De week van Phoi Cai - photo blog 65

 

Yes, nog een weekje en dan eindelijk vakantie. Daar ben ik ontzettend aan toe gezien de drukke weken de afgelopen tijd. Het voelde dan ook alsof deze week ontzettend lang duurde, ondanks de fijne dingen tussendoor. Aftellen duurt volgens mij dan altijd toch net wat langer dan normaal. Maar als het allemaal teveel wordt, fluit mijn lichaam me vanzelf terug. Toe aan rust!

collage

♥ Zaterdag
Ik had al een hele lange tijd nieuwe kleding nodig. Met de vakantie voor boeg was het toch hoog tijd om mijn pre-Romy kleding in te wisselen voor nieuwe kleding. Na het werken vanochtend ging ik met mijn man op stap terwijl mijn zus op de zusjes paste. Ik kon wel iemand gebruiken die mij uit mijn comfort-zone zou trekken. Als we er dan toch uit waren, gingen we ook samen lunchen. Het was een geslaagde middag.

zaterdag

Na het shoppen gingen we snel weer naar de meiden. Terwijl de dames met papa gingen dominoën, kon ik nog in alle rust werken. Na het werken keken we de film 'Luca'. 

zaterdag

♥ Zondag 
Yes, eindelijk een vrije dag. Na twee gebroken nachten sliep ik vannacht ook weer eindelijk even door. Dat deed me even goed, ondanks dat we er weer vroeg uit waren. Ik bakten pannenkoeken als ontbijt en mocht me daarna storten op mijn 'lievelingstaak': de was opruimen.

zondag

Na de lunch maakten we een wandeling voor een ijsje. Ik had al dagen zin in een softijsje met nootjes. Nommmm! Daarna was het heerlijk vertoeven in de tuin. En op de zondagmiddag met een uitgebreid snack-bord niet ontbreken. Wat was het een heerlijke dag.

zondag

 ♥ Maandag
Romy ging vanochtend weer naar school en na een lekker ontbijtje ging ik met Liv naar mijn ouders toe. Daar komen namelijk mijn neefjes voor een oppasdag. Tijd om te knuffelen hihi! Daarna was het ook tijd voor Liv om naar de peuterspeelzaal te gaan. 

maandag

Tijd voor me-tijd! Ik plofte op de loungebank met leftovers van gisteravond en de nieuwe tijdschrift van Miljuschka. Time flies... Op naar de basisschool om Romy op te halen en tijd voor Romy-mama-tijd. Ik had het zwembadje voor der opgezet en we hebben samen heerlijk gespeeld. Waarna mijn ouders, zussen en broer met zijn gezin kwamen barbecueën. Met nog een invaldienst voor Proud erachteraan was mijn dag lang genoeg geweest. 

maandag

♥ Dinsdag
Poeh, wat een nacht zeg. Hadden jullie ook zo'n moeite met de hitte? Na een gebroken nacht stonden we vandaag weer vroeg op. Dus na een rustig ochtendje mocht ik aan de slag. Op de zolder ging het 'm vandaag niet worden, dus een verdieping lager heb ik redelijk koel op de vloer gewerkt. Je moet wat met het weer! 

dnsdaga 

♥ Woensdag
Doordat Irene met vakantie is en Lonneke ziek is, moest ik vandaag extra werken. Tussendoor was ik met de meiden richting paps en mams gegaan. Maar lang kon ik dit keer niet blijven. In de middag ging ik op tijd naar huis voor pakketjes en kon ik daar in alle rust werken. 

wo

In de avond moest ik nog wat boodschappen doen. Maar het was inmiddels zo heerlijk afgekoeld dat ik er een fijne wandeling van maakte. Het deed me meer goed dan ik had verwacht. De drukte op werk en ook thuis hakt er steeds meer in en tijdens de wandeling kon ik even mijn hoofd leegmaken.

wo

♥ Donderdag
Nog een paar dagen en dan hebben we met het gezin vakantie. Wat kijk ik er naar uit! Afgelopen dagen stonden wasjes draaien ook op de planning zodat we opgeruimd op vakantie kunnen gaan. Maar wasjes draaien betekent ook wasjes opvouwen, bah... Ondanks dat het niet mijn favoriete klus was, had ik erna wel de smaak te pakken om verder op te ruimen. En natuurlijk moest Sinterklaas mee helpen.

do

Na school gingen we naar het gemeentehuis om voor Romy een paspoort aan te vragen. Regen of geen regen, een ijsje kan altijd toch? In de avond mocht ik nog invallen voor Lonneke, maar tijdens mijn dienst merkte ik dat ik me niet helemaal lekker voelde. Na het werken maar snel naar bed!

do

♥ Vrijdag
Hmm, ik vertrouw het niet helemaal. Ik werd best beroerd wakker en had voor de zekerheid toch maar een covid-test gedaan. Pfiew, negatief! Gelukkig maar want ik ging als hulpouder mee met Romy's klas tijdens een vossenjacht. Paracetamol erin en go. En wat ben ik blij dat ik mee was gegaan. Het was ontzettend leuk.

vrijdag

Na school ging Romy nog spelen bij een vriendinnetje en ik merkte dat ik me met de minuut slechter ging voelen. Zul je ook altijd zien. Het is mijn vakantie en mijn lichaam denkt; yes, ruimte voor alle spanning en stress de afgelopen tijd! Ondanks dat ik grootse plannen had voor mijn vrije avond belandde ik ziek op de bank. Mijn lichaam floot me toch keihard terug en dat was even confronterend. Hier zat ik natuurlijk niet op te wachten! Dit weekend nog maar goed de rust pakken in de hoop dat ik toch uitgerust op vakantie kan gaan.

Tot over een paar weken!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

C - Woensdag 27 juli 2022 16:49
Fijne vakantie Phoi Cai! Het is je gegund :-) Hoop dat je niet zieker bent geworden.
Lize - Woensdag 27 juli 2022 22:06
Een goede vakantie gewenst Phoi Cai! Rust goed uit. Altijd leuk om je week mee te lezen :)