen pas merkte ik hoe vaak ik hem eigenlijk gebruik.. 

donderdag

Maar halverwege de dag kakte ik toch in. Wat ik ook wel vaker doe op de donderdag.. En niet alleen ik. De meiden zijn op donderdag ook vaker moe en wat prikkelig. We ploften samen op de bank met een film en ik kon het niet laten om mijn ogen even dicht te doen. Toen ik wakker werd, bleek ik niet de enige te zijn. Een latertje ging het niet worden vanavond. Maar met een nostalgisch snoepje en een gezellige poes op schoot was het een fijn avondje zo. 

donderdag

♥ Vrijdag
Binnenkort wordt Liv alweer 4(!!) en dus wordt het tijd om afscheid te nemen van de peuterspeelzaal. Ik had vandaag een overdrachtsgesprek met een van haar begeleiders en wat fijn om te horen hoe goed ze het doet in de groep. Het gaf me weer een beetje meer vertrouwen en ik ben heel benieuwd wat deze nieuwe fase haar gaat brengen! Na het gesprek had ik even me-tijd. Ik ging thuis lekker sporten en wat voelde dat toch weer goed. Ondanks het feit dat mijn huid weer heel onrustig werd door de warmte en zweten van het sporten. Het hoort er blijkbaar bij en het nam niet weg hoe fijn het was. Ik sloot mijn ochtendje af met een heerlijke kop thee en wat pepernoten.. Zei ik met wat schaamte. Normaal gesproken heb ik de regel dat er geen pepernoten in huis komen voor 1 november, maar deze kon ik niet weerstaan. Eentje om het af te leren dan..

vrijdag 

Toen de meiden thuiskwamen, hebben we na de lunch Assepoester gekeken. Als fanatieke Disney-fan wil ik de meiden langzaamaan kennis laten maken met de Disneyfilms. Veel films vind ik nog wat heftig voor hun leeftijd, maar films als Aristokatten en Assepoester vinden zij gelukkig tot zover erg leuk. Daarna was het tijd voor Romy's zwemles. Kon je je nog herinneren uit mijn eerdere plogs hoe moeizaam het kon gaan? Vandaag was de EERSTE les waarbij ze alles heeft meegedaan terwijl ik buiten het zwembad mocht wachten. Ik moest wel in zicht blijven, maar ze ging ervoor. Deze mama was zo onwijs trots. Zo trots en opgelucht dat ik wel kon huilen.. Eindelijk.. En nu hopen dat ze dit vol zal houden.

vrijdag
Tot de volgende keer!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lenty - Maandag 26 september 2022 19:33
Wat een leuke kleurrijke blog :) letterlijk en figuurlijk.
Zo mooi om te lezen dat je eigen grenzen steeds goed probeert te bewaken en daar een middenweg in vindt.

britneyangel - Maandag 26 september 2022 22:11
leuke plog met leuke fotos!
ik kan ook vaak moeilijk uit bed komen, het is dan wel fijn te bedenken dat je dan in de avond weer lekker naar bed mag!
britneyangel - Woensdag 28 september 2022 20:35
mooi kapsel phoicai!