De week van Phoi Cai - photo blog 64

 

Oh, wat een week was het weer geweest. Ik wist van tevoren dat het een druk weekje zou worden door de drukke planning die we hadden, maar het werd even een stuk pittiger doordat de meiden ziek werden. Waterpokken... Het moest er een keer aankomen maar jeetje, wat een timing. Ondanks dat konden we de week gelukkig alsnog heel leuk afsluiten door een weekend weg. Veel leesplezier!

 collage

♥ Maandag
Zondagavond werden de eerste waterpokken gevonden bij Livia, onze jongste. En we hadden al het gevoel dat het een pittige nacht zou worden. Dat was helaas ook zo gebleken. Ondanks dat voelde ze zich vandaag oké. Ook bij Romy hadden we de eerste waterpokken gevonden, maar ook zij voelde zich verder oké. We maakten er een prima dagje van en ik ging bij het doen van de boodschappen ook mijn verjaardagstompouce ophalen. Nommm! 

maandag

Nadat Livia naar de peuterspeelzaal was geweest, was ze toch wel erg moe. Na een middagdut en een lekker maaltje vertrokken ze vandaag vroeg richting bed. Maar lang zou de rust niet duren... Beide meiden werden weer wakker van de jeuk en ook bij Romy namen de pokken toe. Uiteindelijk eindigden ze bij ons in bed en sliep ik verder op een stoel. 

maandag

♥ Dinsdag
It's my birthday! Ondanks de nacht had ik er vandaag wel zin in. In eerste instantie zouden we uit lunchen gaan, maar met twee hangerige meiden leek dat me niet zo'n strak plan. Dat werd dus een take-away lunch. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant vond ik het na zo'n nacht ook wel prima. Vooral omdat ik in de avond nog bezoek zou krijgen. Het was uiteindelijk ontzettend gezellig, maar ik had ook zeker mijn handen vol. Veel foto's werden er dan ook niet gemaakt, maar de herinneringen hou ik voor altijd.

dinsdag

♥ Woensdag
Vanochtend moest Livia naar de peuterspeelzaal voor een schoolfoto. Jammer genoeg met waterpokken en al, maar dat hoort nou eenmaal bij het kind zijn. Gelukkig voelde ze zich verder al een stuk beter. Met Romy ging ik nog wat boodschappen doen, maar ik merkte al snel dat het steeds minder ging met Romy.

woensdag

In de middag was ik dan ook niet meer dan een 'mensenmatras'. Eerst sliep Liv bij me en daarna was Romy ook in slaap gevallen. Ondanks dat het dan relaxed lijkt, is het best lastig om met de één bezig te zijn terwijl de ander op je slaapt. Toch wist Peggy me aan het einde van de dag nog op te vrolijken met een verlaat verjaardagscadeautje en deze geweldige kaart. Met dit fijne gevoel ging ik mijn extra werkavondje tegemoet.

woensdag

♥ Donderdag
Vandaag zouden we naar een afzwaaiceremonie gaan van mijn schoonvader, die met pensioen is gegaan. Helaas ging dat voor mij niet door.. Romy had een pittige koorts gekregen en ik besloot zelfs met haar naar de huisarts te gaan doordat ze maar pijn bleef houden. 'Gelukkig' kwam dit door enkele ontstoken blaasjes en het zou hopelijk snel over gaan. Vandaag is er dan ook niet veel meer gebeurd dan rust pakken en de dag goed door proberen te komen. Dat ging niet altijd even makkelijk en doordat ik al sinds zondag nauwelijks slaap, merkte ik dat mijn lontje alsmaar korter werd. Niet fijn, maar ook wel heel begrijpelijk. Ik kon vandaag nog een avonddienstje bij Proud overnemen, iets wat me hopelijk afleiding zou geven. Maar helaas was het werken ook chaotisch en onrustig geweest. Ook deze dagen zitten er soms bij, maar zul je net zien dat het vaak samenvalt op een dag dat het al niet echt ging.. Een taartje als zoete troost en dan door naar Romy, die alweer wakker is geworden van de jeuk en pijn.

donderdag

♥ Vrijdag
Na de zoveelste slechte nacht vond ik vanochtend de ruimte om even bij te slapen. Liv was al naar de peuterspeelzaal en Romy kwam even rustig bij van haar nacht. Na een ontbijtje was het de afweging of het weekend door zou gaan of niet. We hadden namelijk een weekend naar Vakantiepark Molenwaard gepland staan. Gelukkig voelde Romy zich na haar ontbijt al een stuk beter en de koorts was inmiddels helemaal weg. Het blijft bijzonder hoe snel een kind kan herstellen! De ene dag helemaal ziek en de andere dag klaar om te gaan! Voorzichtig aan begon ik met het inpakken van de koffers...

vrijdag

And there we go! Eenmaal daar hadden we jammer genoeg eerst wat problemen met het huisje.. Misschien kwam het door hoe de week tot zover was gegaan, maar ik kon dit zo slecht hebben. Uiteindelijk kregen we een ander huisje en konden we toch rustig aan settelen. De kids vonden het in ieder geval alweer helemaal geweldig om hier te zijn. En dan is het voor ons ook goed. Met nog een avondje werken sloot ik deze dag af.

vrijdag

♥ Zaterdag
Geheel rustig was de nacht niet maar we hebben het een stuk beter overleefd dan afgelopen dagen. Na een ochtend werken gingen we op pad richting Avonturenboerderij Molenwaard. Het is fijn te zien hoe de meiden opleven als ze hier zijn.

zaterdag

Daarna was het weer tijd om te werken, terwijl de meiden nog op pad gingen naar een binnenspeeltuin en een voorstelling van hun favoriete Fien en Teun bezochten. In de avond wachtte de laatste werkdienst van de week op me. Yes, die zit erop en nu even weekend!

zaterdag

♥ Zondag
Vannacht had ik als een blok geslapen. Ook niet gek na inmiddels zeven nachten achter elkaar waarin ik nauwelijks had geslapen. Maar dit deed me even goed. Uitgerust gingen we met de meiden op pad om te knutselen en te spelen. Tussendoor nog een lekkere vrieslolly om mee af te koelen. At/eet jij die ook nog altijd? 

zondag

Achteraf was het een heerlijk dagje zo. Er werd regen voorspeld, maar uiteindelijk hadden we een heerlijk zonnig dagje gehad. Tijd om naar huis te gaan! Maar de zin om te koken was nog niet mee naar huis gekomen. We bestelden eten. Terwijl mijn man de kids naar bed bracht, vond ik nog wat ontspanning in Animal Crossing. Het is inmiddels alweer juli! Wat gaat het toch snel! Ik ben benieuwd wat voor nieuwe dingen ik ga vinden bij Animal Crossing maar ik hoop vooral dat we een rustiger weekje tegemoet zullen gaan. Fingers crossed..

zondag

Tot de volgende keer weer!

♥ 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sewy - Maandag 4 juli 2022 19:21
Gefeliciteerd!!!

Leuke blog weer ♥ Leuk jullie vaak lekker buiten te zien. En fijn dat ze zo opgeknapt zijn. Nu jij nog uitrusten. Genietse!
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 5 juli 2022 19:26
Dank je, Sewy!
Lenty - Maandag 4 juli 2022 19:31
Heeey Oh ik wist het niet !
Nog gefeliciteerd met je verjaardag !!!!

Wat een pittige week inderdaad , even aansterken nu hé.

Knuffel !!
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 5 juli 2022 19:26
Dank je wel ♥
britneyangel - Maandag 4 juli 2022 21:56
Gefeliciteerd Phoicai!

Wat vervelend dat je kinderen ziek waren en dat je slecht sliep! je had een beetje een pechweek.

gelukkig een leuk weekendje weg ! kun je mooi nog van nagenieten.
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 5 juli 2022 19:26
Dank je, Britney! Nagenieten doe ik zeker :)
Anoniem - Dinsdag 5 juli 2022 14:09
Nog gefeliciteerd met je verjaardag en fijn dat jullie dochters ook weer redelijk opgeknapt zijn! Dat zal inderdaad een pittig weekje geweest zijn: geen slaap kan echt killing zijn.

Ik wilde toch ook een keer mijn indruk - die ik al een tijdje heb - delen. Ik zie je met enige regelmaat schrijven dat je e.e.a. best vermoeiend of pittig vindt. En ondanks dat ik je gelukkig óók zie schrijven dat dingen goed kunnen gaan, bekruipt me met name bij jouw plogs (vlogs iets minder) eigenlijk iedere keer het gevoel dat je het leven - vooral met al z'n (onverwachte) lasten - als het ware met je meezeult. Alsof het eigenlijk gewoon regelmatig best zwaar aanvoelt. Misschien wel alsof je de energie niet hebt. Uiteraard lijkt deze week me geen hele goede afspiegeling, dus ik heb het ook echt over een langere periode.

Ik hoop eigenlijk vooral dat mijn hele indruk niet klopt en dat je je over het algemeen echt fijn, blij en energiek voelt - uiteraard met de dips die ook bij het leven horen:-)
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 5 juli 2022 19:34
Hey Anoniem

Dank je voor de felicitaties! Inderdaad wat je zegt; geen slaap kan echt killing zijn. En ik denk dat je het ook zeker niet verkeerd oppikt. Ondanks dat er gelukkig ook goede dagen tussen zitten, valt het me soms wat zwaar. Jammer genoeg valt het de laatste tijd ook wel samen met mijn plogweken, maar aan de andere kant geeft het ook een eerlijk beeld van hoe het soms kan gaan. Afgelopen week was sowieso extra pittig maar afgelopen maand was sowieso al behoorlijk pittig door de drukte. Ondanks dat het niet altijd terug te zien is in hetgeen wat je hebt gedaan, kunnen dagen bewust en vooral onbewust zoveel energie vreten.

Maar het neemt gelukkig niet weg dat ik ook hele fijne momenten heb waarin ik echt kan genieten. Waarin ik even mijn ding kan doen als ik zelf. Misschien zijn deze momenten nu wat korter of zeldzamer, maar des de waardevoller ze zijn. En ik heb er ook zeker vertrouwen in dat ze weer vaker zullen voorkomen als daar de ruimte voor zal zijn :)

Liefs!
Anoniem - Dinsdag 5 juli 2022 22:19
Dank je wel voor je openheid! Zulke periodes zitten er soms ook tussen en ik vind het dapper dat je die kwetsbaarheid durft te tonen.

Ik herken ook wat je zegt over (on)bewuste energievreters. Kan heel lastig zijn om er grip op te krijgen. Ik gun je in ieder geval dat je waardevolle momenten alleen maar meer worden!
Anne - Donderdag 7 juli 2022 11:43
Moeder zijn is ook gewoon niet makkelijk! Hopelijk heb je inmiddels je slaaptekort ingehaald en voelt alles wat minder zwaar.
Soms moet je ook echt eerst aan jezelf denken.
En nog gefeliciteerd met je verjaardag!